Foto: Christian Steffensen, havnemester

Sejlsportsmand ny havnemester i Svendborg Kommune

Pressemeddelelse 

47-årige Christian Steffensen skal have nyt visitkort den 1. januar 2020. Titlen bliver havnemester ved havnene i Svendborg Kommune.

Den nye havnemester har baggrunden i orden, når han træder ind på den flydende havnekontor i Svendborg Havn. Han har i en stor del af sit arbejdsliv været beskæftiget indenfor den maritime verden. Ligesom han i sin fritid er aktiv lystsejler, uddannet yachtskipper og har i mange år fungeret som sejltræner og leder på Oure-Skolerne.

Han kommer til Svendborg fra en stilling som Key Account Manager hos North Sails i Herlev. Han har været projektleder i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion. Ligesom han har været event- og projektleder for Faaborg Outdoor Event.

Selv beskriver han sig som en ”erfaren og struktureret leder med et skarpt fokus på det endelige mål”. Han er analytisk stærk, løsningsorienteret, tillidsvækkende og en dygtig formidler.

Den nye havnemester kender om ikke hver lystbådehavn i dronningeriget. Men mange af dem. Selv skyder han på, at han gennem sit arbejdsliv som konsulent og projektleder i Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark har besøgt 90 pct. af lystbådehavne herhjemme.

Som lystsejler, yachtskipper og professionel sejler kan jeg sagtens sætte mig i brugernes og gæsternes sted. Det giver mig en viden, der kan være med til skabe både kort- og langsigtede løsninger til gavn for havnene i Svendborg Kommune, sige Christian Steffensen.

Den nye havnemester bor i Troense. Han er gift med Mette Gandrup, der er pædagogisk udviklingskonsulent. De har to drenge, Oscar på 17 år og Bertram på 14 år.

Erhvervschef Søren Bach-Hansen, Svendborg Kommune, glæder sig til at byde den nye havnemester velkommen ombord.

- Christian Steffensen medbringer ud over sine faglige og personlige kompetencer et stærkt netværk indenfor den rekreative del af Svendborg Havns opgavefelt. I sin hidtidige karriere har han bevist, at han formår at få mange modsatrettede interesser til at arbejde sammen, hvilket jeg vurderer at vi kan komme til at få brug for, siger Søren Bach-Hansen.

Der var i alt 79 ansøgere til stillingen som havnemester i Svendborg Kommune.

Christian Steffensen afløser tidligere havnemester Hans Søby, der døde efter kort tids sygdom i august.

Yderligere oplysninger:
Søren Bach-Hansen, 30 17 54 90