Kravspecifikation til helhedspleje

Her kan du læse mere om, hvilke krav kommunen stiller til de godkendte leverandører af helhedspleje til borgerne.

Godkendelse

Godkendelsesområde

Jf. ældrelovens §18 kan borgere modtage helhedspleje fra Svendborg Kommune, en privat leverandør godkendt af Svendborg Kommune eller via fritvalgsbeviser.

Godkendelsesmodellen indebærer, at alle leverandører, der lever op til kravene i ældreloven og Svendborg Kommunes kvalitetskriterier, kan godkendes.

Det er en betingelse for levering af ydelser i relation til ældreloven, at herværende kontrakt er accepteret og underskrevet af såvel leverandøren som myndighedsleder i Svendborg Kommune.
Godkendelse til at yde helhedspleje medfører, at leverandøren er forpligtet til at yde den godkendte service hos alle borgere, der vælger helhedsplejen gennemført af leverandøren.

Leverandøren skal til stadighed opfylde de krav, der er opstillet for leverandører i Svendborg Kommune.

Leverandøren vil, ved kontakt til Svendborg Kommune med henblik på godkendelse, blive inviteret til en godkendelsessamtale. På baggrund af kravspecifikationer og godkendelsessamtalen træffes der afgørelse, om ansøger kan godkendes som leverandør af helhedspleje. Den endelige godkendelse træder først i kraft, når følgende er på plads:

  • Kontrakten er underskrevet af leverandør og Svendborg Kommune.
  • Leverandøren har modtaget undervisning i Svendborg Kommunes omsorgssystem, Nexus, forløbsmodel og diverse systemer er etableret.

Godkendelsesprocessen er at betragte som en tilbudsproces, hvor den afgivne anmodning om godkendelse er at betragte som et tilbud med de forpligtelser, der gælder ved en sædvanlig tilbudsforretning.

Informationsmateriale om leverandøren

Informationsmateriale om leverandøren udarbejdes af leverandøren, og omkostningerne hertil er Svendborg Kommune uvedkommende.

På Svendborg Kommunes hjemmeside linkes der til de enkelte leverandørers hjemmeside.

Kontraktgrundlag

På baggrund af godkendelsen vil ældreområdet i Svendborg Kommune indgå kontrakt med leverandøren om opgaveudførelsen. Leverandørens omkostninger i forbindelse med godkendelsen er Svendborg Kommune uvedkommende.

Krav til leverandøren - Hvad skal der leveres

Omfattede indsatser

Helhedspleje vil pr. 1 juli 2025, jf. ældrelovens § 9, stk. 2, omhandle:

  1. Personlig hjælp og pleje
  2. Hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver m.v. i hjemmet
  3. Afløsning i hjemmet, jf. § 16
  4. Genoptræning af fysisk funktionsnedsættelse forårsaget af sygdom, der ikke behandles i tilknytning til en sygehusindlæggelse
  5. Delegerede sundhedslovsopgaver

Fra januar 2027 skal sygeplejen lovmæssigt integreres i helhedsplejen.

Hjælpen skal leveres med et rehabiliterende, forebyggende og vedligeholdende sigte.
Leverandøren skal levere alle ovenstående indsatser i overensstemmelse med gældende lovgiv-ning i dagtimer, om aftenen og natten året rundt.

Leverandøren skal kunne levere indsatserne til alle borgere i Svendborg Kommune, der bor i egen bolig og af kommunen, er visiteret til helhedspleje.

Leverandøren har mulighed for at tilbyde tilkøbsydelser ud over de indsatser, som borgeren er visiteret til at modtage. Leverandøren forpligter sig til at sikre, at eventuelle tilkøbsydelser ikke modarbejder en rehabiliterende indsats.

Udførsel af hjælpen

Alle forløb i Svendborg Kommune tilbydes som sammenhængende og rummelige pleje- og om-sorgsforløb. Hjælpen tilpasses løbende borgerens aktuelle fysiske, psykiske og sociale behov, og leverandøren skal kunne levere hele indsatsen i alle forløb for at kunne blive godkendt som pri-vat leverandør.

Borgerne har med ældreloven større indflydelse på tilrettelæggelsen og udførelsen af hjælpen. Som følge af helhedsplejen og den borgernære visitation vil der være mulighed for op- og ned-justeringer i hjælpen til borgerne på baggrund af en konkret, individuel og faglig vurdering.

