Punkt 10 Status på økologi i køkkener på Kultur- og Fritidsområdet
Beslutningstema
Orientering
Status på arbejdet med Det Økologiske Spisemærke i køkkener i kommunale og selvejende institutioner på Kultur- og Fritidsområdet.
Indstilling
Direktionen indstiller,
- At orienteringen tages til efterretning
Sagsfremstilling
Svendborg Byråd besluttede 27. februar 2018, at alle kommunens køkkener skal opnå Det Økologiske Spisemærke af Bronze, hvor andelen af økologiske fødevarer udgør 30-60% af køkkenets samlede fødevareindkøb. Omlægningen skal ske senest ved udgangen af 2019 og indenfor den eksisterende økonomiske ramme.
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte på møde den 3. september 2019:
- At Det Økologiske Bronzemærke indenfor udvalgets område indfases i køkkener, der er registreret hos Fødevarestyrelsen
- At Svendborg Kommune understøtter arbejdet med økologi i øvrige køkkener indenfor udvalgets område på andre måder end via certificering
I forhold til halcafeterier og lignende er vilkårene således, at Forpagterne indgår aftaler med halbestyrelserne. Halbestyrelserne har samarbejdsaftale med Svendborg Kommune, men er i øvrigt at betragte som private erhvervsdrivende. Det vil derfor være vanskeligt at realisere et krav om Det Økologiske Bronzemærke hos forpagtere i halcafeterier.
Inden for udvalgets område er der, i forhold til Det økologiske Bronzemærke, således kun tale om Svendborg Ungdomsskoles køkken.
Ungdomsskolen har i en periode haft deres køkkenfunktion lukket ned. Denne er dog genoptaget i efteråret 2019 og der arbejdes med at implementere økologi i køkkenet samt fremskaffe den nødvendige dokumentation for at opnå Det Økologiske Bronzemærke.
Ungdomsskolen forventer at være i mål i 1. kvartal 2020.
Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-01-2020
Taget til efterretning.
Jesper Ullemose (V) var fraværende. Som suppleant deltog Mette Kristensen (V).
Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Flemming Madsen (A).