Futureforce i kamp på Ørkildskolen

 

 

6.a sidder og ser fotos fra Naturfagsmaraton som de deltog i, i fredags. Pludselig bliver døren ’sparket op’ og 2 væsner farer ind i lokalet. Op på bordene, op i vinduet, det føles som om de også løber op af vægge og loft.


To superhelte fra Futureforce laver sammen med 6. årgang teater. Nogen gange guider superheltene eleverne gennem forskellige udfordringer. Andre  gange lærer eleverne de forskellige moves som heltene udfører. Og atter andre gange er det superhelt i fuld action mod antihelt.

 

Det er videnskabsteater, hvor eleverne er meget aktive en stor del af tiden.

Det er simpelthen fantastisk at opleve klassen, der er virkelig gang i den, eleverne er fuldstændig optaget fra start til slut, fortæller klassens natur/teknologilærer, Michael Tælling.

 

Ingen kan være i tvivl om budskabet efter dagens besøg. Jorden har brug for helte der tager medansvar for jordens fremtid. Et ansvar der tager udgangspunkt i den enkeltes bevidsthed om bæredygtighed. Overfor det står det onde: Egoindustries.
 

Besøget af videnskabsteateret er en helt unik mulighed vi fik, da vi deltog i en workshop om bæredygtighed ved Friluftsrådet, fortæller afdelingsleder Lotte Vett, Ørkildskolen.
Vi blev inviteret af Friluftsrådet, da de ved, vi er meget optaget af at udvikle forløb om netop bæredygtighed. På workshoppen deltog også mændene bag det nytænkende videnskabsteater. Da vi hørte de var på vej til at debutere med deres teater, slog vi straks til og fik lavet en aftale. Jeg var i klassen, da heltene bogstavligt talt væltede ind i klassen. Det var tydeligt, at lokalet emmede af energi, tilføjer hun.

 

FutureForce kæmper mod deres ærkefiende, firmaet Ego Industries. Ingen ved, hvem der ligger bagved firmaet. Men alle ved, at firmaet er ligeglad med miljø, klima og menneskers/dyrs velfærd, så længe der kan tjenes penge og skabes uhæmmet vækst af en hver slags.

 

FutureForce manifesterer sig som en cirka en time lang interaktiv oplevelse i elevernes klasseværelse. Det efterfølges af en webapp, hvor eleverne trænes i at være miljøhelte ved at udføre op til 51 Quests som alle er af interaktiv og/eller kollaborativ karakter. De skal selv finde data og afgøre, hvordan de klarer en quest og hvis andre har klaret quests tilfredstillende.

 

FutureForce startede i januar 2012 da jeg fik en idé, hvor jeg ville kombinere mit professionelle arbejde indenfor fysisk og interaktiv scenekunst med min livslange interesse for naturvidenskab og miljø- og klimaspørgsmål. Målsætningen var at skabe en underholdende og lærerig oplevelse som var både scenekunst og leg, da jeg tror på, at de fleste lærer bedst gennem leg, fortæller Jens Bäckvall, der sammen med danser og skuespiller Lasse Hoeg von Essen, står bag FutureForce.