SmartBiking

Video: Unge arbejder for flere cyklister på Sydfyn

Se den nye kortfilm om samarbejdet mellem ungdomsuddannelserne og Svendborg Kommune. 

 

Regeringen vil gerne have flere til at cykle. Det samme vil politikerne i Svendborg. Både af hensyn til sundheden og miljøet. Men det store spørgsmål er: Hvad skal der til?

 

Et udviklingsprojekt og nogle forundersøgelser af behovene, som elever på Svendborg Gymnasium foretog forrige år, fik Svendborg Kommune til at søge Transportministeriet om penge til såkaldte ”hyperskure” ved Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole. Med tilsagn om 700.000 kroner til cykelskure og 500.000 kroner til andre initiativer omkring unges cykling, satte Svendborg Kommune og ungdomsuddannelserne gang i et fælles projekt.

 

Ideen var, at de unge gennem projektundervisning på tværs selv skulle udvikle idéer til smart cykelparkering, til markedsføring og til analyser af eksempelvis sundhed og cykling. Omkring 250 elever fra STX, HTX og HHX har i et intensivt forløb udviklet en bunke kreative og brugbare idéer, som blev præsenteret ved en fælles messe på Erhvervsskolen i november 2014. Alle ca. 50 projekter blev bedømt, først af eleverne selv, og dernæst af et dommerpanel med deltagelse af borgmester Lars Erik Horneman og udvalgsformændene Birger Jensen og Hanne Ringgaard Møller.

 

Nu er der produceret en video, som i kort form præsenterer forløbet og nogle af de gode idéer til fremtidens cykling blandt unge i Svendborg.

 

- Det unikke er, at I går sammen på tværs, for I kan noget forskelligt, og sammen kan forskellene blive en styrke, sagde borgmester Lars Erik Horneman da projektet startede i det tidlige efterår. Og filmen dokumenterer, at der er idérigdom og engagement til stede på ungdomsuddannelserne – også når det gælder cykling.