Folkeoplysningsudvalg
Referat • 25. marts 2019 kl. 17.00
Indhold
Beslutningstema
Godkendelse af dagsorden.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Godkendt. Tillægsdagsorden ligeledes godkendt.
Beslutningstema
Godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Svendborg Kommune
Indstilling
Administrationen vurderer, at betingelserne for at godkende foreningen er opfyldt.
Sagsfremstilling
Dansk Folkepartis Ungdom Fyn søger om at blive godkendt som politisk ungdomsforening i Svendborg Kommune, herunder at søge medlemstilskud og måske på sigt tilskud til/lån af lokale.
Foreningen har 46 medlemmer i alt, heraf er 26 medlemmer under 25 år. Foreningen har medlemmer fra alle 10 fynske kommuner, og af foreningens aktivitetsoversigt fremgår det, at de planlagte aktiviteter foregår forskellige steder på Fyn.
Dog oplyser foreningen, at cirka 10 medlemmer er fra Svendborg, og 5- 7 mere fra Svendborg er på vej til at melde sig ind i foreningen.
Kommunen skal ud fra en samlet vurdering af de foreliggende oplysninger afgøre, om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den opfylder kravet om at være hjemmehørende her.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Godkendes.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening
Indstilling
Administrationen skønner ikke at foreningen, på det foreliggende grundlag, kan godkendes som frivillig folkeoplysende forening.
Foreningens aktiviteter er rettet mod iværksættere, erhverv og borgere og ikke kontinuerlige aktiviteter for foreningens medlemmer.
Såfremt foreningen får børn og unge som medlemmer og etablerer kontinuerlige aktiviteter, vil der kunne søges om godkendelse på ny.
Sagsfremstilling
Restart Svendborg indsender ansøgning med bilag vedrørende godkendelse som frivillig folkeoplysende forening.
Ifølge vedtægterne er foreningens formål:
- At styrke folkeoplysningen og dermed medlemmernes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet
- At fremme vækst, udvikling og kulturliv i Svendborg Kommune
- At gøre Svendborg Kommune til et arnested for innovation og iværksætteri
- At styrke den lokale indsats på klima- og miljøområdet
- At øge livskvaliteten for borgere i hele kommunen
Foreningen har p.t. 5 medlemmer, som er over 25 år.
Foreningen har vedlagt årsplan til ansøgningen, som beskriver planlagte aktiviteter for året. Aktiviteterne omfatter i henhold til årsplanen foreløbig 4 arrangementer. Der er som sådan ikke p.t. tale om faste, planlagte aktiviteter, som forløber over hele året.
Foreningen angiver, at den vil have fokus på realiseringen af et teknologisk laboratorium og legeplads i Svendborg Kommune. Desuden vil foreningen arbejde på implementeringen af et lokalt erhvervs- og innovationstilbud til iværksættere og virksomheder, herunder opbygningen af et frivilligt mentorkorps.
Foreningen tilbyder erhvervsmedlemsskab til virksomheder, som ønsker at støtte foreningens aktiviteter.
Den frivillige folkeoplysende forening skal bygge på aktive medlemmer, hvor foreningens primære medlemsform er aktive og ikke passive medlemsskaber. Desuden er kommerciel virksomhed udelukket fra lovens område.
Administrationen har rettet henvendelse til foreningens formand med henblik på en afklaring af, hvad baggrunden er for, at foreningen ønsker at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening. Formanden meddeler, at foreningen på sigt har planer om flere aktiviteter, som også henvender sig til børn og unge. Desuden forestiller man sig, at en godkendelse som folkeoplysende forening vil åbne for adgang til puljemidler.
Lovgrundlag
Folkeoplysningsloven
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Indstillingen godkendes. Formanden og administrationen inviterer foreningen til en snak.
Beslutningstema
Godkendelse af reviderede kriterier for ansøgninger til puljen for aktiviteter i Bevæg dig for livet-regi
Indstilling
Administrationen indstiller, at de reviderede kriterier godkendes.
Sagsfremstilling
Som et led i, at Svendborg Kommune indgik aftale med Bevæg dig for livet om at blive Visionskommune, valgte Folkeoplysningsudvalget at oprette en pulje til at understøtte aktiviteter der kan være med til at nå målsætningerne for visionen.
