Børne- og Ungeudvalget
Referat • 10. marts 2021 kl. 15.30
Indhold
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Godkendt.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Beslutningstema
Budgetproces for 2022.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At budgetproceduren tages til efterretning.
- At tidsplanen for Børne- og Ungeudvalget godkendes
Sagsfremstilling
På Økonomiudvalgets møde den 19. januar 2021 blev Svendborg Kommunes budgetprocedure for budget 2022 godkendt. Den godkendte procedure vedlægges.
De vigtigste elementer i budgetproceduren er følgende:
- Rammestyring – udvalgene skal som udgangspunkt selv finansiere udgifter til realisering af nye tiltag via omstilling og prioritering inden for udvalgets rammer.
- Der afholdes anlægsseminar forud for Byrådets møde den 27. april.
- Senest på junimøderne fremsender fagudvalgene de forslag til Økonomiudvalget, som udvalgene ønsker skal indgå i de politiske forhandlinger frem til budgetvedtagelsen.
På anlægsseminaret den 27. april er det planen, at retningen for anvendelse af den udisponerede anlægspulje sættes.
Forløbet af budget 2022 følger de senere års praksis, hvor fagudvalgene i foråret drøfter budgettemaer/indsatser samt eventuelle særlige budgetmæssige udfordringer. Senest på møderne i juni fremsender fagudvalgene de beskrevne budgettemaer til Økonomiudvalget.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Afledte udgifter som følge af nye tiltag samt øvrige udfordringer finansieres indenfor udvalgets egen budgetramme.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Lovgrundlag
Den kommunale styrelseslov
Sagen afgøres i
Børne- og Ungeudvalget
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Taget til efterretning og godkendt.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Beslutningstema
Justering af valgtidspunkt til forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud på baggrund af tidspunktet for opstart i forårs-SFO.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At Børne- og Ungeudvalget godkender justering af tidspunktet for afholdelse af valg til forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud, så nyvalg sker mellem 1. april og 31. maj og de nye forældrebestyrelser konstituerer sig senest 1. juni
- Ændringen træder i kraft i 2021 for dagtilbud med børnehuse og i 2022 for Dagplejen
Sagsfremstilling
I styrelsesvedtægten for dagtilbud er det i dag beskrevet, at der holdes valg til forældrebestyrelsen hvert andet år inden udgangen af september måned. Styrelsesvedtægten blev godkendt af Børne- og Ungeudvalget d. 5. december 2018.
Efter indførelse af forårs-SFO i april 2020 har det været oplevelsen i flere forældrebestyrelser, at det kan være vanskeligt at have en fuldtallig bestyrelse i perioden fra 1. april og frem til nyvalg, da en del forældre i bestyrelsen har børn, der skifter til forårs-SFO. Samtidig har det ikke altid været muligt at få valgt et tilstrækkeligt antal suppleanter, og et egentligt suppleringsvalg kort tid før det ordinære valg har ikke forekommet hensigtsmæssigt.
På den baggrund har forvaltningen undersøgt, om der er generel tilslutning i forældrebestyrelserne til at fremrykke valgtidspunktet til april - maj, dvs. når skiftet til forårs-SFO har fundet sted. Det vil betyde, at nyvalg vil skulle ske mellem 1. april og 31. maj, således at de nye bestyrelser konstituerer sig senest 1. juni.
Valget til Dagplejens forældrebestyrelse foreslås ligeledes fremrykket til samme periode. I Dagplejen vil der fortsat være valg hvert år som beskrevet i styrelsesvedtægten.
Det foreslås, at ændringen træder i kraft fra i år, så der næste gang vil skulle holdes nyvalg mellem 1. april og 31. maj 2021. I Dagplejen dog således, at den nuværende bestyrelse, der er startet i efteråret 2020, fortsætter indtil april - maj 2022.
Forældrebestyrelserne i de fem kommunale dagtilbud er blevet bedt om en skriftlig tilkendegivelse, om de kan tilslutte sig den beskrevne justering eller har evt. bemærkninger. Alle forældrebestyrelser har meldt tilbage, at de kan tilslutte sig den foreslåede ændring, der opleves at kunne bidrage til at løse et praktisk problem i deres arbejde fra april til september i de år, der holdes valg.