Kvalitet

Serviceniveau

Kvalitetsstandarderne på ældreområdet ift. serviceloven er i dag et godt værktøj til at forventningsafstemme mellem Svendborg Kommune og borgerne, der har brug for hjælp. Disse kvalitetsstandarter anvendes fortsat i forhold til ældreloven til at tydeliggøre serviceniveauet.

Medarbejderne i hjemmeplejen og ved de private leverandører kan derved bruge kvalitetsstan-darterne til både at forventningsafstemme med borgeren og som vejledning til, hvordan hjæl-pen i det tildelte helhedsplejeforløb kan udmønte sig.

Den private leverandør skal kunne levere samme serviceniveau som Svendborg Kommune.

Leverandøren er forpligtiget til at deltage i de udviklingstiltag, der igangsættes inden for kontraktens område. Leverandøren og Svendborg Kommune er forpligtiget til at holde hinanden orienteret om projekter mv., der har betydning for opgaver efter denne kontrakt, og om nødvendigt inddrage hinanden i projekterne mv.

Inddeling af forløb i helhedsplejen

Alle forløb i helhedsplejen kræver en bevilling fra visitationen i Svendborg Kommune.

Forløbsmodel for helhedspleje

Figur: Forløbsmodel for helhedspleje.

Forløbene er baseret på tidsintervaller og viser, hvor meget tid pr. uge en borger kan få hjælp fra hjemmeplejen. Visitationen/timetallet inkluderer personlig pleje, praktisk hjælp, sundheds-lovsydelser, som er delegeret til hjemmeplejen, og genoptræning.

Afklaringsforløb

Afklaringsforløbet tilbydes alle borgere, der ikke i forvejen modtager helhedspleje. Afklarings-forløbet har en varighed på max 12 uger og har til formål at hjælpe borgeren til at blive fuld selvhjulpen. I Svendborg Kommune har vi stor succes med rehabiliteringen i vores afklarings-forløb, hvor 60% af vores nye borgere afsluttes uden hjælp eller kun med hjælpemidler.

Afklaringsforløbet kan munde ud i, at borgeren:

  1. vurderes til ikke at være berettiget til yderligere forløb i helhedsplejen
  2. bliver selvhjulpen
  3. klarer sig med hjælpemidler
  4. visiteres til ét af forløbene fra 1-5 eller et plejecenterforløb, afhængigt af borgerens funktionsniveau og behovet for hjælp

Forløb 1-4

Bliver det efter afklaringsforløbet nødvendigt med kompenserende hjælp, tages der kontakt til visitationen, således at borger kan visiteres til forløb 1, 2, 3 eller 4. Der kan justeres i hjælpen indenfor det enkelte forløb, uden at borgerens visitation ændres.

Forløb 5

Forløbet vil være for de mest plejekrævende borgere, her visiteres til enkeltydelser grundet tidspændet.

Overdraget sygeplejefaglige indsatser iht. instruks for borgersikker sygepleje

Arbejdsgangen er, at den kommunale sygeplejerske, på baggrund af en faglig udredning, vurderer borgerens behov for sygeplejefaglige indsatser i hjemmet eller på klinik. Hvis borgeren eller dennes pårørende kan oplæres i at varetage opgaven, er den kommunale sygeplejerske ansvarlig for oplæring. Det er til enhver tid den kommunale sygeplejerske, som træffer beslutning, om en sygeplejeindsats kan overdrages (og til hvilken faggruppe), fører tilsyn med indsatsen og om indsatsen skal ændres eller afsluttes.

Krav til overdraget sygeplejefaglige indsatser

Det bærende princip er, at det til en hver tid er den kommunale sygeplejerske, som træffer beslutning om, at en sygeplejeindsats kan overdrages, fører tilsyn med indsatsen og om indsatsen skal ændres eller afsluttes. Leverandørerne skal levere de indsatser, den kommunale sygepleje vurderer relevant at overdrage, og følge den plan, den kommunale sygeplejerske har lagt sammen med borgeren. Det betyder også, at leverandøren skal opkvalificere sit personale til et fælles ”minimums niveau”, herunder sikre at personalet har de rette kompetencer til at melde tilbage til den kommunale sygeplejerske.

Leverandøren skal indgå i Svendborg Kommunes arbejdsgange ved opgaveoverdragelse, herunder følge Instruks for sygeplejedelegerede indsatser.

