Nu kan alle, der bor i kommune, komme gratis på førstehjælpskursus

AOF Center Fyn - Svendborg kan i samarbejde med Svendborg Kommune tilbyde gratis livreddende førstehjælpskurser til alle, der bor i Svendborg Kommune. Svendborg Kommune prioriterer, at så mange som muligt kan få kompetencer til at yde livreddende førstehjælp.

Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune har afsat midler til, at man kan uddannes i livreddende førstehjælp. De afsatte midler bliver, i et samarbejde med AOF Center Fyn - Svendborg, omsat til en række gratis kurser rundt i lokalområderne.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Klit siger: "Vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet om at få kompetencer til at kunne træde til og yde livreddende førstehjælp, hvis der bliver behov for det. Ved at gøre uddannelsen gratis er muligheden tilgængelig for alle. Desuden har de, der ønsker at melde sig til den frivillige ordning Hjerteløber, en mulighed for at være godt klædt på til det".

Der tilbydes hen over året kurser i Skårup, Vester Skerninge, Gudme og Svendborg. Information om kurserne og tilmelding fås hos AOF Center Fyn - Svendborg, Vestergade 23, 5700 Svendborg, telefon 62 21 73 73.

 

Fakta om TrygFondens frivillige ordning Hjerteløber
Fra maj 2020 er det TrygFonden, der organiserer de syddanske frivillige, som melder sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er hjertestop i nærheden. Man kan allerede tilmelde sig som hjerteløber i dag, men vil først blive kaldt ud fra maj 2020. Man tilmelder sig og modtager alarmer via Hjerteløber-appen, som man downloader. Se mere om ordningen og tilmelding her: www.hjertestarter.dk