Børne- og Ungeudvalget kan ændre styrelsesvedtægten efter forudgående høring blandt forældrebestyrelserne. Ændringer kan ske med 3 måneders varsel eller kortere, såfremt forældrebestyrelserne og Børne- og Ungeudvalget er enige herom. Mindre redaktionelle ændringer kan dog tilføjes uden høring.
Styrelsesvedtægten på dagtilbudsområdet justeres, så den afspejler det ændrede valgtidspunkt og konstituering.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Lovgrundlag
Dagtilbudsloven
Sagen afgøres i
Børne- og Ungeudvalget
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Godkendt.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Beslutningstema
Opfølgning på borgmester Bo Hansens status på byrådsmødet tirsdag den 23. februar 2021 vedrørende arbejdet med at få genetableret læreruddannelsen i Svendborg.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At Børne- og Ungeudvalget drøfter sagen vedrørende fremtidig læreruddannelse i Svendborg.
Sagsfremstilling
På byrådsmødet tirsdag den 23. februar 2021 gav borgmester Bo Hansen en status på arbejdet med at få genetableret læreruddannelsen i Svendborg. I forlængelse heraf blev det aftalt i byrådet, at sagen dagsordensættes i Børne- og Ungeudvalget.
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Drøftet sagen. Udvalget vil følge sagen tæt og afventer nærhedsreformens rammer.
En mindretalsudtalelse fra Radikale Venstre (B) der ønsker, at der udover læreruddannelsen bliver taget hensyn til, at der også oprettes tværfaglige linjer/valgfag, der uddanner studerende, der fremadrettet kan varetage forløb indenfor mental sundhed til målgrupper som børn og unge samt personer med livsstils sygdomme.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Skole og Uddannelse ser et behov for at oprette en erhvervsklasse på Vestermarkskolen august 2022, som en del af hele kommunens tilbudsvifte, der understøtter de mangfoldige læringsmiljøer. Erhvervsklassen skal målrettes elever på 8.- 9. klassetrin, der ikke trives i de eksisterende rammer. Elever, der motiveres af en undervisning, der vægter en kombination af teori og praksis - en undervisning med mulighed for færre fag i sammenhæng med praksisundervisning og praktikforløb.
Vestermarkskolen afprøver fra august 2021 et pilotprojekt med erhvervsklassetilbud til en gruppe af skolens egne elever.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At Børne- og Ungeudvalget drøfter sagen og tager orienteringen om Vestermarkskolens pilotforløb til efterretning.
Sagsfremstilling
Skole og Uddannelse (herunder UU Sydfyn) oplever, at en gruppe elever i Ungemiljøet ikke trives i den almindelige skoledags rammer. Eleverne udfordres af fagrækkens krav, mister motivationen og er dermed i fare for at få for højt fravær og afslutningsvis ikke opnå 02 ved folkeskolens 9. klasseprøve. Vurderingen er, at denne elevgruppe svarer til ca. 20 elever fordelt på 8. og 9. klassetrin på tværs af kommunens folkeskoler.
Skole og Uddannelse vurderer, at denne elevgruppe vil motiveres af en skoledag, hvor læring i fagene har vægt på samspillet mellem bogligt og praktisk arbejde, hvor der er fokus på kernefagene dansk, matematik og engelsk, og hvor eleverne har mulighed for reduceret fagrække. Undervisningen skal kombineres med erhvervspraktik i virksomheder, samt undervisning på erhvervsskolerne (EUD/SESG, SOSU, Dalum Landbrugsskole, Svendborg Søfartsskole, etc.).
Med afsæt i Folkeskoleloven § 33 ønsker Skole og Uddannelse at tilbyde et skoleforløb på 8.- 9. klassetrin - en erhvervsklasse - der skal støtte denne elevgruppe i deres uddannelsesvalg og danne en god overgang fra folkeskole til ungdomsuddannelse. Erhvervsklassen skal skabe et trygt og overskueligt læringsmiljø for elever, der ikke profiterer af de eksisterende rammer i folkeskolen.
I arbejdet med et mangfoldigt læringsmiljø vil erhvervsklassen udgøre et relevant og væsentligt tilbud i forhold til at tilgodese alle børn og unges lærings- og trivselsbehov.
En erhvervsklasse kan organiseres på forskellige måder, men karakteriseres ved:
- Tilbud til elever på 8.- 9.klassetrin.
- I erhvervsklassen modtager eleverne undervisning, der vægter en kombination af teori og praksis.
- Mulighed for reduceret fagrække med vægt på kernefagene kombineret med praksisundervisning og praktikforløb.
