TrygFondens livreddere på Christiansminde Strand

TrygFonden og Svendborg Kommune har netop indgået et samarbejde om en ny livredderordning på Christiansminde Strand. Det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning fremover vil skabe tryghed på stranden i højsæsonen.

I Svendborg Kommune glæder man sig til at byde de nye livredderne velkommen til byen.

- Vi har fået en rigtig god aftale med TrygFonden. Vi får livreddere på Christiansminde Strand hver dag fra kl. 11 til kl. 19 i hele sommerferien fra den 20. juni til den 13. august 2016. Så hvis blot vejrguderne er med os, er der lagt op til en masse sjove og sikre timer i vandet for byens børn, unge og voksne, udtaler Birger Jensen, Formand for Miljø, Klima og Trafikudvalget, Svendborg Kommune.

I TrygFonden glæder man sig også til samarbejdet.

- Vores livreddere er i fuld gang med at forberede sig på sommerens udfordringer og ser frem til at skabe trygge rammer for strandens gæster, siger programchef René Højer fra TrygFonden.

Livreddertårn og førstehjælp

Op til sæsonstart vil TrygFondens rød- og hvidstribede livreddertårn blive sat op. Tårnet skal fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr. Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

TrygFondens godt 200 livreddere har gennemgået en international certificeret specialuddannelse i samarbejde med Dansk Svømmeunion. TrygFonden har i forvejen kystlivreddere tilknyttet 34 strande og havnebade i Danmark, og her havde livredderne i sidste sæson over 60.000 indsatser, hvoraf de 27 betegnes som aktioner, hvor personer har været i livsfare.

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.trygfonden.dk eller www.respektforvand.dk.