Foto af hjælpende hænder

Priser til det frivillige sociale område

Det frivillige sociale arbejde skal hyldes og fejres. Frivillige gør en uvurderlig indsats for sammenhængskraften i kommunen. Derfor vil Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune som noget nyt uddele to priser til det arbejde, som frivillige løfter i de mange forskellige tiltag og aktiviteter i hele kommunen.

- En af Svendborg Kommunes styrker er alle de mange frivillige, der gør en kæmpe forskel rundt i de forskellige frivillige sociale tilbud og aktiviteter. Frivillige er blandt meget andet med til at skabe håb, livsglæde, mening og nærvær sammen med mennesker, der af forskellige grunde kæmper med noget i deres liv. Den indsats kan vi ikke takke dem nok for. Med de to priser vil vi hylde og påskønne deres arbejde, siger Anne Katrine Olsen, der er næstformand i Social- og Sundhedsudvalget og med i det udvalg, der skal pege på, hvem af de indstillede kandidater, der skal have priserne.

De to priser er FrivilligSocialPrisen, der hylder en frivillig forening, organisation eller gruppe, der har gjort en særlig indsats i det frivillige sociale arbejde. Og RespektPrisen, der hylder en person i det frivillige sociale arbejde, der har gjort en ekstraordinær eller vedholdende frivillig indsats. Med begge priser følger et pengebeløb til det videre arbejde.

Kontakt mellem Mennesker - Frivilligcenter Sydfyn og Svendborg Frivilligråd er også repræsenteret i udvalget, der skal behandle indstillingerne. Formand for Svendborg Frivilligråd, Svend Erik Hansen siger - Vi vil meget gerne synliggøre de frivilliges indsats. Og håber, der bliver taget godt imod det nye initiativ og at mange bruger muligheden for at indstille kandidater til priserne. Vi tager gerne imod mange indstillinger. Vi ved, at der er mange frivillige, der gør en kæmpe indsats og har fortjent et ekstra skulderklap.

Priserne bliver uddelt til Nytårskuren, som Social- og Sundhedsudvalget holder for de frivillige sociale foreninger, onsdag den 26. februar 2020 i Skårup Kultur og Idrætscenter. Nytårskuren bliver lidt anderledes end den plejer, da den flytter ud af sine vante rammer på Café Aroma. Det er et ønske, at Svendborg Kommune får mulighed for at takke endnu flere frivillige. Nytårskuren og uddeling af priserne sætter fokus på at synliggøre det frivillige sociale område.

Alle har mulighed for at indstille kandidater til priserne. Måske er man selv en del af det sejeste frivillige tilbud, måske er naboen en helt særlig frivillig, måske er ens barn med i en fantastisk frivillig indsats - vejene til kendskab er mange. Frivillige, brugere, pårørende, medlemmer, bestyrelsesmedlemmer, formænd eller andre kan frem til den 6. januar 2020 indstille alle de kandidater, de har lyst til.

Information om priserne, kriterier og hvordan man indstiller findes her på Svendborg Kommunes hjemmeside

 

Yderligere oplysninger:

  • Anne Katrine Olsen, næstformand Social- og Sundhedsudvalget. Mobil: 27 61 05 78
  • Anne Højmark, sundhedschef. Telefon: 62 23 40 26
  • Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet. Mobil: 24 76 00 49