Foto af nyt hønsehus i Demensbyen sponsereret af Ream1000

Rema 1000 købmand sponsorerer hønsehus til demensafdeling på Stenstrup Plejecenter

Rema 1000 købmanden i Vindeby, Nikolaj Jensen, har sponsoreret et hønsehus til Stenstrup Plejecenter.

 

Nikolaj Jensen vil gerne gøre en indsats for, at mennesker med demens kan leve det gode liv – også på et plejecenter.

”Det betyder meget for mig at kunne være med til at støtte de lokale bofællesskaber for borgere med demens. Demens er noget, der berører os alle og det giver god mening at være med til at bringe lidt glæde og livskvalitet i hverdagen for mennesker med en svær sygdom”.

 

Hele Rema 1000 koncernen er blevet demensvenlig og er dermed med til at gøre en indsats for, at mennesker med demens kan leve et så almindeligt liv som muligt.

 

Hønsene, der skal flytte ind i hønsehuset har Stenstrup Plejecenter fået af en privat familie fra Diernæs ved Faaborg. Og firmaet CT multiservice ved Casper Rasmussen har sponsoreret arbejdstimer til at opstille hønsehuset.

 

Eva Aagesen, der er sektionsleder på Stenstrup plejecenter siger:

”Vi er så glade for det store engagement både beboere, erhvervslivet og personale har lagt i etableringen af hønsehuset. Det er et godt eksempel på, hvordan vi kan samarbejde om at skabe gode rammer og muligheder for borgere med demens”.

 

Og til spørgsmålet om ”Hvorfor lige et hønsehus? Svarer Eva Aagesen:

”Høns kan betyde meget for borgere med demens. Mange er vokset op med høns og har gode minder ved at beskæftige sig med høns.

Hønsehuset understøtter det gode hverdagsliv og er også en god motivationsfaktor for, at vores beboere kommer ud i den friske luft. Det giver mening at hjælpe til med at hente æg og fodre hønsene”.

 

Ideen til hønsehuset er opstået i forbindelse med, at Stenstrup plejecenter har arbejdet med et projekt, der handler om at have fokus på at øge livskvalitet og meningsfuld beskæftigelse for mennesker med demens.

”På Stenstrup plejecenter har vi haft fokus på ’det gode udeliv’ og vi kan allerede nu se, at det har stor betydning for de borgere, der bor her” fortæller Eva Aagesen og fortsætter:

 

”Den 6. november holder vi indvielse af hønsehuset og bandet ’Vandreklitten’ har sponsoreret musikken til indvielsen, så vi glæder os til en festlig dag, der skal markere, hvordan vi fremadrettet vil arbejde med at skabe gode rammer for et godt hverdagsliv her på Stenstrup plejecenter”

 

Kontaktinformation:

  • Sektionsleder på Stenstrup Plejecenter Eva Aagesen - Telefon: 24 88 69 30