Teknik,miljø og erhverv

Teknik, miljø og erhverv -corona status

Ny portal skal sikre den lokale handel

COVID-19 har sat sit tydelige præg på Svendborgs detail- og handelsliv, der er under massivt pres i disse dage. Myndighederne opfordrer os alle til at blive hjemme og det kan mærkes ude i byens butikker. Nu lancerer SvendborgEvent og Shopping Svendborg en helt ny handelsportal, i samarbejde med Svendborg Kommune, der skal støtte op om den lokale handel i Svendborg.

Vores Svendborg, er det passende navn for den nye portal, der skal være med til at sikre den lokale handel både under, men især også efter krisen. SvendborgEvent og Shopping Svendborg er initiativtagerne bag det nye tiltag, der er en online handelsportal, hvor konkurrerende virksomheder samles om en større sag; nemlig vores allesammens Svendborg.

- Vi forsøger at samle flest mulige af byens butikker, så vi kan tilbyde kunderne det bedst mulige udvalg. Derfor har vi også valgt at portalen skal være helt gratis at benytte for både butikker og kunder, og vi sparer fragten væk ved selv at levere varerne, fortæller Anja Mia Haas, der er eventchef ved SvendborgEvent.

Handelsportalen er et forsøg på at samle byens butikker online, så byens borgere kan handle lokalt og støtte op om det trængte handelsliv i Svendborg – uafhængigt af lukketider og coronaisolation – og varerne leveres af medarbejdere fra SvendborgEvent.

- Vi har holdt det så simpelt og brugervenligt som muligt. Med gratis fragt og levering direkte til kundens dør. Handelsportalen er kun lige netop sat i søen og vi håber, at flest mulige butikker vil være med, så portalen kan være med til at binde kunderne endnu tættere sammen med det lokale handelsliv.

Hver for sig, sammen om vores Svendborg.

- Det hele er kommet i stand på under en uge, men hos SvendborgEvent er vi også vant til at være omstillingsparate og at rykke hurtigt på tingene. Der er stadig nye butikker, der melder sig på banen og vil være en del af tiltaget, så der er masser af arbejde foran os endnu. Men vi er enormt glade for den flotte modtagelse og opbakning blandt byens butikker, især Shopping Svendborgs medlemmer, afslutter Anja Mia Haas.

Vil du være med til at støtte op om den lokale handel? Så læs mere på www.voressvendborg.dk.  

Genbrugsstationer i Svendborg og Hesselager genåbner 

Tirsdag den 31. marts åbner genbrugsstationerne i Svendborg og Hesselager igen. Der vil være ændrede åbningstider og begrænset adgang, så Vand og Affald opfordrer til, at man venter med at bruge genbrugsstationerne, hvis man kan.

For at mindske risiko for smittefare vil der kun blive lukket få biler ind ad gangen, så Vand og Affald (VA) opfordrer til, at man i begyndelsen kun bruger genbrugsstationerne, hvis man har et presserende behov:

Fakta

 • Genbrugsstationerne åbner tirsdag den 31. marts med ændrede åbningstider.
 • Genbrugsstationerne lukker få biler ind ad gangen, så forvent kø. 
 • VA gør alt for at sikre maksimalt flow.
 • Der er lukket for bytterum og direkte genbrug – gem dine gode genbrugsting til VA åbner for det igen.

Retningslinjer

 • Overvej om du kan vente med at komme
 • Hvis du kommer: Begræns mængden - aflevér kun affald, som du ikke har mulighed for at opbevare derhjemme
 • Sortér affaldet hjemmefra, så du hurtigt kan aflevere det.
 • Medbring selv kost og skovl, hvis du har brug for det
 • Forvent kø
 • Hold afstand på mindst to meter. Hvis der er trængsel ved en container, så tag en anden eller bliv i bilen indtil, at der er plads. 
 • Forlad pladsen så snart du er færdig
 • Følg genbrugsvejledernes anvisninger​​​​​​​
 • VA kan desværre ikke hjælpe med at aflæsning af affaldet

Fri parkering nej tak.

Selv om vi har gratis parkering på alle kommunens parkeringspladser i denne tid, oplever vi desværre, at nogle har tolket det sådan , at der en fri parkering overalt i Svendborg.

Det er forkert. Derfor er det forbudt at parkere i gågaderne og på Torvet, som nogle bilister har gjort det.

Færdselsloven gælder stadigvæk. Den skal overholdes.

Der er - desværre - mange ledige parkeringspladser i midtbyen i denne tid. Så derfor lyder vores opfordring. Brug dem. Og lad være med at overtræde reglerne for korttidsparkering og parkering i områder med indkørsel forbudt.

