Punkt 9 Justering af visitationskriterier på dagtilbudsområdet som følge af ny dagtilbudsreform

Beslutningstema

Beslutning om justering af visitationskriterier på dagtilbudsområdet som følge af ny dagtilbudsreform.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget godkender visitationskriterier på dagtilbudsområdet.

Sagsfremstilling

Regeringen indgik den 9. juni 2017 en bred politisk aftale ”Stærke dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet”. Aftalen indeholder to initiativer der skal øge valgfriheden for forældre.

Repræsentanter fra Dagplejen, børnehuse, pladsanvisningen og Sekretariat og dagtilbud har gennemgået aftalens konsekvenser for visitationskriterierne på dagtilbudsområdet. Det vurderes at gældende visitationskriterier i hovedtræk lever op til aftalens initiativer.

Visitationskriterierne er endvidere gennemgået med henblik på en generel justering. Gennemgangen har ikke givet anledning til justeringer.

 

Venteliste til en dagtilbudsplads

Ifølge aftalen skal forældre fra den 1. januar 2019 have mulighed for at ønske alle dagplejere og alle børnehuse i kommunen.

I Svendborg Kommune har forældre mulighed for at ønske alle dagplejere og alle børnehuse i kommunen, hvorved aftalens initiativer ikke giver anledning til at ændre i gældende visitationskriterier.

 

Overflytning mellem dagtilbudspladser

Ifølge aftalen skal forældre fra den 1. januar 2019 have mulighed for at ønske overflytning mellem dagtilbudspladser.

I Svendborg Kommune har forældre mulighed for at ønske overflytning mellem dagtilbudspladser. For 0-2-årige har forældre kun mulighed for at ønske overflytning til og med den måned, hvor barnet fylder to år.

Som følge af aftalen bortfalder den nuværende aldersbegrænsning for overflytning fra 1. januar 2019, det vil sige at alle forældre får mulighed for at ønske overflytning mellem dagtilbudspladser.

Visitationskriterier på dagtilbudsområdet med justeringer som følge af aftalens initiativer er vedhæftet som bilag. Beskrivelsen af den nuværende aldersbegrænsning for overflytning er overstreget og ny tekst er indsat nedenstående. Herudover er der foretaget sproglige redaktionelle ændringer

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Justering af visitationskriterier på dagtilbudsområdet har ingen økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser.

Lovgrundlag

Dagtilbudslovens § 27.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 12-11-2018

Godkendt.

Dorthe Ullemose (O) var fraværende.