Prisfest

Hvem skal vinde årets kultur- og fritidspriser? 

Svendborg Kommune er kendt for et sprudlende idræts- kultur-, spejder- og foreningsliv og nu er jagten på kandidater til årets prisuddeling, PRISFESTEN 2022, gået ind. Hver af de fire kategorier har deres egne indstillingskriterier, men fælles for dem alle er, at den nominerede person eller gruppe på sin egen måde gør en forskel.
Formand for Folkeoplysningsudvalget Jan Find Petersen håber på, at der i år kommer mange indstillinger, og at borgerne i Svendborg Kommune benytter sig af muligheden for at anerkende de ekstraordinære indsatser:

- Vi kender dem alle sammen. Den, der altid kommer først og går sidst, er den kreative blæksprutte, skaber fællesskab, træner eller øver sig flittigt, udvikler og tænker nyt, yder en ekstraordinær indsats, sætter Svendborg på landkortet eller simpelthen gør en forskel. Med andre ord er det ikke kun op til musikskolelæreren at indstille den dygtige elev eller op til foreningens bestyrelse at pege på den vellidte træner. Alle bidrag til kandidater er vigtige, siger Jan Find Petersen, og tilføjer:

- I forbindelse med afholdelsen af DGI Landsstævne 2022 blev det tydeligt, hvor stærk en foreningskultur Svendborg Kommune har. Der findes masser af eksemplar på hvordan kultur- og fritidsforeninger samarbejdede på tværs – gad vide, om der ikke i den forbindelse tændtes nogle nye ildsjæle, som fortjener at blive indstillet til én af de ni priser?
 

PRISFESTEN 2022 i ny ramme

Sidste år afholdt Svendborg Kommune endnu engang prisfest i en lockdown-version i Byrådssalen, men i år er man atter klar til at skrue op for blusset. Det sker, når den røde løber rulles ud fredag den 20. januar 2023 ved Koncerten på Ollerup Efterskole, hvor der udover prisoverrækkelserne vil være musik og underholdning på programmet.

Med flytningen til en ny ramme ønsker man at signalere, at fejringen af kommunens mange talenter og ildsjæle, er et mobilt koncept, som skal komme hele kommune til gode, og i år tilfalder det så Ollerup. Leder af Svendborg Musikskole Ole Caspersen uddyber:

-Lokalområdet Ollerup har noget helt særligt at byde på, når det gælder sammensmeltning af idræt og kultur og er derfor et oplagt valg, når vi i fællesskab fejrer spejder-, kultur- og idrætslivets frivillige og talenter”, siger Ole Caspersen, som også er med i arrangørgruppen.


 

Fakta:

Tilbage i 2019 slog idrætten, kulturen og spejderne pjalterne sammen, og blev enige om ved en fælles fejring at uddele en række priser til lokale ildsjæle og talenter.

Kandidater til ni priser
Selve formålet med Prisfesten 2022 er at hylde alle de ekstraordinære indsatser indenfor idræt, kultur, kunst og spejderliv. Borgerne opfordres derfor til, i perioden den 10. oktober til den 9. november, at indstille kandidater til følgende priser:

  • Årets Kulturpris
  • Årets Idrætsleder
  • Årets Kulturfællesskab
  • Årets Idrætsforening
  • Årets Kulturtalent
  • Årets Idrætstalent
  • Årets Lederpris – BUS Spejdernes Samråd
  • Årets Knoklerpris - BUS Spejdernes Samråd
  • Årets Frivilligpris  -  Folkeoplysningsudvalget

Indstillingsskema og kriterier findes på hjemmesiden

Arrangørgruppen bag prisfesten består at repræsentanter fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Børne og Unge Samrådet Svendborg (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, BaggårdTeatret og Svendborg Kommune.

Kontaktpersoner
For yderligere oplysninger rettes henvendelse til:

Bjarne Abildtrup, Fritidskonsulent, Svendborg Kommune, tlf.: 30175758
Birgitte Skriver, Kulturkonsulent, Svendborg Kommune, tlf.: 20433573