Ollerup FV

Godkendelse af projektforslag - Fjernvarmeforsyning af Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle.

Klagefrist 30. maj 2024

Svendborg Kommune har modtaget et projektforslag fra Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle Fjernvarme A.m.b.a. vedrørende ”Fjernvarmeforsyning af Ollerup, V. Skerninge og Ulbølle”. Projektforslaget er vedlagt som bilag, og er udarbejdet i henhold til varmeforsyningslovens og projektbekendtgørelsens bestemmelser.

I projektforslaget søges der om at etablere et nyt varmeværk placeret i industriområdet i V. Skerninge (ved Industrivej). Varmeværket er baseret på en 4 MW luft-til-vand varmepumpe med tilknyttet akkumuleringstank. En 7 MW naturgasfyret kedel installeres og anvendes som spids- og reservelastsystem. Projektet vil kræve etablering af distributionsnet og fjernvarmestik til forbrugere i området.

Kommunalbestyrelsen har på mødet den 30. april 2024 besluttet at godkende projektforslaget. Projektgodkendelsen er givet den 2. maj 2024, og vedlagt som bilag.

Afgørelsen kan ifølge Projektbekendtgørelsens § 24 påklages til energiklagenævnet af relevante forsyningsselskaber, samt ejere af matrikler hvor fjernvarmeledninger skal føres over. Klagefristen er torsdag den 30. maj 2024. Klagevejledningen fremgår af projektgodkendelsen.