Bliv klar til Svendborg Kommunes nye lærlingemodel

Økonomiudvalget godkendte tirsdag d. 17. april 2018 en ny model for krav om lærlinge hos de virksomheder, som udfører bygge- og anlægsopgaver for kommunen. Modellen betyder, at Svendborg Kommune på fagrelevante opgaver over 50.000 kr. fremadrettet vil stille krav om, at håndværkere og entreprenører beskæftiger lærlinge for, at komme i betragtning til opgaverne. Dermed bliver Svendborg Kommune blandt de førende kommuner i Danmark i forhold til, at tage et aktivt socialt samfundsansvar overfor virksomheder som arbejder for kommunen.

Modellen er blevet til i løbet af 2017 og i et tæt samarbejde med de lokale brancheorganisationer Svendborg Håndværker- og Industriforening samt Dansk Byggeri. Forud for vedtagelsen af modellen har der været gennemført en offentlig høring hos erhvervsliv og organisationer, hvor der har været bred opbakning til den ny model.

Modellen træder i kraft d. 1. september 2018 og som virksomhed skal du forberede dig på den ny model ved, at gen-registrere dig på Svendborg Kommunes leverandørportal eller ved at oprette en profil hvis du ikke har en.