- Praksisundervisning i tæt samarbejde med erhvervsskolerne.
- Erhvervspraktikforløb i samarbejde med lokale virksomheder, svarende til én til to dage om ugen.
- Tæt samarbejde mellem folkeskole, UU, ungdomsuddannelser og praktikvirksomheder.
Skole og Uddannelse forventer, at målgruppen med dette tilbud vil:
- Få et fagligt og socialt løft, der kan styrke troen på egne evner, samt motivere til videre uddannelse og job.
- Sikres en god overgang til videre ungdomsuddannelse og job, grundet deres erfaringer med praktikforløb i virksomhederne.
- Motiveres til at starte en erhvervsuddannelse, på baggrund af det tætte samarbejde med erhvervsskolerne.
Skole og Uddannelse (herunder UU Sydfyn) vurderer, at der i det samlede skolevæsen er et behov for tiltag som dette, og at erhvervsklassen – med den rette økonomi tilført – til pædagogisk understøttelse af tilbuddet, eksterne samarbejder og udvikling - vil være et tilbud, som elever i den beskrevne målgruppe på tværs af kommunens folkeskoler kan profitere af.
Vestermarkskolen afprøver i skoleåret 2021/2022 et mindre erhvervsklassetilbud for en lille gruppe af skolens elever på 8.- 9. klassetrin. Eleverne undervises i dansk og matematik med mulighed for reduceret fagrække (i henhold til Folkeskoleloven § 33, stk. 5).
Undervisningen har fokus på at sikre eleverne minimum 02 ved de afsluttende prøver efter 9. klasse.
Eleverne er i erhvervspraktik to dage/eftermiddage ugentligt og kan yderligere potentielt have praksistimer i et samarbejde med erhvervsskolerne. Vestermarkskolen samarbejder tæt med UU omkring elevernes praktikforløb og det samlede skoleforløb.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Økonomisk forventes oprettelse af en erhvervsklasse på kommuneplan at udgøre en merudgift på ca. 850.000 kr. årligt, idet beregningerne tager afsæt i et fast budget til en klasse, med mulighed for fleksibelt optag og deling i hold.
Beregningen tager afsæt i forbrug af lærertimer til mindre hold i dansk, matematik og evt. engelsk, praksistimer på erhvervsskolerne samt budget til befordring, kompetenceudvikling af personale og praktiske materialer.
Pilotprojektet på Vestermarkskolen finansieres af skolens midler til mangfoldige læringsmiljøer.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Lovgrundlag
Folkeskoleloven § 33.
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Drøftet sagen og taget til efterretning. Der udarbejdes et budgettema på oprettelse af en kommunal erhvervsklasse for 8. – 9. klassetrin.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Beslutningstema
Orientering om, at UU Sydfyn i årene 2018 – 2021 har modtaget midler fra den A.P. Møllerske Støttefond til at videreudvikle den helhedsorienterede fritidsjobindsats til hele Svendborg Kommune (projekt Fritidsjob). Projekt Fritidsjob er målrettet de 13 - 18 årige ikke-uddannelsesparate og udsatte unge, som ikke på egen hånd kan finde og varetage et fritidsjob. En midtvejsevaluering har samlet resultater og anbefalinger fra projektets første periode (januar 2018 - december 2019). Projektet er blevet til i et samarbejde med Nymarkskolen, Issø-skolen og Stokkebækskolen, samt den boligsociale helhedsplan.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At Børne- og Ungeudvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Med støtte fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering gennemførtes i årene 2016-2017 en fritidsjobindsats fortrinsvist målrettet unge fra boligområderne Jægermarken og Skovparken. Indsatsen blev gennemført af ABIS (den boligsociale helhedsplan) i samarbejde med UU Sydfyn og Nymarkskolen.
Med baggrund i de opnåede gode resultater ønskede de involverede parter at videreudvikle og udvide fritidsjobindsatsen. Med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond er derfor iværksat en udvidet fritidsjobindsats med det formål at ruste udsatte unge i Svendborg Kommune til at gennemføre ungdomsuddannelse og videregående uddannelse. Projektet hedder ”Den helhedsorienterede fritidsjobindsats i Svendborg” og henvender sig til særligt udsatte unge i alderen 13-18 år. Projektet gennemføres i et tæt samarbejde mellem aktører fra den boligsociale helhedsplan, skoler, UU Sydfyn og andre relevante aktører i Svendborg Kommune.
