Danmarks første demensby indviet

Danmarks første demensby indviet

Mandag den 21. november kl. 11 blev Danmarks første demensby indviet i Svendborg. 

Borgmester i Svendborg Kommune Lars Erik Hornemann holdt tale:

”I Svendborg Kommune har vi en ambitiøs demenspolitik. Det er derfor med stor glæde, at Svendborg Kommune nu kan indvie ”Bryghuset – Svendborg Demensby”. Demensbyen er et væsentlig element i at skabe et demensvenligt samfund i Svendborg”.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune, Hanne Ringgaard Møller ser frem til at følge arbejdet med Demensbyen:

”Demensbyen vil med sine gode rammer og fantastiske muligheder for fysiske aktiviteter være med til at give beboerne en bedre livskvalitet. Demensbyen vil samtidig give os helt unikke erfaringer, som vi kan benytte på andre plejecentre med demente beboere”.

For at opsamle de gode erfaringer i Demensbyen er der indgået aftale om et ambitiøst forskningssamarbejde mellem University College Lillebælt, Social- og Sundhedsskolen og Svendborg Kommune. Hanne Ringgaard Møller er stolt over, at Svendborg Kommune herigennem er med til på landsplan at udvikle demensplejen til glæde for borgere i alle landets kommuner. 

Demensbyen rummer 125 boliger. Indenfor i Demensbyen kan beboere, pårørende og besøgende benytte butiksstrøg med butik, velværerum, musikbibliotek, herreværelse, motionsrum, hobbyrum samt restaurant og cafe. Udenfor er der ligeledes en række aktivitets- og samværsmuligheder. I udearealet er der bl.a. pavilloner, stisystemer, amfiscene. En del af udearealet er stadig under udvikling og vil blive indrettet over tid afhængig af beboernes ønsker og behov. I parken kan der fx etableres hønsehus, nyttehave, campingvogn og bålsted, og hvad beboere og medarbejdere ellers kan finde på. 

 

For yderligere kommentarer kontakt: