Svendborg Kommune stiller skarpt på erhvervsklimaet

Stor tilfredshedsundersøgelse blandt Svendborgs virksomheder skal belyse, hvordan virksomhederne i Svendborg Kommune oplever den kommunale service.

2019 har budt på flere store forandringer på erhvervsområdet i Svendborg Kommune. I april fik kommunen en ny erhvervspolitik, og den 1. maj åbnede kommunens nye erhvervskontor, som ledes af erhvervschef Søren Bach-Hansen. ​​​​Forandringerne er resultatet af et stort politisk fokus på det lokale erhvervsliv og et tæt samarbejde med virksomheder i Svendborg Kommune. 

Svendborg Kommune har et stort ønske om at understøtte virksomhederne i kommunen, og en styrket kommunal service er derfor en af hjørnestenene i Svendborg Erhvervspolitik. En anden hjørnesten er samarbejde og dialog, og derfor skal virksomhederne naturligvis høres og inddrages i arbejdet med at styrke den kommunale service. Derfor inviterer Svendborg Kommune nu alle virksomheder til at fortælle, hvordan de oplever samarbejdet med kommunen og den kommunale service generelt. Det sker gennem et spørgeskema, som sendes til alle kommunens virksomheder via e-boks. 

- Vi går all in på at styrke den kommunale service og skabe nogle gode rammer for virksomhederne i kommunen. Men for at vi kan målrette vores indsats, har vi brug for input fra dem, som vi servicerer. Hvordan oplever de vores sagsbehandling og service? Er Svendborg et godt sted at drive virksomhed, og er der noget, vi kan forbedre? Det er nogle af de spørgsmål, som vi stiller vores virksomheder i disse dage, fortæller Søren Bach-Hansen. 

- Undersøgelsen bliver sendt til mere end 4000 virksomheder. Det er første gang, at vi fra kommunens side spørger alle virksomheder i alle brancher, og vi håber, at rigtig mange vil tage sig tid til at svare. Vi har et stort ønske om at høre fra så mange som overhovedet muligt. Både hvis vi gør det godt, og hvis der er plads til forbedring. For det giver os den bedste mulighed for at lægge vores kræfter de rigtige steder fremover, slutter Søren Bach-Hansen og tilføjer, at man som virksomhed altid er velkommen til at kontakte erhvervskontoret. 

Undersøgelsen består af et spørgeskema, der bliver sendt ud til alle lokale virksomheders e-boks mandag den 27. maj. Undersøgelsen er anonym og kan besvares frem til den 20. juni. Skulle der være virksomheder, der ikke modtager undersøgelsen i e-boks kan de få den tilsendt ved at sende en mail til erhverv@svendborg.dk eller ringe på 62 23 37 37.

Undersøgelsen gennemføres af Svendborg Kommune i samarbejde med analysevirksomheden AM Research. Resultaterne offentliggøres i september og vil blive brugt som en del af grundlaget for kommunens arbejde med at styrke erhvervsklimaet.  

Kontakt
Søren Bach-Hansen
Erhvervschef
Telefon 30 17 54 90