Puljen blev fastsat med en ramme på 85.000 kr. og er i første omgang et engangsbeløb.
På nuværende tidspunkt er der ikke fastsat nogle kriterier for, hvordan puljen kan søges. Der er derfor behov at få beskrevet sådanne kriterier som potentielle ansøgere kan søge ud fra.
I aftaledokumentet for Visionskommunen er målet at 3600 flere borgere bliver aktive, med en fordeling på 1800 i det organiserede foreningsliv og 1800 i selvorganiserede, private, eller kommercielle aktiviteter. Derudover er der udvalgt fem målgrupper hvori de 3600 borgere skal findes.
De fem målgrupper er:
- Teenagere og unge voksne
- Sundhedsidræt
- Seniorer
- Børnefamilier
- Socialt sårbare og udsatte
Med afsæt i Visionsaftalen kan følgende kriterier for ansøgning opstilles:
- Ansøgeren skal være en folkeoplysende forening
- Ansøgningen skal skabe aktivitetsmuligheder i form af bevægelse for personer i én eller flere af de fem udvalgte målgrupper
- Ansøgningen skal målrettes personer der ikke i forvejen er medlem af en forening, og således bidrage til, at nye borgere får en vej ind i foreningslivet.
Bevægelse skal i denne forstand forstås i en bred kontekst. Alt fra gåture, havearbejde og fisketure til idræt er defineret som bevægelse. Formuleret på en anden måde, al aktivitet der ikke er af stillesiddende karaktér.
Alle indkomne ansøgninger skal således opfylde gældende kriterier for at komme i betragtning til puljen.
Der er ikke nogen større eller mindre grænse for ansøgningsbeløb. For ansøgte beløb på <5.000 kr. afgøres ansøgningen af administrationen i Kultur og Fritid med efterfølgende orientering til udvalget. For ansøgte beløb på >5.000 kr. afgøres ansøgningen i Folkeoplysningsudvalget.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Godkendt.
Beslutningstema
Bevilling af midler til Sommerferieaktiviteter for børn og unge 2019.
Indstilling
Jævnfør bilag indstilles, at 172.200 kr. fordeles til foreningerne.
Sagsfremstilling
Der er søgt tilskud til 31 forskellige aktiviteter i sommerferien.
Af vedlagte bilag fremgår det, hvilke foreninger der har søgt, hvilket tilskudsbeløb de har søgt samt administrationens forslag til fordeling af den økonomiske ramme.
Ifølge vedtagne Retningslinjer for sommerferieaktiviteter for børn og unge må deltagerbetalingen ikke overstige 25 kr. pr. time, hvis foreningen søger tilskud. Alle foreninger, som søger tilskud, har en deltagerbetaling på maksimalt 25 kr. pr. time.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Der er i budgettet for 2019 afsat 190.432 kr.
Forventede udgifter til grafisk præsentation (hjemmeside) samt trykning af materiale er estimeret til 18.000 kr.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Godkendt.
Der arbejdes på at udvide perioden til efterårs- og vinterferie fra næste år.
Beslutningstema
Ansøgning til Bevæg dig for Livet puljen til projekt Golf og Diabetes.
Sagsfremstilling
Svendborg Golf klub ansøger om 24.920 kr. til projekt Golf og Diabetes.
Formålet er at støtte mennesker med diabetes samt deres pårørende og venner, til at have et aktivt og socialt liv sammen med ligesindede.
En gang om ugen bliver der afholdt træning med klubbens pro-trænere af en times varighed. Deltagerne mødes yderligere en gang om ugen til klubaften med klubbens øvrige begyndere. Her er det projektlederne samt tovholderne, der står for afviklingen.
Der stilles låneudstyr til rådighed i forløbet.
Styregruppen har sammen med projektleder for Bevæg dig for livet, afholdt 3 møder, hvoraf de 2 var workshops med fokus på blandt andet klubbens ressourceforhold i relation til det aktuelle diabetesprojekt, men også med henblik på kommende projekter.
