Skulderklap til øhop

Skulderklap til øhop

Årets Skulderklap 2018 blev overrakt ved den fynske turismes årskonferencen i ODEON. Her havde Sport Event og Destination Fyn samlet godt 230 gæster til en dag under overskriften Rethink Tourism. Prisen gik til Øhop i det Sydfynske Ø-hav, og blev i år fulgt af 10.000 kr sponsoreret af Fonden for Fynske Bank.

Efter en dag, hvor der var masser af inspiration at hente, når det gælder tendenserne i fremtidens turisme og masser af god debat om retningen for den fynske turisme, kunne turistbranchen lade champagnepropperne springe og hylde en af dem, der har gjort det særligt godt i det forgangne år.

I centrum for fejringen stod Mads Sletbjerg fra Visit Faaborg, Hans Søby og Signe Møller fra Svendborg Havn, som gik på scenen i ODEON og modtog prisen for initiativet Øhop i det Sydfynske Øhav. Et initiativ, som også Svendborg Event, Naturturisme samt Langeland, Svendborg og Faaborg Kommuner og Havne er den solide rygrad i.

 -Det havde vi ikke lige set komme, så vi har ikke forberedt nogen stor tale, men vi er utroligt stolte over at være blevet udvalgt blandt de virkeligt mange innovative initiativer, der er på Fyn i øjeblikket. Og vi er jo mange om at være stolte, for det her initiativ bygger på et bredt samarbejde i det sydfynske, sagde Hans Søby.

Ø-hop i det Sydfynske Ø-hav startede så småt op i 2016, men fik i 2018 sit store gennembrud ved at give turister mulighed for at opleve hele seks forskellige øer i det sydfynske øhav på én og samme billet. Et helt personligt øhop på 1-7 dage.

Den gule katamaran Sea Hawk, som normalt holder til i Hirtshals, har forbundet øerne og fungeret som ”øhavets metro”, således at øhopperne har kunnet krydse de mange ruter mellem øerne, som ikke sejles af de almindelige færger, der til dagligt betjener øerne. Sea Hawk har i år sejlet mere end 2000 glade sommergæster, og dermed bidraget til en betydelig vækst i den fynske turisme. Et af de kriterier, som prisen også lægger vægt på.

-Vi har peget på Ø-hop i det Sydfynske Øhop her i 2018, fordi det er et rigtig godt eksempel på, hvordan flere aktører kan samarbejde om at skabe et helt unikt produkt, der har vist sig at have en imponerende appel til turisterne på Sydfyn i år, siger Henrik Neelmeyer, formand for Destination Fyns advisory board, der fungerer som jury for prisen.

Øhop i det sydfynske Øhav vandt prisen foran de øvrige nominerede, som var Ditlevsdal Bisonfarm og Clay Keramikmuseum i Middelfart.

Fakta om Årets Skulderklap

Årets Skulderklap er en uhøjtidelig anerkendelse af en virksomhed, et event eller et tiltag, som har bidraget til at skabe innovation, opmærksomhed og ny vækst i den fynske oplevelsesøkonomi i det forgangne år. En virksomhed, et event eller et tiltag, som repræsenterer mod, samarbejdsvilje og nytænkning på en måde, der er til inspiration for andre aktører.

 Tidligere vindere:

2015 Bridgewalking Lillebælt

2016 Live Nation for Heartland Festival

2017 Storms Pakhus