Fritidsjob har stor betydning for unges vej i livet. Unge, der har haft et fritidsjob, klarer sig bedre i forhold til skolegang, uddannelse og beskæftigelse senere i livet end unge, der ikke har haft et fritidsjob. Effekterne er særligt store for unge, hvis forældre har en lav tilknytning til arbejdsmarkedet. Fritidsjobindsatser skaber positive forandringer hos de unge, der deltager i indsatsen. Deres personlige, faglige og sociale kompetencer styrkes, og de unges chancer for at få et ordinært fritidsjob øges. Samtidig har en del minoritetsetniske unge behov for hjælp til at få og fastholde et fritidsjob. Derfor kan en fritidsjobindsats være et virksomt redskab i kommunens samlede integrationsindsats målrettet unge (Rapporten ”Kortlægning af viden om og lovende praksis ved fritidsjobindsatser” udført af Rambøll Management for Udlændinge og Integrationsministeriet, maj 2020).
Med ”Helhedsorienteret fritidsjobindsats i Svendborg” skabes der via lokale fritidsjobambassadører på skolerne en kontakt til særligt udsatte unge i alderen 13-18 år, som kommer fra uddannelsesfremmede familier og/eller ikke er uddannelsesparate. Fritidsjobambassadøren hjælper de unge med at finde og søge fritidsjob, ligesom ambassadøren har en mentorfunktion for både den unge og virksomheden i den første tid efter ansættelsen.
Indsatsen foregår på tre skoler i Svendborg Kommune; Nymarkskolen (der indgik i det tidligere firitidsjobambassadørprojekt) samt Stokkebækskolen og Issø-skolen.
Indsatsens aktiviteter og kontakt til unge og virksomheder varetages af to fritidsjobambassadører tilknyttet skolerne. Ambassadørerne er frikøbt fra UU Sydfyn og har baggrund som UU-vejledere, med kendskab til både de unge, lærere og skolernes hverdag. Ambassadørerne opsøger og skaber kontakt til lokale virksomheder. Ambassadørernes tilknytning til UU Sydfyn skal sikre sammenhæng mellem fritidsjobindsatsen, de øvrige uddannelsestiltag og vejledningsindsatsen for udsatte unge. Projektet har særligt fokus på at styrke koblingen mellem fritidsjobindsats, uddannelsesønsker og vejledning – herunder udvidelse af de unges kendskab til og interesse for erhvervsuddannelser.
”Helhedsorienteret fritidsjobindsats i Svendborg” er cirka halvvejs gennem projektperioden, og en midtvejsevaluering foretaget af LG Insight har samlet erfaringer og resultater fra projektets første halvdel. I evalueringen konkluderes at Projekt Fritidsjob gør en forskel både for den unge, erhvervslivet og samarbejdet:
”Den nuværende indsats viser dokumenterede positive resultater – set ift. både de unges udvikling, udvidelsen af virksomhedsnetværket og det styrkede samarbejde mellem boligsociale indsatser, kommunale tilbud, uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet i Svendborg”.
Det konkluderes, at projektet er lykkedes med at etablere en tværgående indsats, som yderligere styrker den kommunale indsats og strategi i forhold til unge fra målgruppen:
”Der er med ”Helhedsorienteret fritidsjobindsats i Svendborg” etableret en tværgående indsats med fokus på at understøtte en samlet strategi for et uddannelsesløft til kommunens udsatte børn og unge. Der opbygges med indsatsen ikke et parallelsystem med nye aktører og dagsordener, men tilføjes i stedet en brik, der indgår i og bidrager til kommunens øvrige strategier og indsatser på området”.
Derudover er de centrale konklusioner og anbefalinger i rapporten følgende:
- Den helhedsorienterede fritidsjobindsats har i årene 2018-2019 etableret og besat i alt 82 fritidsjobs. Hovedparten af de unge, som er startet i fritidsjob, fastholder jobbet i mere end 6 måneder. 14 af de 82 etablerede jobs er blevet afbrudt pga. opsigelse eller fyring indenfor det første halve år.
- Det vurderes særligt essentielt for indsatsens resultater, at der med projektet er skabt et nært samarbejde mellem folkeskoler, UU-vejledningen og fritidsjobambassadøren.