Styregruppen er i gang med at udarbejde en drejebog til anvendelse fremover, hvor hjertepatienter, KOL-patienter m.fl. danner temaer.
I forbindelse med ansøgningskriterierne er beskrevet 3 hovedbetingelser for at ansøge.
Svendborg Golf Klub mener, at ansøgningen optimalt opfylder ansøgningskriterierne, som beskrevet i betingelserne for tilskud fra puljen Bevæg dig for Livet.
Projektet vedrører primært det område, der beskrives som sundhedsidræt og lever i særdeleshed op til ”Bevæg dig for livet-konceptet”, idet golf kan dyrkes livslangt, endog også af deltagere med nedsat bevægefunktioner, idet golfbiler kan anvendes.
Projektets økonomi
Annoncering i ugeavis | 3.500 kr. |
Annoncering på lysstandere | 1.420 kr. |
Tilskud til låneudstyr til forløbet | 15.000 kr. |
Trænerudgifter | 5.000 kr. |
I alt | 24.920 kr. |
Udgifterne til låneudstyr vil naturligvis kun komme i spil, såfremt der oprettes hold. Udstyret vil efter det aktuelle projekt indgå i kommende projekter samt arbejdet med begyndere.
Klubbens nuværende låneudstyr er så nedslidt, at det ikke længere kan opfylde mindstekravene til acceptabelt udstyr.
Dansk Golf Union udarbejder samt afholder udgifter til diverse PR-materialer som flyers, plakater og opretstående vimpler.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Bevilget 24.920 kr. Udvalget bifalder meget, at den udarbejdede drejebog for projektet videreformidles til andre foreninger til inspiration.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Ansøgning om tilskud fra puljen Samarbejder og Partnerskaber.
Sagsfremstilling
Svendborg Golf Klub søger 10.000 kr. fra puljen Samarbejder og Partnerskaber til projekt i samarbejde med Rantzausminde Skole.
Projektet omfatter 4. til 6. årgang på skolen - i alt 6 klasser, der deltager i tilvalgsprojekt.
Projektet fortsættes næste år evt. med yderligere én skole.
Budget for projektet:
Junior lånesæt, 20-25 sæt á 1.000 kr. | 22.000 – 25.000 kr. |
2 protrænere til forløbet | 12.000 kr. |
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Bevilget 10.000 kr.
Beslutningstema
Godkendelse af regulering af bevillinger for 2019 samt ansøgning om lokaletilskud.
Sagsfremstilling
Septimuskoret har ved en fejl ansøgt lederhonorar for 2019.
Ny beregning af tilskud betyder et mindreforbrug på 2.870 kr.
HIF- beregning er fejlagtig beregnet med almen tilskudsbrød i stedet for handicap tilskudsbrøk.
Ny beregning af tilskud betyder et merforbrug på 109.083 kr.
HIF har ved en fejl ikke ansøgt om lokaletilskud i 2019. Der søges om 500 timer i alm. lokale. Beregning af lokaletilskud betyder et merforbrug på 27.000 kr.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Regulering af undervisningstilskud for Septimuskoret og HIF kan indeholdes inden for budgettet.
Lokaletilskudsbudgettet er blevet fordelt fuldt ud. Ved bevilling, skal tilskud findes inden for Folkeoplysningsudvalgets ramme, såfremt der ikke ved opgørelse af Regnskab 2018 ikke fremkommer et mindreforbrug.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Regulering af undervisnings- og lokaletilskud til HIF godkendt.
Anden regulering taget til efterretning.
Beslutningstema
Drøftelse og indstilling af anlægsprojekter til idræt og bevægelse
Indstilling
- Haludvalget bedes afgive udtalelse på de projekter, som henhører under Haludvalget.
- Folkeoplysningsudvalget bedes afgive udtalelse på projekterne
- Sport og Idræt i Svendborg (SIS) bedes afgive udtalelse på projekterne
Sagsfremstilling
Svendborg Kommune modtager løbende henvendelser fra foreninger og andre interessenter på idræts- og bevægelsesområdet, omkring etablering af nye faciliteter til idræt- og bevægelse som der ikke er afsat særskilte midler til.
