Kommunalbestyrelsen
Referat • 20. maj 2025 kl. 17.00
Indhold
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Der var spørgsmål fra Stine Skaaning Larsen og Helle Wisbech.
Der var afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant er indkaldt Claus Krossteig (A).
Kommunalbestyrelsen godkendte dette.
Jesper Ullemose oplyste, at han var inhabil i behandlingen af punkt 3. Kommunalbestyrelsen godkendte dette.
Dagsorden godkendt.
Beslutningstema
Tilpasning af anlægsbudget 2025 til 2029 med henblik på et mere retvisende anlægsbudget.
Indstilling
Direktionen indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales:
- At der periodiseres netto 41,9 mio. kr. fra anlægsbudgettet 2025 og ud i budgetårene 2026 til 2029.
- At der periodiseres anlægsbudget imellem budgetårene 2026 til 2029.
Sagsfremstilling
I forlængelse af Kommunalbestyrelsens anlægsseminar 29. april 2025, forelægges nu den foreslåede periodisering af nærværende anlægsbudget 2025 til 2029.
Den samlede periodisering betyder følgende ændringer i anlægsbudgettet:
- Budget 2025: -41,9 mio. kr. netto (brutto -79,5 mio. kr.).
- Budget 2026: -6,4 mio. kr. netto (brutto 7,9 mio. kr.).
- Budget 2027: 38,6 mio. kr. netto (brutto 61,3 mio. kr.).
- Budget 2028: 10,4 mio. kr. netto (brutto 10,9 mio. kr.).
- Budget 2029: - 0,7 mio. kr. netto (brutto 1,3 mio. kr.).
Ændringerne er specificeret på projekter i vedlagte bilag (Bilag 1. Periodisering af anlægsbudget 2025 til 2029.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ændringen medfører et mindre pres på kommunens likviditet i 2025, og et mere retvisende anlægsbudget 2025 til 2029 set i forhold til mulig udførelse.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen bemærkninger.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen.
Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 08-05-2025
Indstillingen anbefales med bemærkning om, at de følgende budgetposter i 2025 ikke ønskes periodiseret:
Natura 2000: 400.000 kr.
Naturgenopretning – Biodiversitet: 600.000 kr.
Afbud fra René Haahr (V). Som stedfortræder deltog Mustafa Diken (V).
Beslutning i Økonomiudvalget den 13-05-2025
Indstilles med fagudvalgets bemærkninger.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Godkendt.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).
Beslutningstema
Udvalget skal beslutte endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 2021.13 samt Lokalplan 667 – Sydfyns Fri Fag- og Efterskole på baggrund af den offentlige høring.
Indstilling
Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales at godkende
- At indkomne høringssvar behandles som beskrevet i dagsordenspunktet.
- At Kommuneplantillæg 2021.13 og lokalplan 667 vedtages endeligt med de foreslåede tilpasninger.
Sagsfremstilling
Baggrund
Kommunalbestyrelsen besluttede den 28. januar 2025 at sende forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for Sydfyns Fri Fag- og Efterskole i offentlig høring i 8 uger. Se kommuneplantillæg 2021.13 og lokalplan 667 på henholdsvis bilag 1 (Bilag 1, Kommuneplantillægget 2021.13) og bilag 2 (Bilag 2, lokalplan 667 – Sydfyns Fri Fag- og Efterskole)
I høringsperioden er der indkommet ét høringssvar samt mindre ønsker til rettelser fra rådgivers side. Se bilag 3 for høringssvar i sin fulde længde (Bilag 3, Indkomne høringssvar)
Høringssvaret omhandler
- Solcelleanlæggets placering og synligheden vest og nordvest for skolens bygningsmasse.
I byggefelt 4 gives der i lokalplanen mulighed for placering af solceller på terræn med tilhørende krav om beplantning. Indsiger ser ikke et problem i placeringen nord for skolen, men solcellerne vest og nordvest for skolens bygningsmasse, vil være generende ift. deres udsyn, når den afskærmende beplantning om vinteren ikke skærmer i samme grad. - Et spørgsmål vedrørende skolens forventede antal elever.