For at sikre at det ikke sker, trækker parkeringsvagten i arbejdstøjet fra onsdag morgen. Og afgiftsblokken er en del af arbejdstøjet.

Og nej, det nytter ikke at stille spørgsmålstegn ved beslutningen. Der masser af muligheder for at holde parkeret. Lovligt.

Hjælpepakke til det lokale erhvervsliv.

Corona-tilstanden har ramt det lokale erhvervsliv i Svendborg. Derfor har byrådet sagt ja til en lokal hjælpepakke, der skal sikre, at erhvervslivet i Svendborg Kommune kommer gennem Corona-krise på bedste måde.

Pakken består af flere elementer.

En række tiltag der skal forbedre erhvervslivets likviditet. Indsatser omkring virksomhedernes rammevilkår.

Sikre virksomhederne bedre adgang til distribution af varer og adgang til butikker.

Ligesom der vil være en oprustning på vejledning og rådgivning af virksomheder fra Svendborg Kommunes Erhvervskontor og fra Erhvervshus Fyn.

Konkret betyder det bl.a. at Svendborg Kommune betaler sine regninger hurtigere. Allerede på nuværende tidspunkt har Svendborg Kommune betalt regninger for 52 mio. kr. Der bliver en forlængelse af virksomhedernes betalingsfrist til kommunen.

Udskyder betaling til kommunes parkeringsfond. Udskyder betaling for kommunale erhvervslejemål. Ligesom Svendborg Kraftvarme samt Vand og Affald også vil betale regninger hurtigere.

Hertil kommer en række andre tiltag til en samlet værdi af 7,5 mio. kr. Det er primært vedligeholdelse på kommunens bygninger. Det er alt sammen arbejde, der kan sættes i gang hurtigt. Dette løser 2 fælles problemer, nemlig arbejde til de håndværkere som har mistet opgaver og indhentning af et vedligeholdelsesefterslæb som alligevel skulle have været prioriteret senere. Alle tiltagene planlægges iværksat snarest, og for langt de fleste gennemført, inden udgangen af sommerferien.

 

Der vil blive givet lettere adgang til distribution af varer til butikker.  Svendborg Kommune vil derfor acceptere levering til dagligvarebutikker døgnet rundt. Det betyder også, at Svendborg Kommune accepterer varekørsel til dagligvarebutikker i eksempelvis gågaden udenfor de normale tidsrum for varekørsel.

Ligeledes opfordrer byrådet til at udlejere yder henstand eller på anden for hjælp til de virksomheder der er lejere.

 

Affald

NU kan du aflevere en ekstra affaldssæk – gratis. Mange er mere hjemme i denne tid. Derfor har vi alle sammen mere affald.

Derfor tager renovationsfolkene en ekstra affaldssæk med gratis,
HVIS du bl.a....

Bestiller afhentning af en ekstra sæk via vand og affalds app "Affaldsportal" eller ved at ringe på 6321 5515 (lejeboliger skal ringe).

Bestiller senest 2 dage før du får hentet affald næste gang.

Har du evt. spørgsmål så kontakt Vand og Affald i Svendborg på telefon 6321 5515

 

COVID-19 og din virksomhed
Covid-19 fylder hos os alle i disse dage, og det kan ikke undgås at få konsekvenser for alle virksomheder. Erhvervskontoret sidder klar til at støtte virksomhederne i Svendborg Kommune i denne tid, så tøv ikke med at kontakte os med stort som småt. Vi holder fysisk lukket, men vi er klar til at hjælpe online.

Læs mere om COVID-19 og din virksomhed

 

Vi er parate til din byggesag

Selv om Danmark i øjeblikket er ramt af ”Corona-tilstand”, er byggeriet fortsat i gang. Også her på Sydfyn.

Svendborg Kommune har fået henvendelser fra både bygge- og rådgiverbranchen samt fra borgere om vi forsat behandler byggesager nu, hvor Svendborg Kommune er lukket ned.

Svaret er et stort og rungende JA.

Vi gør det fra vores hjemmearbejdspladser.

Så hvis du går med byggeplaner, så er gode kolleger i Byg parate ved telefonen til at hjælpe dig.

Vi kan fanges på tlf. 62 23 33 33. Mandag og tirsdag svarer vi fra kl. 10-14. Onsdag er lukket – så vi kan sagsbehandle. Torsdag har vi åbent på telefon fra kl. 10-16.30 og fredag fra kl.10-14.

Du kan også skrive til os på byg@svendborg.dk

Har du behov for et møde? Ja, så klarer vi også det. Enten via Skype eller et almindeligt telefonmøde.

Så ring eller skriv til os.

Netop i denne tid er det vigtigt, at vi kan hjælpe hinanden. Det vil vi gerne i Byggesag - også fra vores hjemmekontor-arbejdspladser.

