Svendborg Kommune forlænger aftale med Team Danmark

Foto: Geir Hauksson, fagfotografen.dk

Svendborg Kommune forlængede onsdag samarbejdsaftalen med Team Danmark, og har dermed status som Elitekommune frem til udgangen af 2018

”Vi er stolte”, sagde Team Danmarks direktør, Lone Hansen, ”i dag indgår vi endnu en ambitiøs aftale med Svendborg Kommune. Vi hæfter os især ved den røde tråd, som i Svendborg binder idrætsindsats og talentarbejde sammen fra dagtilbud til ungdomsuddannelser, og vores erfaring er, at I i Svendborg bliver ved at sætte nye mål og stræbe efter dem.”
Den officielle underskrift på aftalen blev sat i Svendborg Talentcenter i Gymnasiehallen i Svendborg, hvor lokale politikere, ledere af uddannelsesinstitutioner og foreningsledere var vidner.

Store resultater og nye mål
Borgmester Lars Erik Hornemann var glad for at kunne skrive under på endnu en samarbejdsaftale.
”Elitekommuneaftalen har været med til siden 2007 at skubbe til Svendborgprojektet, et af verdens største forskningsprojekter om børn og bevægelse, og Svendborg har bl.a. modtaget nationale priser i 2008, 2011 og 2014 for vores fælles indsats”, opridsede Lars Erik Hornemann.
”Det nyeste tiltag er Svendborg Life, som er en spæd start på et unikt sportsakademi i samarbejde mellem ungdomsuddannelserne og de sydfynske klubber. På sigt må det gerne sikre kollegiemulighed på tværs af alle aktører, så vi kan tiltrække atleter fra hele landet til Svendborgs særlige talentudviklingsmiljø”.

Talent kræver træning
Dagens vært, Jesper Vildbrad, rektor på Svendborg Gymnasium, understregede værdien af talentudvikling helt bredt. Ikke kun den fysiske og sportslige talentudvikling, men også den faglige, den boglige og den alment menneskelige talentudvikling.
”Talent er ikke kun noget man har, det er også noget man arbejder med at udvikle”, konstaterede Jesper Vildbrad.

Aftale frem til 2018
Svendborgs aftale bygger fortsat på grundtræning og fokus på det hele menneske. Foruden klare rammer for indsatsen fra 0. til 9. klasse, indeholder den en helhedsbetragtning i forhold til ungdomsuddannelser og elitetræning.
Svendborg er en af Danmarks 21 elitekommuner, hvis fælles formål er at fremme talentudviklingen og øge mulighederne for medaljer til Danmark.
Sammenlignet med selv de største nationer, var Danmark i 2015 på en 25. plads i at hente medaljer ved VM og OL, og sammenlignet med lande med under 10 mio. indbyggere, rangerer Danmark på en 5.-6. plads. Dette til trods for, at Team Danmark har et budget på blot 150 mio. kroner om året.
”Succesen skyldes bland andet, at vi dyrker fællesskabet og den lokale forankring”, forklarede Lone Hansen.


For yderligere oplysninger
Finn Olsen
Formand for Eliterådet
Svendborg Kommune
61 60 13 09

Jens Meibom
Konsulent
Team Danmark
43 26 25 29

Jannie Kaae
Elitekoordinator
Svendborg Kommune
30 63 62 38