Administrationens bemærkninger
A) Lokalplanen fastsætter bestemmelser om minimum et 3-rækket beplantningsbælte, svarende til 5 meter i bredden rundt om solcellerne. Beplantningsbæltet skal være bestående af en blanding af træer og buske. Buske i beplantningsbælterne skal etableres med en maksimal afstand på 1-1,5 meter og træer med en maksimal afstand på 10 – 15 meter.
Det vurderes med disse bestemmelser at minimere eventuelle indsigtsgener, når beplantningen er vokset op. Dertil er nærmeste boligbebyggelse, som ikke er en del af skolen, beliggende ca. 290 m væk fra byggefelt 4, hvor der ligeledes er et fald på ca. 5 m i terrænet. Så solcellerne vil ligge lavere end bagvedliggende boliger langs Nørremarken.
Langs lokalplanens afgrænsning, findes ligeledes eksisterende beplantning, langs det beskyttede sten- og jorddige. Denne beplantning har dog ikke en så stor bredde, men det vurderes ligeledes at virke afskærmende.
Det kan være svært, visuelt at afskærme et solcelleanlæg fuldstændigt især om vinteren. Dog vurderes kravene til ny beplantning, den eksisterende beplantning, at terrænforholdene falder og afstanden til nærmeste boliger samlet at minimere de visuelle gener for de omkringboende i en sådan grad, at begge byggefelter til opstilling af solcelleanlæg kan anbefales. Høringssvaret giver derfor ikke anledning til ændringer i lokalplanen.
B) Skolen har oplyst, at de i dag har 107 sengepladser og at skolen ikke har planer om flere elever, som det er på nuværende tidspunkt.
Ændringsønsker fra rådgiver
Rådgiver har ønsket at ændre følgende i lokalplanen, som anbefales imødekommet:
- At øge muligheden for terrænregulering, fra 0,5 m til 1 m ved placeringen af spisesalen, da terrænet i dag er sænket en smule på denne placering.
- At der foretages mindre tilpasninger af byggefelterne 1, 2 og 3, hvor spisesalen og hallen skal opføres samt tilpasning af opholdsarealet. Ændringerne vurderes ikke at være væsentlige for vedtagelsen af lokalplanen og alle byggefelterne er beliggende indenfor delområde 1 og ændrer ikke på delområde 1’s afgrænsning.
Skovbyggelinje
I forbindelse med høringen har Svendborg Kommune anmodet Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø om muligheden for at reducere skovbyggelinjen til 50 meter, jf. Naturbeskyttelseslovens § 17. Styrelsen har i sinde at reducere skovbyggelinjen, men der træffes først endelig afgørelse, når lokalplanen er endeligt vedtaget. Se bilag 4 for modtaget sindetskrivelse om reduktion af skovbyggelinjen (Bilag 4, Sindetskrivelse om reduktion af skovbyggelinjen)
Formålet med planlægningen
Skolen har behov for fysiske udvidelser, som planlægningen giver mulighed for, så skolen kan rumme de mange aktiviteter, der ønskes. Skolen modtog i juni 2024 en større donation fra A.P. Møller Fonden, hvilket skal være med til at finansiere en større samlings- og idrætshal, undervisningslokaler og en udvidelse af skolens spisesal.
Planlægningen indeholder, udover institutionsformål, også mulighed for en udvidelse af rammeområdet mod nord, som kan benyttes til placering af op til 1 ha solceller på terræn. Solcelleanlægget skal være med til at fremtidssikre skolens udvikling og grønne omstilling.
Derudover kan der i den sydlige del af området udstykkes boliger, langs med Nørremarken. Boligerne kan benyttes dels til skolens elever og lærer, alternativt frasælges og udstykkes. Et fremtidigt mindre boligområde vil samtidig binde byen sammen med skolen og afslutte arealet mod Nørremarken. Der vil være plads til placering af op til 5 nye boliger til åben-lav eller op til 15 tæt-lav boliger, såfremt at eksisterende forstanderboliger inddrages.
Videre proces
Ved beslutning om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 2021.13 samt Lokalplan 667, vil det vedtagne kommuneplantillæg og lokalplan med de foreslåede ændringer blive offentliggjort med en klagefrist på 4 uger.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Udgifter i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen er afholdt indenfor Byg og Byudviklings eksisterende budget.
