Miljøgodkendelse til husdyrbruget på Sønderskovvej 7, 5900 Rudkøbing
Svendborg Kommune har givet miljøgodkendelse til malkekvægsbesætningen på Sønderskovvej 7, 5900 Rudkøbing. Godkendelsen er givet efter husdyrbruglovens § 16a.
Afgørelser
Langeland
19. november 2024
22. oktober 2024
Miljøgodkendelse
Svendborg Kommune har miljøgodkendt husdyrproduktionen på adressen Sønderskovvej 7, 5900 Rudkøbing.
I henhold til det forpligtende samarbejde med Langeland er det Svendborg Kommune, der godkender og fører tilsyn med det konkrete husdyrbrug.
Husdyrbruget er nu godkendt med et samlet produktionsareal på 7.513 m2.
Der er søgt om at overgå til de nyeste regler i husdyrbrugloven, hvor produktionen reguleres efter antal m2 produktionsareal i stedet for antal dyr, type og vægt. Der er søgt om at øge produktionsarealet fra 6.465 til 7.513 m2, samt at etablere en række nye bygninger og at nedlægge en række eksisterende bygninger. Der er desuden søgt om at placere en ny gyllebeholder i det åbne land.
Miljøgodkendelsen med bilag, ansøgningsskemaet samt ansøgers miljøkonsekvensrapport fremgår af denne offentliggørelse – og du kan se dokumenterne nederst i dette opslag.
Grundlaget for miljøgodkendelsen er ansøgningen, ansøgers miljøkonsekvensrapport, og supplerende oplysninger indhentet i forbindelse med sagsbehandlingen. Svendborg Kommune har begrundet afgørelsen i miljøgodkendelsens afsnit Miljøteknisk redegørelse. Med udgangspunkt i Svendborg Kommunes samlede vurdering er miljøgodkendelsen meddelt på en række vilkår, som vil blive kontrolleret ved kommunens tilsyn.
Med de fastsatte vilkår har Svendborg Kommune konkluderet, at husdyrbruget anvender den bedste tilgængelige teknik (BAT), og at husdyrbruget ikke vil medføre nogen væsentlig påvirkning af miljøet.
Forud for afgørelsen er der gennemført to offentlige høringer. Beskrivelsen af offentlighedsproceduren fremgår af miljøgodkendelsens afsnit Offentlig høring. De indkomne bemærkninger fra de offentlige høringer er behandlet i miljøgodkendelsen.
Klagevejledning
Ansøger og enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagen, samt forskellige myndigheder, foreninger og organisationer kan klage over miljøgodkendelsen. Ønsker du at klage over miljøgodkendelsen, skal klagen sendes til Miljø- og Fødevareklagenævnet gennem deres klageportal, som du finder via https://naevneneshus.dk/start-din-klage/miljoe-og-foedevareklagenaevnet/.
Klagefristen er 4 uger fra den dag, hvor afgørelsen er offentliggjort. Klagefristen for denne afgørelse er dermed den 19. november 2024.
Der er fastsat et klagegebyr på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder og organisationer. Gebyret skal betales ved elektronisk overførsel eller ved girobetaling. En klage anses for indgivet, når den er tilgængelig for Svendborg Kommune i klageportalen. Svendborg Kommune sender sagen videre til klagenævnets behandling. Klagevejledning fremgår i øvrigt også af miljøgodkendelsen.
Behandling af persondata
Vi gør opmærksom på, at i Svendborg Kommune behandler vi oplysninger om dig i vores IT-systemer, når vi arbejder med din sag. Vi kan f.eks. også i tilfælde af en anmodning om aktindsigt videregive dine oplysninger. Du kan læse mere om Databeskyttelsesforordningen og -loven på Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk og på Svendborg Kommunes hjemmeside https://www.svendborg.dk/om-kommunen/databeskyttelse-og-privatlivspolitik/databeskyttelse/.
Ønskes der yderligere oplysninger om sagen kan der rettes henvendelse til Svendborg Kommune på telefon 62233444 eller på mail landbrug@svendborg.dk.