Overvældende svarrate i tilfredshedsundersøgelse 2019

Over 700 virksomheder i Svendborg Kommune har i løbet af maj og juni benyttet muligheden for at fortælle os hvordan de oplever samarbejdet med kommunen. Det er sket via spørgeskemaundersøgelse, som alle virksomheder har fået en invitation til at deltage i – enten online eller telefonisk. 700 besvarelser er langt over, hvad vi havde turde håbe på. Vi er utroligt glade for, at så mange af kommunens virksomheder har taget sig tid til at fortælle os om det, der går godt og det, som vi skal forbedre. Mange tak!

De mange besvarelser kommer fra alle brancher og typer af erhvervsdrivende. Undersøgelsen giver os for første gang et repræsentativt billede af tilfredsheden blandt alle kommunens virksomheder – og det er netop dét, vi har ønsket.

For selvom Dansk Industri (DI) og Dansk Byggeri (DB) i mange år har gennemført udmærkede erhvervsklima-undersøgelser, så dækker de udelukkede deres brancher og et begrænset antal virksomheder. F.eks. var DI-undersøgelsen i 2018 baseret på besvarelser fra 76 virksomheder. Vi har derfor manglet at høre fra rigtig mange af Svendborgs erhvervsdrivende – indtil nu.

Analysevirksomheden AM Research, som Svendborg Kommune samarbejder med om undersøgelsen, analyserer besvarelserne hen over sommeren. Vi glæder os meget til at dele resultaterne med kommunens borgere og virksomheder – og ikke mindst til at omsætte dem til resultater!