Ved en udvidelse af skolens mulighed for bebyggelse, gives der mulighed for at skolen kan tilbyde flere faglinjer på skolen samt etablering af en aktivitets- og samlingshal.
CO2-Konsekvensvurdering
Der gives mulighed for nyt byggeri til at understøtte skolen samt ny boligbebyggelse. Al nyopførsel har en øget CO2-udledning i forbindelse med byggeriet.
Planlægningen er med til at understøtte skolens energiforsyning ved at give mulighed for placering af et solcelleanlæg på op til 1 ha. Dette vil forventeligt minimere skolens varige CO2 udledning og understøtte selvforsyningsgraden.
Lovgrundlag
Planloven
Naturbeskyttelsesloven
Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 06-05-2025
Indstillingen anbefales.
Beslutning i Økonomiudvalget den 13-05-2025
Indstilles.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Godkendt.
Jesper Ullemose var inhabil og deltog ikke i sagens behandling.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).
Relaterede bilag
Beslutningstema
Kommunalbestyrelsen orienteres om den indledende vurdering af de indkomne VE-hybridprojekter og skal træffe beslutning om den videre proces.
Indstilling
Direktionen indstiller til Plan- og Lokalsamfundsudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales,
- at hybridprojekt Stenstrup-Lunde går videre i ansøgningsprocessen, og at der afholdes borgermøde om dette projektønske
- at hybridprojekt Skjoldemose Gods ikke indgår i den videre proces.
Sagsfremstilling
Kommunalbestyrelsen besluttede den 26. november 2024 at indkalde ansøgninger om planlægning for opstilling af vedvarende energianlæg (VE-anlæg) med ansøgningsfrist den 31. januar 2025. Kommunalbestyrelsen besluttede, at der i ansøgningsrunden alene skulle indkaldes VE-ansøgninger for planlægning af nye vindmølle- og hybridprojekter (vindmøller og solceller i kombination). Der blev ligeledes truffet beslutning om proces for behandling af ansøgninger frem til en beslutning om faktisk igangsættelse af et eller flere projekter.
Kommunalbestyrelsen blev den 25. marts orienteret om resultatet af ansøgningsrunden; herunder, at 4 af ansøgningerne er projekter, hvor der ønskes planlagt for nye hybridprojekter. Jf. kommunalbestyrelsens kriterie om fremover alene at igangsætte planlægning for vindmølle- og hybridprojekter, er der derfor ikke arbejdet videre med de projektansøgninger, der alene indeholdt rene solcelleprojekter. Efter kommunalbestyrelsens møde i marts har to ansøgere trukket deres projekter tilbage; hybridprojektet ved Heldager og hybridprojektet ved Nørregårdsvej/Stjernegårdsvej.
Indledende screening og vurdering
De ansøgte hybridprojekter er besigtiget, og der er foretaget indledende screening og vurdering af projektansøgningerne, ligesom der er afholdt møder med ansøgerne.
Projektønsket Stenstrup-Lunde vurderes at have en delvis kapacitet til placering af større tekniske anlæg. Hybridprojektet vurderes egnet til, at der arbejdes videre med projektønsket. Det foreslås, at projektet præsenteres på et åbent borgermøde, hvorefter der i dialog med ansøger, naboer og lokalsamfund evt. skal ske indledende tilpasninger af projektet, før der fremlægges sag om stillingtagen til, hvorvidt der kan igangsættes planlægning for det ansøgte projekt. Administrationen bemærker, at den relativt bynære placering (ca. 1800 borgere inden for 2000 m af vindmøllerne) kræver en særlig opmærksomhed.
Hybridprojekt Skjoldemose anbefales ikke prioriteret grundet de landskabelige interesser i området. Det vurderes, at projektet vil få en væsentlig negativ landskabelig påvirkning i et relativt uforstyrret landskab med indblik fra kystlandskabet og det sydfynske øhav.
Den sammenfattede indledende screening og vurdering af de to ønsker om hybridprojekter fremgår af bilag 1 (Bilag 1: Screening og vurdering af ansøgte hybridprojekter).