Tidligere har der ikke været beskrevet en fast arbejdsgang for, hvordan foreninger, borgere og øvrige interessenter kan søge Svendborg Kommune om tilskud til denne type projekter, eller for hvor og hvordan denne type sager behandles politisk.
Derfor er sagsbehandlingen nu blevet samlet, hvilket betyder, at foreninger, borgere og andre interessenter i perioden fra 08/02–11/03 har kunne indsende beskrevne anlægsprojekter på idræts- og bevægelsesområdet I Svendborg Kommune. Denne nye procedure skal sikre lige vilkår for alle projekter.
Projekterne sendes i marts og april 2019 til udtalelse i Haludvalget, Folkeoplysningsudvalget, Sport og Idræt i Svendborg(SIS), som alle er høringsparter i anlægsprojekter vedr. idræt og bevægelse. Efterfølgende vil alle ansøgninger blive videresendt til politisk drøftelse i maj måned.
Det skal understreges, at der ikke er afsat særskilt økonomi til at realisere nye projekter.
Det betyder, at det alene er en politisk beslutning at afsætte økonomi til nye projekter.
Administrationen har modtaget følgende ansøgninger:
- Bokseklubben Rollo: Udendørs træningsanlæg ved Midtbyhallen.
Ansøgte beløb: kr. 100.000. - Lunde SG & I (Skytteafdeling):Ombygning af geværskydebane til pistolbane.
Ansøgte beløb: kr. 86.500.
- Thurø Ridelaug: Etablering af naturridestier på Thurø.
Ansøgte beløb: kr.400.000.
- Svendborg Idrætshal, Vester Skerninge Tennisklub. Tåsinge Tennisklub og Svendborg Tennisklub: Varme i tennishallen og indretning af klubmiljøer.
Ansøgte beløb: kr.5,6 mio. kr. - Egense/Rantzausminde idrætsforening: Anlæg af nye omklædningsfaciliteter i Rantzausminde Hallen.
Ansøgte beløb: kr. 2,0-2,5 mio. kr. - FDF Svendborg: Tilskud til byggemodning ifm. anlæg af klubhus ved Tipsvænget 19.
Ansøgte beløb: kr. 50.000 kr. - FDF Tåsinge: Tilskud til byggemodning, ved Færgegårdsvej i Vindeby.
Ansøgte beløb: kr. 290.000
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Der er ikke afsat særskilt økonomi. Der vil politisk blive truffet beslutning om, man ønsker at afsætte økonomi til de respektive projekter.
Beslutning i Haludvalget den 14-03-2019
Der er indført en ny procedure i forhold til ønsker om nyanlæg af faciliteter som også omfatter hallerne.
Projekter skal fremsendes til Kultur og Fritidsafdelingen ( i 2019 den 11. marts) som efterfølgende vil sikre den korrekte vej videre ind i systemet.
Konkrete ansøgninger til udtalelse i Haludvalget vedr. Budget 2020.
- Omklædningsrum i Rantzausmindehallen – beskrevet i fremsendt bilag.
- Anlæg af klubhus/opholdsrum samt indlæggelse af varme i Tennishallen – beskrevet i fremsendt bilag.
- Anlæg af udendørs træningsfaciliteter ved Midtbyhallen – beskrevet i fremsendt bilag.
Haludvalget udtaler:
I forhold til oplæggene vedr. Rantzausmindehallen og Tennishallen kan udvalget anbefale, at projekterne gennemføres under forudsætning af, at der tilføres de nødvendige midler til anlæg og drift. Man finder det ikke muligt af disponere disse inden for udvalgets nuværende ramme.
Det noteres, at udvalget ser det som en mulig delløsning, at projektet vedr. Tennishallen faseopdeles.
Udvalget er bekendt med det store behov Rantzausmindehallen har for etablering af omklædningsrum, hvilket har været påpeget siden 2013.
Udvalget finder, at anlæg af udendørs faciliteter ved Midtbyhallen falder uden for rammerne af Haludvalgets område.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Folkeoplysningsudvalget har følgende kommentarer til de fremlagte projekter:
Det anbefales, at der fokuseres på optimeringen af de to projekter, anlæg af klubhus/opholdsrum samt indlæggelse af varme i Tennishallen og tilstrækkelige omklædningsfaciliteter i Rantzausmindehallen. Begge faciliteter rummer et meget stort antal aktive i centrale idrætsområder.
