Svendborg inviterer til fodboldfest ved de åbne fynske mesterskaber i OMBOLD

Svendborg inviterer til fodboldfest ved de åbne fynske mesterskaber i OMBOLD

Med snart 15 år på bagen og flere end 100 landsdækkende stævner og mesterskaber har OMBOLDs gadefodboldkoncept for længst skrevet sig ind i dansk idrætshistorie. OMBOLD er et socialt og fællesskabsorienteret idrætstilbud, der formår at tiltrække voksne mennesker med både psykiske, sundhedsmæssige og sociale udfordringer. Det folder sig nu ud i Svendborg d. 22. august, hvor Svendborg er vært ved de åbne fynske mesterskaber. Kampene spilles på Svendborg Havn.


- Spillerne er typisk mennesker som er eller har været i en svær livssituation, hvor dagsform eller hverdagens udfordringer gør det vanskeligt at dyrke fodboldinteressen i en almindelig idrætsklub, hvor der kan være kamp om pladserne – både i omklædningsrummet og på et hold. Men i OMBOLD er der både plads til vigende dagsform og bøvl i bagagen – for alle kender til det, og man behøver ikke at skamme sig, siger OMBOLDs idrætskonsulent, Rikke Sparving, der også er træner for OMBOLDs hjemløselandshold, der til november skal til VM – Homeless World Cup i Mexico City.


Opfylder mål for udsatte borgere

OMBOLDs fodboldfællesskab skriver sig durch ind i Svendborg Kommunes udsatte-politik, og det er en glad Bo Hansen (S), der byder velkommen til stævnet.

- Svendborg Kommune vil gerne understøtte idrætsfællesskaber for udsatte borgere, så flere bliver fysisk aktive og måske på længere sigt kan indgå i idrætsforeningerne. Samvær med andre gør det muligt at få øje på nye aspekter og handlemuligheder i livet. Kommunen ønsker at understøtte fællesskaber, der får værdi i kraft af de mennesker, der deltager og løbende påvirker indholdet, siger Bo Hansen.


Hold fra hele landet

OMBOLD forventer samlet 24 hold fra hele landet, og der vil helt sikkert være Fyens-hold, der vil forsøge at vinde mesterskabet på hjemmebanen, der i år vil bestå af to mobile baner opstillet ved havnen. Stenbruddet og St. Dannesbo fra Brylle er blandt favoritterne, og begge hold har fostret spillere, der har været udtaget til OMBOLDs hjemløselandshold. Stenbruddet havde således hele tre mand med til VM (Homeless World Cup) i Amsterdam i 2015. Og i år har St. Dannesbo en spiller, der er skal med til VM i Mexico til november.

Ved seneste fyns mesterskab i Svendborg 2015 var fotograf Tim Kildeborg på pletten. Se hans billeder her:  https://www.fyens.dk/article_gallery/2707770

PROGRAM for FM i Gadefodbold, onsdag d. 22. august 2018

10.45:      Stævnet åbnes v/ borgmester Bo Hansen
11:00       Stævnet føjtes i gang
13.00       Showkamp ml. politikere og et lokal-hold

15.45       FINALER og præmieoverrækkelser

OMBOLDs aktiviteter er alkohol- og rusmiddelfrie. Tilskuere er meget velkomne, men må meget gerne respektere dette – på og omkring spillepladsen.

OMBOLD har siden starten i 2003 arrangeret fodboldaktiviteter for samfundsgrupper, der ikke naturligt opsøger almindelige idrætsforeninger, i byer over det meste af landet under mottoet ’Fodbold, Fællesskab og Forandring’. Aktiviteterne tæller alt fra åbne træninger, asfaltliga, hjemløselandsholdet, stævner og mesterskaber.

Yderligere info: 

Rikke Sparving, Idrætskonsulent mobil: 28 77 68 83, mail rikke@ombold.dk

 

Se mere på www.ombold.dk

Følg med i Homeless World Cup: www.homelessworldcup.org