Forslag til proces
Administrationen anbefaler, at processen justeres således, at kommunalbestyrelsen på baggrund af administrationens indledende screening beslutter, hvilket projekt der skal indgå i en nærmere afklaringsproces, og at der kun afholdes et åbent borgermøde for dette projekt. Administrationens anbefaling er dermed, at der afholdes et borgermøde, hvor hybridprojekt Stenstrup-Lunde præsenteres, se bilag 2 (Bilag 2, tidligere besluttet proces).
En tilrettet proces giver naboer, ansøgere og øvrige interessenter hurtigere afklaring på spørgsmålet om, hvorvidt kommunalbestyrelsen ønsker at afsøge mulighederne nærmere for planlægning de pågældende steder.
Udvælgelse af hvilke projekter, der går videre i ansøgningsprocessen er ikke en politisk igangsættelse af ny planlægning for et projekt. Igangsættelse af ny planlægning vil følge senere.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
I henhold til §14 i Lov om fremme af vedvarende energi skal opstillere af VE-anlæg indbetale et beløb til en kommunal Grøn pulje. Opstiller skal indbetale 313.000 kr. pr. MW. for landvindmøller og 125.000 kr. pr. MW for solceller.
CO2-Konsekvensvurdering
Nye og store anlæg til produktion af vedvarende energi vil reducere CO2-udledningen fra elforbruget væsentligt.
Lovgrundlag
Planloven
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Plan- og Lokalsamfundsudvalget den 06-05-2025
Indstillingen anbefales.
Beslutning i Økonomiudvalget den 13-05-2025
Indstilles. Liste C undlod at stemme.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Godkendt. Liste O var imod.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).
Beslutningstema
Anvisningsret for Socialafdelingen til 22 almene boliger på Mølmarksvej 101.
Indstilling
Direktionen indstiller til Senior-, Social- og Sundhedsudvalget, at det overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales
- At Socialafdelingen får fuld anvisningsret til 22 almene boliger på Mølmarksvej 101, 5700 Svendborg.
Sagsfremstilling
Boligerne på Mølmarksvej 101 opføres af Sydfyns Almene Boliger på baggrund af stor efterspørgsel og deraf dækning af et kommunalt behov for mindre billige boliger. Opførslen er betinget af, at Socialafdelingen påtager sig fuld anvisningsret til boligerne.
Anvisningen til de 22 boliger vil ske via den akutte boligliste, som Socialafdelingen administrerer. I årene 2021 til 2024 blev nedenstående antal borgere anvist bolig via den akutte boligliste.
* En større andel heraf var Ukrainske flygtninge.
Der opleves generelt stor søgning på de boliger, der er på akutboliglisten, og der bliver løbende skrevet nye borgere op. Det vil primært være nye borgere, der skal anvises til boligerne på Mølmarksvej. Borgerne, der får anvist en af boligerne på akutboliglisten, vil indgå egen lejekontrakt med Sydfyns Almene Boliger.
Det forventes, at presset på billige boliger i Svendborg Kommune stiger grundet implementeringen af den ny kontanthjælpsreform, som træder i kraft 1. juli 2025, og blandt andet betyder at borgere på kontanthjælp kan opleve at gå ned i forsørgelsesydelse.
Etablering
Sydfyns Almene Boliger vil i løbet af 2025 påbegynde opførslen af de 22 mindre boliger på 46 BBRm2 på Mølmarksvej 101, 5700 Svendborg. Boligerne er fordelt på to blokke med 14 boliger i den ene blok og 8 boliger i den anden blok. Boligerne er placeret i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Boligerne indeholder et mindre soveværelse, et badeværelse, og en køkken-stue-entre ud i et.
For at holde huslejeniveauet nede er boligerne designet minimalistisk med rå gulve, mini-køkken, og garderobeskabe og anden opbevaring er ikke medtaget i projektet. Huslejen forventes at være på omkring 4.000 kr. pr måned plus forbrug (el, varme og vand). De 22 boliger forventes at stå færdige og være klar til indflytning i løbet af 2026.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
I forbindelse med at Svendborg Kommune får anvisningsretten til de 22 boliger, er det aftalt at Svendborg Kommune dækker huslejeudgifter til Sydfyns Almene Boliger ved eventuel manglende udlejning.