Udvalget henleder ligeledes opmærksomheden på, at flere og flere borgere søger mod et aktivt fritidsliv i naturen, hvorfor ønsket om etablering af naturridestier på Thurø bør have høj prioritet.
Bokseklubbens projekt er ligeledes et udendørsprojekt.
Lunde SG&I, Skytteafdelingens ønske om ombygning anses som relevant i forhold til medlemmernes ønske om mere plads til pistolskydning.
Såvel bokseklubbens som skydeklubbens projekter placeres indstillingsmæssigt efter de tre førstnævnte.
FDF-Svendborg og FDF-Tåsinge har af forskellige udefrakommende årsager været nødt til at fraflytte deres tildelte klublokaler/-huse og har således ikke haft indflydelse på deres nuværende situation.
Der arbejdes, sammen med de to foreninger, på nye alternativer og udvalget anbefaler, at man støtter dette arbejde, således at de to spejdergrupper får opholdssteder, der opfylder deres spejdermæssige behov.
I det aktuelle arbejde med FDF-Tåsinge indgår der ikke fra kommunens side planer om nybygning.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Beslutning om forlængelse af abonnement.
Sagsfremstilling
Folkeoplysningsudvalget har siden 2013 tegnet abonnement på fundraisingdatabasen UpFrontNet – ForeningsTilskud.dk.
Databasen er gratis tilgængelig for alle foreninger i Svendborg Kommune.
Udvalget foretog i 2018 en undersøgelse om brug og resultater af ansøgninger til fonde.
32 foreninger svarede på undersøgelsen og følgende beløb var opnået:
1-25.000 kr. | 12,12% |
30.000-75.000 kr. | 6,06% |
75.000-100.000 kr. | 3,03% |
Over 100.000 | 3,03% |
Administrationen har undersøgt lignende fundraising database på markedet i forhold til funktionalitet og pris. Det anbefales at fastholde abonnement på UpFrontNet.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Tegning af abonnement for 2019 koster 25.000 kr.
Udgiften vil kunne dækkes af Rådigheds- og Udviklingspuljen.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Abonnement tegnes for 2019. Der laves en spørgeskemaundersøgelse blandt foreningerne omkring anvendelse og resultater med udgangen af 2019.
Beslutningstema
Godkendelse af regnskab for BUS’ kursuspulje 2018
Indstilling
BUS har i 2018 modtaget 49.570 kr. til lederkurser.
Puljen fordeles efter godkendte kriterier og er brugt fuldt ud.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Godkendt.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Godkendelse af regnskab for Kursuspulje 2018 samt godkendelse af reviderede retningslinjer.
Sagsfremstilling
Saldo pr. 1. januar 2018 er 43.687,57 kr. Der er tilført puljen 30.707 kr.– i alt 74.385,57 kr.
Samlet tilskud til kurser 28.577,34 kr. fordelt på 7 aftenskoler.
Saldo pr. 31. december 2018 er 45.808,23 kr.
Samrådet fremsender ligeledes forslag til regulering af taksterne for tilskud fra uddannelsespuljen til godkendelse.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Regnskabet godkendes. Mindreforbrug overføres til næste år.
Regulering af takster for tilskud godkendt.
Beslutningstema
Godkendelse af regnskab for Kursus- og Talentpuljen 2018.
Sagsfremstilling
Sport og Idræt i Svendborg fremsender regnskab for Kursus- og Talentpuljen for regnskabsåret 2018.
Puljerne administreres af SIS for Folkeoplysningsudvalget. Regnskab indsendes årligt til godkendelse i udvalget.
Kursuspuljen:
Saldo pr. 1. januar 2018 er 189.357 kr. Der er tilført puljen 284.469kr.– i alt 473.826 kr.
Samlet tilskud til kurser 300.479 kr. fordelt på 37 personer i 25 klubber.
2 klubber har modtaget tilskud til foreningsudvikling 4.000 kr.
Saldo pr. 31. december 2018 er 169.347 kr.
