Grønne indkøb

Svendborg sætter fokus på grønne indkøb

Svendborg Kommune er blevet medlem af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). Det betyder, at Svendborg Kommune har taget endnu et skridt imod en mere klimavenlig og bæredygtig fremtid.

”I Svendborg Kommune bliver der indkøbt for omkring en milliard kr. om året. Det er mange penge og derfor er det vigtigt, at vi har fokus på at indkøbe rigtigt, grønt og bæredygtigt” siger Bo Hansen, borgmester i Svendborg Kommune.

”Via Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb er vi med til at sende Svendborg og markedet i den rigtige retning ved at styrke efterspørgslen efter produkter hvor bæredygtighed og længere levetid er indtænkt.”

Svendborg Kommune er allerede rigtig grøn indkøbsmæssigt på mange områder. Mere grøn end mange svendborgensere og ansatte i organisationen er klar over. Der er 11 fælles indkøbsmål i POGI hvoraf Svendborg Kommune allerede opfylder 8 områder. ”Så vi er tæt på målet” fortsætter Bo Hansen.

Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb er en sammenslutning af 25 kommuner og andre offentlige myndigheder, som arbejder sammen om at fremme grønne indkøb på en række forskellige områder indenfor fx fødevarer, transport, IT, byggeri, rengøring, tekstiler mv. med det formål at reducere klimabelastningen ved indkøb.

Samarbejdet med POGI gør det mere enkelt for leverandørerne at leve op til de grønne krav og samtidigt er det muligt for medlemmerne at videreudvikle indkøbsmålene og udveksle erfaringer, viden og netværke med andre. Netop POGI-medlemmernes samlede store indkøbsmuskel gør det muligt at vi i fællesskab kan præge markedet til at levere grønnere og mere bæredygtige løsninger.

Godt for klimaregnskabet

At Svendborg Kommune indarbejder POGIs indkøbsmål i sine indkøbsaftaler vil samlet set have en positiv effekt på kommunens klimaregnskab i forhold til CO2-udledningen. Og så bidrager det til, at alle i organisationen får et styrket fokus på at tænke og handle mere bæredygtigt når man står overfor et indkøbsbehov.

”I det store klimaregnskab, er dette bare en mindre brik, men det er vigtigt, vi står sammen og tager ansvar for de globale udfordringer vi står over for, så vi kan være med til at gøre en forskel. Det kan vi her via et styrket grønt fokus på vores eget indkøb” slutter Bo Hansen. 

Yderligere information:

 

Bo Hansen        Martin Fuglkjær Møller
borgmester afdelingsleder
6223 3100/2927 2959 6223 3241/3017 5216

                                                   

 

---