Grønt på gaflen - Møde for restauratører
TID: Mandag den 29. april 2024 kl. 14-16
STED: Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg
MÅLGRUPPE: Restauranter, caféer, cateringfirmaer, kantiner og andre spisesteder
Vi forventer, at plantebaseret kost vil blive efterspurgt mere og mere i fremtiden af de sydfynske borgere og vores besøgende, også når de spiser ude. Derfor vil vi gerne bidrage med inspiration til køkkenerne.
Af hensyn til forplejningen er tilmelding nødvendig senest den 22. april 2024 til klima@svendborg.dk.
Mødet er planlagt i samarbejde med Geopark Det Sydfynske Øhav og Kulinarisk Sydfyn.
PROGRAM:
14.00-14.05.: Velkomst. Ved Charlotte Vesterlund, klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.
14.05-14.20: Hotellets vej til grønne retter. Ved Tom Pedersen, Direktør for Hotel Christiansminde.
14.20-15.15: Boost dine retter med bælgfrugter. Ved Bo Frederiksen, kok i Meyers Madhus.
15.15-15.25: Lokale råvarer, hvilke og hvor? Ved Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn.
15.25-15.50: Fælles debat om hvordan vi får flere grønne retter på menukortet.
15.50-16.00: Opsamling og næste skridt. Ved Charlotte Vesterlund, klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.
Svendborg Kommunes Klimahandleplan
Kommunalbestyrelsen i Svendborg Kommune har sat ambitiøse mål for den grønne omstilling. Derfor har de vedtaget Klimahandleplan 2022 med en række indsatser. En af dem er klimavenlig mad, da fødevarer udgør en betydelig del af vores CO2-udledning.