Svendborg kommunes årlige udgifter til Sydfyns Almene Boliger kan derfor variere, alt efter hvor mange og hvor længe boligerne står tomme. Forventningen er at boligerne vil blive udlejet, men der vil være en potentiel udgift fra 0 kr. til 1. mio. kr., afhængigt af udlejningsgraden.
Sydfyns Almene Boliger har tilkendegivet, at hvis Socialafdelingen får vanskeligt ved at udleje boligerne på Mølmarksvej 101 vil de gerne være behjælpelige med at få boligerne udlejet.
En finansiering af de huslejeudgifter, der vil være i forbindelse med at boligerne står tomme, skal findes indenfor den eksisterende driftsramme under Senior- Social- og Sundhedsudvalget.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant på nuværende tidspunkt.
Lovgrundlag
Almenboligloven.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 08-04-2025
Anbefales.
Høringssvar fra Rådet for Socialt Udsatte udleveret.
Dorthe Ullemose (O) var fraværende. Henrik Nielsen (C ) deltog som suppleant.
Beslutning i Økonomiudvalget den 13-05-2025
Indstilles.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Godkendt.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).
Beslutningstema
Kommunens vedståelse af eksisterende garantier på 5 mio. kr. og 10 mio. kr. i forbindelse med omlægning af lån.
Indstilling
Direktionen indstiller til behandling i Økonomiudvalget samt endelig afgørelse i Kommunalbestyrelsen,
- At Kommunen vedstår eksisterende garantier på henholdsvis 5 mio. kr. og 10 mio. kr. i forbindelse med at foranstående lån løbetidsforlænges.
Sagsfremstilling
Ollerup Gymnastikhøjskole anmoder om at kommunens vedståelse af eksisterende garantier på 5 mio. kr. og 10 mio. kr. i forbindelse med planlagt omlægning af lån. Omlægningen vil betyde, at et foranstående lån på 21,9 mio. kr. løbetidsforlænges fra 13 til ca. 20 år.
De tidligere stillede garantier vedstås på uændrede vilkår. Men da løbetiden forlænges på et foranstående lån, vil der gå længere tid inden Svendborg Kommunes garanterede lån rykker op i prioritet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Så længe Gymnastikhøjskolen overholder deres betalingsforpligtigelser på lånene er der ingen ændringer for Kommunen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant.
Lovgrundlag
Bekendtgørelse nr. 1484 af 11. december 2024 om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v.
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen.
Beslutning i Økonomiudvalget den 13-05-2025
Indstilles.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Godkendt.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).
Beslutningstema
Orientering om handicapsagsbarometret for 2024, hvor Ankestyrelsen har undersøgt kommunernes sagsbehandling af dækning af merudgifter til børn og voksne efter servicelovens §§ 41 (nu barnets lov § 86) og 100.
Indstilling
Direktionen indstiller til Senior-, Social- og Sundhedsudvalget, at det overfor Kommunalbestyrelsen anbefales:
- at tage orienteringen om handicapsagsbarometret 2024 til efterretning.
Direktionen indstiller til Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalget, at det overfor Kommunalbestyrelsen anbefales:
- at tage orienteringen om handicapsagsbarometret 2024 til efterretning.
Sagsfremstilling
I forbindelse med aftalen om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet 2022-2025 blev det besluttet, at Ankestyrelsen løbende skal undersøge kommunernes sagsbehandling inden for udvalgte bestemmelser på handicapområdet. Det sker i form af en årlig undersøgelse af alle landets kommuner kaldet handicapsagsbarometret (bilag 1).
I regi af handicapsagsbarometret har Ankestyrelsen i 2024 derfor undersøgt 770 sager fra alle landets kommuner om dækning af merudgifter til børn og voksne efter servicelovens §§ 41 (nu barnets lovs § 86) og 100. Ankestyrelsen har i forbindelse med undersøgelsen anmodet hver kommune om at vælge de fem nyeste sager, hvor der er truffet afgørelse før den 1. december 2023. Afgørelserne må ikke være påklaget til eller afgjort af Ankestyrelsen, og der skal minimum være givet helt eller delvist afslag i to af sagerne. Svendborg Kommune har i den forbindelse indsendt fem fra børnehandicapområdet og fem sager fra voksenhandicapområdet.
