Ungekontakten med kig til himlen
Ungekontakten

Formålet med Ungekontakten

Svendborg Kommune vil forstærke indsatsen for unge. Flere unge skal gennemføre en uddannelse, og opnå mulighed for beskæftigelse og et selvstændigt voksenliv.

Derfor har et enstemmigt byråd besluttet, at etablere en tværfaglig enhed for unge, nemlig Ungekontakten, som åbnede den 18. juni 2014.

Ungekontakten skal være en stærk faglig enhed med kompetencer inden for en række faglige områder, der er målrettet unge borgere. 35 medarbejdere fra syv forskellige afdelinger er samlet i Ungekontakten.

Ved at bo sammen er det hensigten, at styrke den tværfaglige indsats for de unge, og forbedre koordinationen i de forebyggende og sociale indsatser.

Målgruppen for Ungekontakten er unge i alderen fra 15 år til og med 29 år, der har vanskeligheder og behov for en koordineret og tværfaglig kommunal indsats.

Ungekontakten er etableret i en del af SIMAC’s bygning på A.P. Møllers Vej 37.

De nærmeste naboer er Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier samt Svendborg Gymnasium og af samme grund kaldes området for Svendborgs campusområde for ungdomsuddannelser.

Placeringen af Ungekontakten midt i campusmiljøet er et klart signal om, at fokus er uddannelse og beskæftigelse. Placeringen giver samtidig optimale muligheder for et godt og tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, hvilket er et væsentligt element i den nye kontanthjælpsreform og erhvervsuddannelsesreform.