Instruksen beskriver blandt andet de faglige overvejelser, der skal ligge til grund for en opgaveoverdragelse til enten en autoriseret – eller til en ikke autoriseret sundhedsperson.

Foruden den aktuelle instruks for sygeplejedelegerede indsatser kan både kompetence-oversigt for ikke faglærte personaler, kompetence oversigt for assistenter, samt kompetence oversigt for social- og sundhedshjælpere og sygehjælpere rekvireres ved opkald til tlf. 6223400 tryk 3.

Leverandørens autoriserede sundhedsfaglige personale skal indgå i et samarbejde med den kommunale sygeplejerske om undervisning, oplæring og supervision af leverandørens ikke autoriserede sundhedspersonale med henblik på, at plejepersonalet opnår borgerspecifikke kompetencer.

Leverandøren skal – som alle øvrige borgerrettede aktiviteter - dokumentere leverede sygeplejeindsatser i omsorgssystemet, Nexus.

Sygeplejeremedier og adgang til sygeplejedepoter

Leverandøren skal have mulighed for at afhente sygeplejeremedier på det kommunale sygeplejedepot til brug i forbindelse med udførelse af overdragede sygeplejeindsatser. Bestillingen af sygeplejeremedier foregår igennem Nexus og kan afhentes på depotet, Tipsvænget 19, 5700 Svendborg.

Leverandøren får udleveret blodtryksapparater fra det kommunale sygeplejedepot.

Kvalitet – krav til personaleforhold

Uddannelse og kompetenceudvikling

I forbindelse med indførelsen af ældreloven vil det i første omgang få særlig betydning ift. krav om ansættelse af terapeuter hos de private leverandører, da helhedsplejen indebærer krav om at kunne levere træning og rehabiliterende indsatser. Det forventes, at der fra januar 2027 også indgår krav om levering af sygepleje.

Krav vedr. uddannelse

Leverandøren skal sikre, at medarbejdernes uddannelse og kompetencer matcher opgaverne, og at medarbejdersammensætningen udvikles i takt med opgaverne.

For medarbejdere, som alene varetager den praktiske hjælp, er der ingen specifikke uddannelseskrav. Medarbejderne skal dog have den nødvendige viden og de nødvendige kompetencer til at løse sine opgaver. Leverandøren skal sikre, at alt personale, der leverer praktisk hjælp, har fået den nødvendige instruktion herunder i hygiejne og i at arbejde aktiverende og rehabiliterende.

Alle medarbejdere skal være bekendt med at overholde hygiejniske principper i forhold til levering af indsatser, jf. love, regler og retningslinjer på området.

Krav til Arbejdsmiljø

I hjemmeplejen er borgernes hjem også medarbejdernes arbejdsplads. Det betyder, at medarbejderne er omfattet af arbejdsmiljøloven. Leverandøren skal derfor overholde den til enhver tid gældende arbejdsmiljølovgivning, herunder udarbejde og følge op på en arbejdspladsvurdering.

Leverandøren skal bidrage til at skabe og udvikle et godt arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøindsatsen handler bl.a. om at fremme trivsel, sundhed, forebygge sygefravær- og arbejdsulykker og fastholde medarbejdere på arbejdspladsen. Det handler bl.a. om at håndtere det potentielle dilemma i hjemmeplejen mellem borgerens hjem og medarbejderens arbejdsplads.

Leverandøren skal:

• Sikre introduktion og kompetencer til medarbejdere i tilgang og arbejdsmetoder, samt brug af hjælpemidler ud fra en generel risikovurdering eller en specifik APV.

• sikre at der er arbejdsmiljøhjælpemidler til stede i hjemmet for at kunne udføre arbejdet sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

• orientere om, at borgeren selv skal stille de hjælpemidler til rådighed, som normalt er i alle hjem, hvis leverandøren skal bruge dem for at levere en indsats (sædvanligt indbo, f.eks. klude, støvsuger og evt. robotstøvsuger).

• selv stille øvrige arbejdsmiljø hjælpemidler/redskaber til rådighed, som skal bruges for at levere en sundheds- og sikkerhedsmæssig forsvarlig indsats i borgerens hjem, det kan f.eks. være personlige værnemidler og handsker mm.

• anvende rengøringsmidler, som er mest muligt skånsomme overfor arbejdsmiljø og det omgivende miljø i almindelighed. Borgeren er ansvarlig for at anskaffe de rengøringsmidler, som leverandøren anvender i eget hjem.