- De unge oplever generelt ved start på jobbet, at de har manglet kompetencer ift. samarbejde, koncentration og tro på egne evner. Til gengæld oplever både de unge selv og virksomhederne, at fritidsjobberne er meget motiverede og lærevillige ift. at gøre deres bedste på arbejdspladsen.
- Virksomhederne oplever de unge som gode til at passe deres arbejde, ligesom virksomhederne tilkendegiver, at de unge – som ansættes med hjælp fra fritidsjobindsatsen – er mere parate og motiverede end andre unge.
- Der er med indsatsen etableret et netværk på 35 virksomheder, som har eller har haft en ung i fritidsjob og er interesseret i et fortsat samarbejde omkring rekruttering.
- Der tilbydes med den helhedsorienterede fritidsjobindsats også en opfølgning og hjælp i indkøringsperioden – både til den unge og virksomheden. Håndholdtheden vurderes at have stor betydning for fritidsjobindsatsens succes.
- Indsatsen sætter fokus på de unges ressourcer og deres tro på egne kompetencer. Hvert forløb tager udgangspunkt i de unges styrker, udfordringer og ønsker – og involverer både de unge og deres familier i tilrettelæggelsen. Det vurderes at være et væsentligt element i indsatsen og dens succes, at der sker en inddragelse af målgruppen i tilrettelæggelsen af indsatsen.
- Indsatsen er systematisk og velbeskrevet ift. målgrupper og tilbud. Dette letter samarbejdet og udbredelsen af indsatsen til relevante parter.
UU Sydfyn har i vedlagte bilag afdækket den aktuelle placering for de 126 unge, der har fået job gennem Projekt Fritidsjob i perioden 2016-2020:
91,3% af de unge er i et tilfredsstillende forløb: 6,3% har afsluttet en ungdomsuddannelse, 74,7% går i grundskole eller er i gang med eller tilmeldt en ungdomsuddannelse,10,3% er i forberedende og udviklende aktiviteter (FGU, arbejde, VUC og aktiviteter aftalt med UU).
Januar 2021 udkom yderligere en rapport fra Den A.P. Møllerske Støttefond om betydningen af fritidsjob, med særligt fokus på betydningen for familieperspektivet. Projekt ”Helhedsorienteret fritidsjobindsats i Svendborg” indgår i praksisafdækningens materiale, som én ud af 19 indsatser. Notat med rapportens centrale pointer er vedlagt som bilag.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Svendborg Kommune modtager 582.000 kr. årligt fra 2018 til 2021 fra Den A.P. Møllerske Støttefond, som finansierer medarbejder i indsatsen.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Sagen afgøres i
Børne- og Ungeudvalget
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Taget til efterretning. Der udarbejdes et budgettema på fastholdelse af indsatsen i hele kommunen.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Beslutningstema
Godkendelse af projektansøgning til Trygfonden.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At projektansøgningen ’Ungedialog’ godkendes.
Sagsfremstilling
SSP i Svendborg Kommune har ansøgt Trygfondens regionale repræsentantskab i Region Syddanmark om støtte til projekt ’Ungedialog’. Ansøgningsfristen var 1. marts 2021. Ansøgningen er sendt med forbehold for Børne- og Ungeudvalgets godkendelse.
Projekt ’Ungedialog’ er målrettet alle unge i alderen 13-25 år i Svendborg Kommune.
Formålet med projektet er at etablere et ’ungedialogisk eksperimentarium’ på hjul og muliggøre positive fællesskaber for de unge – som de unge selv ønsker.
Projektet tager afsæt i, at vi ved meget om de unges liv, når de bevæger sig i de professionelle rammer som skole, ungdomsuddannelse, foreningsliv mv., men vi ved ikke meget om, hvilke ønsker de unge har, når de bevæger sig ’ude i det offentlige rum’. I mange kommuner opleves der udfordringer med unge, der er generende for omgivelserne, når de holder fester, hører musik, forsamles. Disse unge er meget forskelligartede. Mange unge er ’helt almindelig unge’, der tiltrækkes af festmiljøet og det uforpligtende fællesskab, andre unge er ’udsatte unge’, der ikke nødvendigvis går i skole, på uddannelse eller arbejde. Generelt ved vi, at fra de unge bliver teenagere, så sker det et langsomt frafald fra det etablerede foreningsliv, og de unge tiltrækkes af alternative fællesskaber og vælger ofte at opholde sig i det fri. Aldersgruppen tiltrækkes desuden af risikobetonet og grænsesøgende adfærd, som for nogen blandt andet vil være at samles i det offentlige rum. Det er disse unge, vi i SSP Svendborg ønsker at møde og komme i endnu bedre dialog med.
