Byliv

Svendborg deltager i undersøgelse om vores hverdagsliv før og efter Covid-19.

Hvordan bruger vi det offentlige rum i lyset af Danmarks genåbning efter Covid-19 nedlukningen?

Arkitektfirmaet Gehl gennemfører for øjeblikket en undersøgelse af, hvordan Covid-19 nedlukningen har påvirket borgernes brug af byens rum – både før og efter genåbningen af butikker og restauranter. Undersøgelsen, der er støttet af Realdania, sætter blandt andet fokus på vores hverdagsliv og bevægelse i byen, herunder hvordan vi bruger torve og pladser, gader og stræder, rekreative områder og opholdsarealer.

Gehl gennemførte tilbage i 2008 en tilsvarende bylivsundersøgelse og udover ny viden om, hvordan nedlukningen påvirker vores brug af byen, giver undersøgelsen også mulighed for at vise betydningen af de ændringer, byen har gennemgået. Er der for eksempel kommet mere aktivitet på havnen? Og bruges byen i højere grad til leg og bevægelse, end før?

Udover i Svendborg gennemføres undersøgelsen også i 3 andre byer, Horsens, Helsingør og København.

Svendborgs borgere inviteres til at deltage i undersøgelsen og dermed med til at dele deres erfaringer og oplevelser i forbindelse med brugen af byen siden begyndelsen af genåbningen den 11. Maj.

Undersøgelsen er elektronisk og vil løbe frem til den søndag den 12 juni. Deltager man i undersøgelsen, er man sikret anonymitet, ligesom den efterfølgende behandling af undersøgelsens data overholder de gældende GDPR reglerne.

Kontakt:
Liselott Stenfeldt
Director, Gehl Innovation
Tlf: 61 70 95 06