• understøtte og overholde gældende arbejdsmiljømæssige vejledninger om forflytning, løft og anden manuel håndtering af personer samt en tydelig beskrivelse af tilgangen til risikofyldte opgaver hos borgerne, herunder hensigtsmæssig brug af hjælpemidler og velfærdsteknologiske løsninger.

• dokumentere forhold med betydning for arbejdsmiljøet i borgers hjem for at dele viden med andre leverandører af hjemmepleje. Dokumentationen foregår i omsorgssystemet, Nexus.

• sikre, at dennes medarbejdere og eventuelle underleverandører efterlever Svendborg Kommunes politikker for et sundt arbejdsmiljø, herunder særligt rygepolitik for medarbejdere i Svendborg Kommune.

Krav vedr. præsentation og sproglige færdigheder

Leverandørens medarbejdere skal kunne gøre sig forståelige på dansk, både mundtligt og skriftligt og bære et synligt skilt (legitimation) med personens navn og billede samt navnet på leverandøren, når de er på arbejde. Medarbejderne skal uopfordret præsentere sig og vise legitimationen, når de kommer ud til borgere, de ikke er vant til at arbejde hos.

Kvalitet – krav til visitation og levering

Serviceloven har gjort det muligt for Svendborg kommune at lave særlige rehabiliteringsforløb med borgerne for at klæde dem på til at varetage flest mulige opgaver selv, inden der foreta-ges visitation til varig støtte og hjælp. En strategisk prioritering som ældreområdet har haft suc-ces med, da ca. 60 % af borgere efter rehabiliteringsforløb afsluttes til at kunne varetage alle opgaver selv og uden varig hjælp fra kommunen.

Jf. ældreloven er rehabiliteringen naturligt inkluderet i helhedsplejen, hvorfor der skal kunne rehabiliteres i alle forløb. I Svendborg Kommune har vi valgt at udforme et afklaringsforløb til særligt at afklare nye borgere, som ikke i forvejen har hjælp fra kommunen, og som vanligt har kunne klare sig selv.

Nye borgere

I nedenstående beskrives modellen for, hvordan Visitationen håndterer nye borgeres vej ind i helhedsplejen.

""

Når der modtages en henvendelse i Visitationen, kan henvendelsen komme fra flere forskellige steder. For eksempel borgeren selv, pårørende, leverandører, praktiserende læger eller hospitalet.

  1. Efter modtagelsen af henvendelsen skal Visitationen foretage en myndighedsudredning til vurdering af, om borger er berettiget til et forløb eller om henvendelsen ender med et afslag og evt. henvisning til et andet tilbud.
  2. Myndighedsudredningen kan i nogle tilfælde foretages straks ved modtagelsen i Visitationen. Almindeligvis vil myndighedsudredningen blive foretaget af visitationen, men i weekender og på helligdage hvor der er behov for at igangsætte uopsættelig hjælp (akut hjælp) vil det foregå igennem sygeplejen. Der kan af hensyn til den akutte situation ikke gives frit valg af leverandør på dette tidspunkt, da borgerens behov for helhedspleje oftest ikke kan udredes akut.
    Hvis der ikke er tvivl om, at borgeren skal i forløb og tilbydes helhedspleje, kan der også umiddelbart foretages frit valg af leverandør, f.eks. ved udskrivelse fra hospital, hvor der foreligger en udførlig beskrivelse af borgers tilstand og behov for hjælp.
  3. Tidshorisonten for myndighedsudredningen afhænger af, hvad henvendelsen drejer sig om. Her henvises til de retningsgivende tidsfrister på Svendborg Kommunes hjemmeside, som er politisk vedtaget i forbindelse med vedtagelsen af kvalitetsstandarden for serviceloven.
  4. Når sagen tilstrækkeligt oplyst og visitationen træffer afgørelse efter ældreloven og borger er berettiget til et forløb i helhedsplejen, vil det frie valg være gældende. Vælger borger en privat leverandør, afsluttes den iværksatte akutte hjælp og borger overgår til det visiterede forløb.
  5. Det vil fremgå af afgørelsen, hvilket formål helhedsplejen iværksættes med og med en tydelig anførelse af, at der i den indledende periode vil være et særligt fokus på rehabilitering.
    Rehabiliteringen skal være med til at afklare, om borger er sat i det rette forløb, og om borger evt. kan gøres helt eller delvist selvhjulpen igen.
  6. Hvis hjælpen kan afsluttes, er leverandøren forpligtet til umiddelbart at kontakte Visitationen, som fremsender ny afgørelse med baggrund for afslutning af hjælpen.
  7. Hvis det i forløbet vurderes, at borger ikke kan rummes i det tildelte forløb, eller forløbet rummer mere hjælp, end der er behov for, skal Visitationen ligeledes kontaktes med henblik på ny afgørelse med beskrivelse af, hvilken hjælp borger tilbydes i stedet.