Vi ønsker at undersøge, hvad de unge ønsker sig, og hvordan vi kan tilbyde dem alternative positive fællesskaber. Når der etableres kontakt til en gruppe af unge, der opholder sig på offentligt tilgængelige arealer, oplever vi, at rammen for dialogen bliver en forhindring.
Derfor vil vi i projekt ”Ungedialog”:
- Etablere af et dialogisk eksperimentarium med mulighed for nye former for dialoger med de unge
- Iværksætte aktiviteter og tilbud som de unge selv peger på
Projektets rullende dialogrum vil være et eksperimentarium for nye måder at udvikle og afholde det opsøgende SSP-gadeplansarbejde på. Det centrale vil være ligeværdig ungedialog på de unges præmisser, i de unges miljø. I det traditionelle opsøgende arbejde har vi ofte manglet et fysisk samtalerum, hvor vi kunne have en dialog uden at tid og rum skulle aftales på forhånd, eller hvor vind, vejr og andre mennesker kan påvirke kommunikationen. Derfor vil vi lease en bus, der kan indrettes som vores ’dialogiske eksperimentarium’, og hvor vi kan træde væk fra gaden, stranden, biblioteket mv. og ind i et rum, hvor vi kan fordybe os mere i de unges tanker, ønsker og drømme.
På baggrund af dialogen ønsker vi at understøtte de unges adgang til positive fællesskaber samt at etablere øget samarbejde mellem aktører omkring de unge, så de oplever en plads i fællesskabet. Et langsigtet mål vil dermed også være at forebygge, at de tyer til kriminalitet eller andre negativt ladede fællesskaber.
Projekt ’Ungedialog’ løber over 2 år (juni 2021 – juni 2023) og har tre faser:
- I fase 1 udrulles det ungedialogiske eksperimentarium.
- I fase 2 afprøves relevante tiltag, som de unge har peget på i fase 1.
- I fase 3 arbejdes med forankring af de tiltag, som vurderes bæredygtige efter afprøvning.
Projektansøgningen er vedlagt som bilag.
Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser
Trygfonden er ansøgt om kr. 563.295.
SSP Svendborg Kommune medfinansierer selv i alt kr. 55.245, hvilket udgøres af medarbejdertimer til projektkoordination af projektet.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Sagen afgøres i
Børne- og Ungeudvalget
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Godkendt.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Relaterede bilag
Beslutningstema
Årsberetning for Børn og unge-udvalget (§18-udvalget).
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Børn og unge-udvalget træffer afgørelse i sager vedrørende børn og unge jf. Lov om social service, hvor der ikke foreligger forældresamtykke. Udvalget behandler Familieafdelingens indstillinger vedrørende børn og unge, bl.a. om:
- gennemførelse af børnefaglig undersøgelse
- lægelig undersøgelse og behandling
- godkendelse af foreløbige beslutninger
- anbringelse udenfor hjemmet
- opretholdelse af anbringelse
- ændring af opholdssted
- overvåget samvær eller afbrydelse af forbindelse mellem forældre og barnet
- brev- og telefonkontrol
- anbringelse på sikret døgninstitution
- flytning og hjemtagelse fra privat plejefamilie.
- tvangsadoption
Udvalget har i 2020 behandlet 30 sager, heraf var 5 sager nye og 25 sager var genbehandlinger. Bilag vedrørende udvalgets virksomhed i 2020 er vedlagt.
CO2-Konsekvensvurdering
Ingen
Lovgrundlag
Lov om social service (Serviceloven)
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Taget til efterretning.
Afbud fra Steen Tinning (B), hvorfor Hanne Ringgaard Møller (B) deltog som suppleant.
Sagsfremstilling
Udvalgsformanden:
Udvalgsmedlemmerne:
Direktøren:
- Status på test på skolerne
- Udvalgsmødet den 9. juni foreslås flyttet til den 2. juni 2021
- Dialogmødet på dagtilbud den 24. marts foreslås flyttet til den 26. maj 2021
- Kommende større sager
Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 10-03-2021
Taget til efterretning.
Afbud fra Steen Tinning (B). Hanne Ringgaard Møller (B) deltog ikke i dette punkt.