Talentpuljen:
Saldo pr. 1. januar er 403.210 kr. Der er tilført puljen 175.870 kr. i alt 579.080 kr.
Samlet tilskud til talentudvikling 76.500 kr. fordelt på 15 personer i 8 klubber.
170.000 kr. er overført til hhv. medlemstilskud og pulje til Bevæg dig for livet.
4.129 kr. er anvendt til administration.
Saldo pr. 31. december 2018 er 328.450 kr.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Regnskab for kursus- og talentpulje godkendt. Restbeløb på begge puljer overføres til næste regnskabsår.
Beslutningstema
Godkendelse af retningslinjer for Forsøgspuljen for aftenskolerne samt orientering om tiltag i forbindelse med Kulturnatten i august.
Sagsfremstilling
Samrådet for aftenskoler fremsender retningslinjer for Forsøgspuljen for aftenskoler til godkendelse.
Folkeoplysningsudvalget har afsat 30.000 kr. til puljen
Samtidig fremsendes orientering om Samrådets tilbud til aftenskolerne på Kulturnatten i august.
Samrådet har afsat 25.000 kr., som kan søges af aftenskolerne.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Retningslinjerne for puljen godkendt.
Orienteringen taget til efterretning.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Orientering om ny procedure for overførsler, regnskab og budget.
Sagsfremstilling
Økonomiudvalget har i marts vedtaget ny overførselsprocedure. Eventuelle overførsler vil således fremover blive overført til næstkommende regnskabsår.
Betydelige sparekrav gør, at eventuelt mindreforbrug der fremkommer ved regnskabsårets afslutning anvendes til opfyldelse af sparekrav og evt. merforbrug på Kultur- og Fritidsudvalgets budgetområde. Der tages hensyn til Folkeoplysningsudvalgets disponerede beløb.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
De nye regnskabsprincipper blev gennemgået og godkendt.
Ved hvert regnskabsårs afslutning gennemgås regnskab med formaden. Og i forbindelse med evt. mindreforbrug til overførsel, tages der højde for Folkeoplysningsudvalgets disponeringer.
Beslutningstema
ADMINISTRATIONEN:
Sagsfremstilling
FORMAND:
Projekt Stedets Ånd som udvalget på sidste møde bevilgede tilskud har meddelt, at projektet ikke realiseres.
Svendborg Teakwondo-Klub ”Se-Jong” takker for deltagelse og jubilæumsgratiale i forbindelse med deres 40 års jubilæum.
Facebook – kursus blev hurtig overfyldt. Det vurderes om der skal udbydes endnu et kursus.
Brøndby Kommune har været på besøg for at høre om Folkeoplysningsudvalgets arbejde.
De var både imponeret og blev inspireret.
Miljø og Natur tilfører igen i år 100.000kr. til renoveringspuljen for klubhuse til energiforbedrende foranstaltninger.
UDVALGSMEDLEMMER:
INFORMATION FRA BESTYRELSER MV.
Information fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS)
Har afholdt repræsentantskabsmøde den 5. marts. Ny formand Karin Olsen.
Information fra Haludvalget.
1 mio. kr. fra Fællespulje på halområdet er anvendt til ledbeslysning i haller. Dette har givet en stor besparelse på energiforbruget.
Fra Renoveringspuljen er bevilget til nyt tag på Midtbyhallen. 5 mio. kr. henstår til Badmintonhallens nedrivning.
Orienterer og fællesprojekt SG hal SFB. Alle midler er ikke opnået, men der arbejdes fortsat på en tilskåret fællesprojekt.
Information fra Samrådet for aftenskolerne
Har iværksat ny pulje samt nyt tiltage i forbindelse med Kulturnatten
Samrådet har generalforsamling den 15. april 2019, kl. 18.00 på AOF.
Information fra Børne- og Ungdomskorps (Spejderne
Intet at berette)
Information fra Ungdomsskolens bestyrelse
Stor succes med projekt ”Sorte Fingre” Projektet vil nu følges af forskere.
Mylife projekt for svage elever kører godt og i et fint samarbejde med skolerne
Information fra Forsamlingshusudvalget
Næste møde 2. maj 2019.
Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 25-03-2019
Orienteret.