 

Meld din virksomhed på Leverandør-listen

Har du husket at melde dig til leverandørlisten i Svendborg Kommune?

Det er vigtigt, at du står på den, hvis du vil levere eller arbejde for Svendborg Kommune.

Som du måske har hørt vil Svendborg Kommune sætte gang i mindre renoverings- og anlægsopgaver i den kommende tid. Det sker for at hjælpe lokale håndværkevirksomheder her i ”corona-virus” tiden.

Så hvis du vil i betragtning, så meld dig på leverandørlisten, hvis du ikke allerede står der.

Hvor mange og hvilke opgaver vi sætter i gang er endnu ikke afgjort.

Du kan melde din virksomhed til leverandørlisten på nedenstående link.

Leverandørlisten

Butikkerne kan nu få leveret varer døgnet rundt.

Alle kommuner er fra regeringen blevet opfordret til at fravige reglerne for vareindlevering til dagligvarebutikker. Det bakker vi i Svendborg Kommune op. Formålet er, at butikkerne løbende kan få fyldt hylderne,hvilket er til gavn for alle.

Svendborg Kommune vil derfor acceptere levering af dagligvarer fra virksomheder til dagligvarebutikker døgnet rundt. Det betyder også, at Svendborg Kommune accepterer varekørsel til dagligvarebutikker i eksempelvis gågaden udenfor de normale tidsrum for varekørsel.

VI ved, at det kan give gener for nogle. f.eks. lidt ekstra støj på skæve tidspunkter. Men vi håber på forståelse i den situation vi har i øjeblikket.

Foreløbig gælder det til og med 13. april 2020.

Svendborg Kommune betaler regninger hurtigt

Store dele af erhvervslivet mærker allerede nu konsekvenserne af Coronavirussen i Danmark. Deres omsætning falder. Ordrer annulleres. Det kan aflæses på bundlinien.

Derfor har Svendborg Kommune besluttet, at kommunen vil betale sin regninger hurtigst muligt de kommende 14 dage, uanset hvornår der er betalingsfrist.

Det er et lille skridt hvor vi kan hjælpe virksomhederne i vores lokalområde. Ifølge tal fra vores økonomiafdeling drejer det sig om 60 millioner kroner, som vi vil betale hurtigere, så vi kan være med til at sikre at virksomhederne ikke bliver økonomisk og likviditetsmæssigt presset som følge af Coronavirussen.

Konkret betyder det, at alle medarbejdere, der håndterer faktura, fremrykker betalingsdatoen til virksomheder, både ventede betalinger og for faktura, der modtages de næste 14 dage. På den måde får virksomhederne deres penge hurtigere, og kan på den måde får lettet trykket på deres likviditet.

 

VAND OG AFFALD

Genbrugstationer lukket for private

Vand og Affald har i dag kl. 16.30 besluttet at lukke genbrugsstationerne i Svendborg og Hesselager for private. 

Årsaagen er, at de to genbrugsstationer har oplevet et massivt pres fra folk, der ikke bor i Svendborg Kommune, fordi genbrugspladserne i nabokommunerne er lukket ned.
Det er derfor ikke længere forsvarligt at holde åbent af hensyn til eventuel smittespredning.

Der er åbent for erhverv på genbrugsstationen på Miljøvej 10 i Svendborg hverdage fra 7:30-10.

Storskrald og dagrenovation hentes som normalt. 

Miljøstationer (de blå kuber til hhv. glas og papir, der er opsat i hele byen) tømmes fortsat.

Der er lukket for personlig betjening i administrationen og anlægsafdeling på Ryttermarken 21 i Svendborg. 

Telefon 63 21 55 15 og mail er åben for henvendelser, men ikke bemandet som vanligt. Hav derfor tålmodighed når du henvender dig.

Rullende information om nye affaldsordninger er aflyst.

Al planlagt arbejde med vand- og kloakledninger er udsat. Igangsat arbejde færdiggøres

VAND OG AFFALD

Vand og Affald i Svendborg lukker for personlig betjening på deres kontor på Ryttermarken 21 i Svendborg. I stedet kan Vand og Affald kontaktes via telefon 62 21 55 15 eller via deres hjemmeside www.vandogaffald.dk

Genbrugsstationen i Svendborgs åbningstider ændres fra torsdag den 12. marts til 7.30-16.30 alle dage. Åbningstiderne gælder både for private og erhverv.

Genbrugsstationen i Hesselager ændrer ikke på åbningstiderne.

Miljø og Byg

Her vil der som udgangspunkt varetages de forskellige myndighedsopgaver, som området har. Det kan medføre længere sagsbehandlingstid.