Illustration - Det gode liv

Tilflytterture i 'det gode liv'

For at få en fornemmelse af den kommune, man er flyttet til tilbyder Svendborg Kommune sine nye borgere en bustur med guide.

Der er tre guidede ture om året. Orientering om datoer og tilmelding sker i et brev de nye borgere modtager i deres e-boks eller pr. post.

På turen vil guiden fortælle om byen og dens historie. Når turen er slut, er kommunen vært ved en sandwich og en forfriskning.

Turen starter i byrådssalen på Rådhuset, hvor borgmesteren byder velkommen. Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål. Hele arrangementet varer omkring 2½ time. 

 

Når du er flyttet til Svendborg er du samtidigt også flyttet til en kommune, som ligger ved et af Danmarks smukkeste steder. Det er unikt i forhold til naturen og beliggenheden. Vi forsøger at passe på Svendborg ved at bevare og pleje kvaliteterne i naturen og samtidig styrke de miljøer - i både vores landsbyer og selve Svendborg - som er en del af hverdagen.

Bymidten er Svendborgs historiske centrum. Vi har bundet bymidten og havnen sammen, så Svendborg igen bliver en by ved vandet. På den måde har vi skabt en naturlig forbindelse mellem byens centrum og havnen. Målet er at danne et kraftcenter, der har plads til forskning og uddannelse samt udvikling af kreative erhverv på havnen, og et byrum i verdensklasse med plads til erhverv, kultur og mennesker.

I Svendborg arbejder vi på at gøre tingene med omtanke og kvalitet. Derfor er Svendborg en Cittaslowby. For Cittaslow handler om at gøre sig umage, at tænke sig om og gøre tingene med kvalitet. Som sneglen med husene på sit sneglehus – det lange seje træk, hvor man kan flytte en hel by med omtanke.