Foto fra overrækkelsen af FrivilligSocialprisen 2023

Hvem skal have FrivilligSocialPrisen og RespektPrisen i 2024?

Du kan være med til at bestemme, når Senior-, Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune overrækker to priser til det frivillige sociale område. Alle kan være med til at indstille foreninger eller frivillige til FrivilligSocialPrisen eller RespektPrisen. Hvis du kender et fantastisk frivilligt socialt tilbud eller en frivillig, der kan noget helt særligt, så tøv ikke med at sende en indstilling via Svendborg Kommunes hjemmeside senest søndag den 1. september 2024. Priserne bliver overrakt ved udvalgets fejring af det frivillige sociale område lørdag den 28. september 2024. Desuden overrækker Handicaprådet i Svendborg også deres Handicappris til fejringen.

Priserne er FrivilligSocialPrisen, der hylder en frivillig forening, organisation eller gruppe, der har gjort en særlig indsats i det frivillige sociale arbejde og RespektPrisen, der hylder en person i det frivillige sociale arbejde, der har gjort en ekstraordinær eller vedholdende frivillig indsats. Med begge priser følger et pengebeløb til det videre arbejde.

– De to priser er den ekstra anerkendelse, vi gerne vil give. Vi har derfor brug for hjælp til at få nogle gode bud på, hvem, der skal modtage priserne. Vi håber, at mange, der kender det frivillige sociale arbejde, har lyst til at indstille kandidater til priserne. Der er mange foreninger og frivillige og alle yder en kæmpe indsats for mennesker i en sårbar eller udsat livssituation. Det har stor værdi for os alle sammen, da frivillige er med til at få vores samfund til at hænge sammen og sikre, at vi kan mødes i fællesskaber. Jeg glæder mig til fejringen og til at kunne give alle frivillige en særlig tak for deres indsats siger Hanne Klit, formand for Senior-, Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune.

Måske er du selv en del af et frivilligt socialt tilbud, der gør noget specielt. Måske kender du en særlig dedikeret frivillig. Alle kan frem til søndag den 1. september 2024 indstille de kandidater, de har lyst til. Indstillingerne behandles af et udvalg, som Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg og Svendborg Frivilligråd er en del af, sammen med repræsentanter fra Senior-, Social- og Sundhedsudvalget og Svendborg Kommune.

Sidste års prismodtagere var Ådalens Venner på Ådalen Plejecenter, der modtog FrivilligSocialPrisen og John Olsen, formand for Frivilligcenter og Selvhjælp Svendborg og Demensbyens Støtteforening, der modtog RespektPrisen. Handicaprådet i Svendborg overrakte også deres Handicappris til fejringen. Den gik til Stenstrup Super Stars, Stenstrup IFs LykkeLiga håndboldhold.

Information om priserne, kriterier og hvordan man indstiller kandidater til priserne, findes på Svendborg Kommunes hjemmeside, https://www.svendborg.dk/borger/voksen.

Yderligere oplysninger:

  • Hanne Klit, formand for Senior-, Social- og Sundhedsudvalget.
    Mobil: 2496 9141
  • Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet. Mobil: 2476 0049