Tidsrum og frister for levering

Borgeren har krav på at få den visiterede hjælp. Fristen for iværksættelse af den visiterede hjælp fremgår af Svendborg Kommune Kommunes kvalitetsstandarder og afhænger af typen af den visiterede ydelse. Leverandøren må ikke af egen drift aflyse hjælpen.

Leverandøren skal:

  • sammen med borgeren aftale, hvornår den visiterede hjælp leveres hen over ugen
  • kunne kontaktes i det tidsrum, hvor indsatserne leveres
  • kun levere hjælpen, når borgeren er til stede i hjemmet, således at borgeren deltager mest muligt i levering af indsatserne, jf. det rehabiliterende sigte
  • kunne give praktisk hjælp på hverdage (kl. 7-15) og aftale tidspunkt for erstatningshjælp samme dag, hvor det på grund af særlige forhold ikke er muligt at give hjælpen i overensstemmelse med den indgåede aftale
  • kunne levere erstatningshjælp ift. rengøring senest 5 dage herefter og erstatningshjælp samme dag ift. bestilling af indkøb - medmindre borgeren klart tilkendegiver et andet ønske
  • kunne levere afløsning på hverdage kl. 8-15
  • kunne levere personlig pleje (inkl. overdragede sygeplejeindsatser) døgnet rundt alle ugens dage (24/7/365). Erstatningshjælp leveres samme dag, hvis plejeindsatsen undtagelsesvis ikke kan leveres på det aftalte tidspunkt - medmindre borgeren klart tilkendegiver et andet ønske. Ved omlægning af aftaler skal leverandøren informere borgeren om det

Beredskab og nødkald

En borger kan blive visiteret til nødkald efter individuel vurdering af, om der er behov for det. Formålet er at sikre borgeren den nødvendige hjælp i nødsituationer. Kriterierne for tildeling af nødkald fremgår af kvalitetsstandarden.

Leverandøren skal:

  • sikre, at der leveres indsatser i overensstemmelse med den trufne afgørelse, jf. ser-viceloven
  • have et beredskab, der kan håndtere hændelser som sygdom hos personalet, ferieperioder, personalemangel ol.
  • følge Svendborg Kommunes standart for håndtering af nødkald.

Hjælpemidler/velfærdsteknologi

Leverandøren skal:

  • være behjælpelig med at borgere får hjælp til at bruge de bevilgede hjælpemidler/velfærdsteknologi i hverdagen (f.eks. hvis borgeren, efter introduktion fra leverandøren af hjælpemidlet, ikke selv er i stand til at anvende det)
  • vedligeholde og rengøre hjælpemidler/velfærdsteknologi, fx sikre at skylletoilet er rengjort.

Krav vedr. hospitalsindlæggelse og informationspligt

Borgeren eller pårørende har pligt til at informere leverandøren om borgers indlæggelse. Hvis hjælpen ændres efter hospitalsophold, modtager leverandøren besked fra Visitationen.

Leverandøren skal:

  • afbestille/genbestille mad, aktiviteter, træning mv., såfremt en borger indlægges/udskrives eller bortrejser/hjem kommer i en kortere eller længere periode
  • give den pleje, der skønnes nødvendig, når en borger udskrives til eget hjem uden forudgående revisitation.

Krav vedr. låst dør

I tilfælde af låst dør, dvs. at en borger ikke åbner døren, og det ikke har været muligt at få kontakt til borgeren, skal leverandøren umiddelbart efter undersøge, om det på en anden måde kan lade sig gøre at finde informationer om, hvor borgeren opholder sig. Leverandøren er forpligtet til at sikre kontakt eller afklaring omkring borgeren på dagen for besøget samt dokumentere i omsorgssystemet, Nexus.

