Løbende skolebørn

Svendborg Kommune er i finalen om KL´s Forebyggelsespris

Svendborgprojektet er udpeget som én af de tre finalister til KL´s Forebyggelsespris blandt 42 indstillede projekter på landsplan. Vinderen bliver kåret på KL´s Social- og Sundhedspolitiske Forum den 9.-10. maj 2019.

Formålet med Forebyggelsesprisen er at dele viden om de mange forskellige og ambitiøse forebyggelsesindsatser rundt om i kommunerne. Samtidig ønsker KL at fastholde det stærke fokus på sundhedsfremme og forebyggelse både fagligt og politisk. Se nyhedsbrev fra KL, for mere information her>>

De øvrige to finalister til prisen er Røgfrit Odense fra Odense Kommune og Mental sundhed på ungdomsuddannelserne i Aalborg Kommune.

- Jeg håber, at denne flotte anerkendelse kan være med til at give et boost til alle de medarbejdere, som hver dag gør en kæmpe indsats for, at børnene i Svendborg bliver sundere, gladere og klogere. Og så er jeg meget stolt over, at vi er indstillet i selskab med to andre så store indsatser, som gør en vigtig forskel for den mentale sundhed og mod rygning. Det er stort. – siger borgmester, Bo Hansen. 

De tre projekter præsenteres på KL´s Social-og Sundhedspolitiske Forum den 9.-10. maj, hvor vinderen også kåres om formiddagen den 10. maj.

Fakta om Svendborgprojektet

  • Alle skoler i Svendborg er idrætsskoler og har 6 ugentlige idrætslektioner (3600 elever er omfattet)
  • I 2020 er alle dagtilbud og dagplejere i Svendborg Kommune en del af Aktive børn og dagtilbud (2100 børn vil være omfattet)
  • Forskere fra Syddansk Universitet har fulgt projektet og dokumenteret effekterne siden 2008 og er verdens største forskningsprojekt af sin art.

For yderligere information kontakt:

Borgmester, Bo Hansen, bo.hansen@svendborg.dk, 2927 2959

Koordinator for Svendborgprojektet, Mette Skov, mette.skov@svendborg.dk, 3017 5031