Svendborg Kommune opretter Familiernes Hus
Familiernes Hus skal være en indgang for kommende og nye forældre, der har behov for ekstra støtte og vejledning for at kunne skabe de bedste forudsætninger for deres barn.
NyhedEn god start på livet
Alle børn har ret til en god start på livet. Nogle småbørnsfamilier har dog behov for at få ekstra støtte og vejledning til at skabe gode forudsætninger for, at både børn og familie trives. Her er det afgørende med en let adgang til tidlig hjælp og støtte fra flere fagligheder. Derfor oprettes Familiernes Hus.
Bevilling fra Social- og Boligstyrelsen
Det glæder Henrik Nielsen, formand for Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalget, at Svendborg Kommune har modtaget en bevilling fra Social- og Boligstyrelsen til oprettelse af Familiernes Hus.
”Med Familiernes Hus vil Svendborg Kommune omlægge en række indsatser på småbørnsområdet. Indsatser og tilbud fra forskellige fagområder skal i højere grad samles og koordineres med målet om at styrke den tidlige forebyggende og helhedsorienterede indsats for kommende forældre og familier med børn i alderen 0-6 år,” tilføjer Henrik Nielsen.
Tidligt forbyggende indsatser
Mens nogle forældre kan klare sig med det almene tilbud, kan andre have brug for en mere håndholdt og individuelt tilrettelagt indsats. Her bliver Familiernes Hus deres samlede indgang til de tidligt forebyggende indsatser.
Familiernes Hus bliver samlet i lokaler i Skovparken, og skal ses som et supplement til kommunens almene tilbud om fx sundhedspleje til alle småbørn.
En samlet indgang for borgerne
”I Familiernes Hus skabes ét samlingssted for kommende forældre og småbørnsfamilier, hvor der er let adgang til hurtig hjælp og støtte fra relevante faggrupper på området.
Med Familiernes Hus vil de kommunale sundhedstilbud og de tidligt forebyggende indsatser blive samlet til gavn for alle småbørnsfamilier,” udtaler Hanne Klit, der er formand for Senior-, Social og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune.
Udviklet i et tætsamarbejde
”Familiernes Hus vil blive udviklet i tæt samarbejde mellem kommunens dagtilbudsområde og Familie-, Børn- og Unge-området, Sundhedsplejen, det regionale tilbud Familieambulatoriet, Den boligsociale helhedsplan og UU-vejledningen/Jobcenter. Derudover vil der blive arbejdet strategisk i et styrket samarbejde med flere civilsamfundsaktører. Familiernes Hus er en af de måder, hvorpå Svendborg Kommunes Børn, Unge, Kultur og Fritidsområde vil opnå ambitionerne i børne– og ungepolitikken,” udtaler Jonas Wittendorff, der er direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid i Svendborg Kommune.
Projektchef for Aktive Boligområder i Svendborg, Teresa Henrikke Askham udtaler: ”[...]Med bevillingen fra Social- og Boligstyrelsen får vi mulighed for at videreudvikle og styrke vores samarbejde til gavn for endnu flere familier i sårbare positioner. Med Familiernes Hus får vi mulighed for at rykke fysisk endnu tættere sammen i lokaler i Skovparken. Det kan blive en gamechanger og en kæmpe gevinst for vores beboere, og resten af kommunens småbørnsfamilier.”