Tilbagemeldingspligt

Det følger af ældreloven, at helhedsplejen løbende skal tilpasses borgerens behov. Der er der-for en tilbagemeldingspligt til Visitationen, hvis borgers behov ændrer sig, eller andre forhold har betydning for hjælpen. Der foretages en fornyet udredning af borgeren, når Visitationen vurderer, at der er behov for det eller efter henvendelse fra leverandøren eller borgeren, hvis borgerens funktionsniveau ændres. Hvis borgeren har ændret funktionsevne, kan det således medføre et skift af borgerens forløbstype.

Leverandøren skal:

  • overholde tilbagemeldingspligt overfor Visitationen, hvis borgers funktionsevne eller behov ændrer sig, eller andre forhold har betydning for hjælpen f.eks. bolig
  • sikre, at alle medarbejdere observerer og via Nexus viderebringer oplysninger om eventuelle ændringer i borgers funktionsniveau og helbredstilstand med henblik på tidlig op-sporing af begyndende sygdom
  • iværksætte en øjeblikkelig handling, hvis en borgers plejebehov ændres akut og midlertidigt
  • kontakte Visitationen, hvis borgerens behov ændrer sig i en grad, der vurderes at være permanent. Det gælder, når borgeren i mere end 21 dage modtager hjælp, som overstiger rammerne for det nuværende forløb. Et borgerforløb kan midlertidigt over eller underskrides i op til 21 dage. Efter denne periode skal leverandøren tage stilling til, om ændringen er varig, og om der derfor skal ske visitation til et nyt forløb. Hvis det vurderes nødvendigt, kan ændringen foretages med tilbagevirkende kraft.

Dokumentation

Krav vedr. dokumentation i omsorgssystemet, Nexus

Leverandøren skal leve op til dokumentation og notatpligt, jf. den til enhver tid gældende lovgivning. Aktuelt drejer det sig om:

  • databeskyttelsesloven
  • ældreloven
  • serviceloven
  • sundhedsloven
  • journalføringsbekendtgørelsen
  • vejledning om sygeplejefaglig journalføring (gælder også SOSU-assistenter og overdraget sygepleje)
  • ældredokumentation (ressourceforbrug/effekt af hjemmehjælp).

Leverandøren skal anvende Nexus til dokumentation, planlægning og kommunikation.

Leverandøren skal:

  • føre journal for alle borgere, der modtager indsatser
  • dokumentere alle indsatser og væsentlige oplysninger, observationer og aftaler i forbindelse med borgeren
  • opdatere borgeres journal i Nexus ved ændringer i borgers tilstand
  • tilstræbe, at dokumentation så vidt muligt foregår hos borgeren
  • sikre retvisende oplysninger som grundlag for afregning
  • dokumentere inaktive perioder, når borger f.eks. er indlagt eller på ophold i anden kommune
  • sikre kommunikation med Visitation igennem opgaver

Krav om kvalitetssikring- og udvikling

Leverandøren skal:

  • sikre, at hjælpen til borgerne leveres i overensstemmelse med den konkrete visitation og ud fra Svendborg Kommunes serviceniveau for den leverede ydelse.
  • arbejde systematisk og målrettet med kvalitetsarbejde og borgersikkerhed.
  • føre egenkontrol og følge op herpå for at sikre, at indsatser leveres korrekt, i overensstemmelse med kvalitetsstandarderne og de krav, som fremgår af nærværende kravspecifikation.
  • Gennemføre intern audit for at vurdere og forbedre kvaliteten af bl.a. medicin og journalføringen, for at følge om enhederne lever op til lovgivning, FS3 og lokalt besluttede arbejdsgange og dokumentationspraksis. Audit kan ligeledes anvendes til at gennemgå den faglige kvalitet af en indsats og derigennem understøtte faglige beslutningsprocesser og borgerforløb bedst muligt.

Takster og afregning

Svendborg Kommune sender data til leverandøren over antal borgere fordelt på helhedspleje-forløb primo hver måned. Leverandøren sender på baggrund heraf faktura til kommunen og afregnes månedligt bagud.

Vejledende forløbstakster for indeværende år udmeldes omkring maj måned. Samtidig udmel-des efterkalkulerede forløbstakster for det foregående år. De efterkalkulerede takster danner baggrund for en efterregulering af det foregående års afregning, både i op- og nedadgående retning, jf. ældreloven § 19, stk. 5.

Afregning foregår i øvrigt efter kommunens anvisninger.