Formålet har været at få belyst, om kommunerne følger regler og praksis på handicapområdet i sager om dækning af merudgifter efter §§ 41 (nu barnets lov § 86) og 100 i serviceloven. Resultaterne af handicapsagsbarometret skal behandles af kommunalbestyrelsen. Det følger af reglerne i retssikkerhedslovens § 79 a, stk. 1.
På børnehandicapområdet ville 55 procent af sagerne, som indgår i det samlede barometer, blive stadfæstet, hvis de var blevet påklaget til Ankestyrelsen. De retlige mangler handler i de fleste tilfælde om utilstrækkelig sagsoplysning. I 24 procent af sagerne efterlever kommunen ikke kravet til begrundelse af afgørelsen. I 46 procent af sagerne er kommunerne udfordret i forhold til at overholde sagsbehandlingsfristen.
På voksenhandicapområdet overholder kommunerne i størstedelen af sagerne de retlige krav, og barometret har registreret få retlige mangler i sagerne. Ankestyrelsen ville have stadfæstet 90 procent af sagerne, hvis de var blevet påklaget.
Det skal bemærkes, at resultaterne fra barometret er generaliserbare på tværs af landets kommuner, men ikke på kommuneniveau. Det er derfor ikke muligt alene ud fra de sager, som Svendborg Kommune har indsendt at udtale sig generelt om kvaliteten af sagsbehandlingen på henholdsvis børne- og voksenhandicapområdet i Svendborg Kommune.
I de fire gennemgåede sager fra Svendborg Kommune om dækning af merudgifter til voksne efter servicelovens § 100, som indgår i det samlede barometer, ville afgørelserne være blevet stadfæstet, hvis sagerne var blevet påklaget til Ankestyrelsen. Ankestyrelsen fandt ingen retlige mangler i de gennemgåede sager og var således enig i Svendborg Kommunes vurdering.
Af de fire gennemgåede sager om dækning af merudgifter til børn efter servicelovens § 41 (nu barnets lov § 86) som indgår i det samlede barometer, ville afgørelserne være blevet hjemvist, hvis sagerne var blevet påklaget til Ankestyrelsen. Ankestyrelsen fandt i selve afgørelsen, at der var utilstrækkeligt oplysningsgrundlag. I de tre af sagerne var Ankestyrelsen enig i Svendborg kommunes vurdering.
Af bilag 2 fremgår Ankestyrelsens vurdering af sagerne fra Svendborg Kommune om dækning af merudgifter til voksne efter servicelovens § 100.
Af bilag 3 fremgår Ankestyrelsens vurdering af sagerne fra Svendborg Kommune om dækning af merudgifter til børn efter servicelovens § 41 (nu barnets lov § 86).
Sagen har været i høring hos Handicaprådet, deres høringssvar er vedlagt i bilag 4.
På baggrund af handicapsagsbarometret er administrationen på familieområdet og socialområdet i gang med at følge op på, om det giver anledning til tilpasninger i sagsbehandlingen på henholdsvis børne- og voksenhandicapområdet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Ingen bemærkninger
CO2-Konsekvensvurdering
Ikke relevant
Lovgrundlag
Retssikkerhedslovens § 79 a, stk. 1
Sagen afgøres i
Kommunalbestyrelsen
Beslutning i Senior- Social- og Sundhedsudvalget den 06-05-2025
Udvalget anbefaler, at Kommunalbestyrelsen tager orienteringen til efterretning.
Beslutning i Børne- Unge- og Uddannelsesudvalget den 07-05-2025
Børne-, Unge- og Uddannelsesudvalget anbefaler, at Kommunalbestyrelsen tager orienteringen til efterretning.
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Taget til efterretning.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).
Relaterede bilag
Beslutning i Kommunalbestyrelsen den 20-05-2025
Der blev orienteret om:
- ansøgning fra Morskabsteatret
- ombygningen af Bryggerlunden
- på næste gruppeformandsmøde drøftes retningslinjer ift vælgermøder.
Afbud fra John Arly Henriksen (A). Som suppleant deltog Claus Krossteig (A).