Lysfest bliver til en måned med lysglimt

Alt må gentænkes i corona-restriktionernes navn, således også den populære Lysfest, der normalt afvikles i starten af december i Svendborg på Frederiksø. Det er blevet til en lysende udstilling, der forener kunst, byrum og fornyelse.

I år har øvelsen været at få spredt begivenheden ud over lang tid, så det bliver en corona-sikker version af lysfesten. Med en månedlang lysglimt-udstilling med deltagelse af kunstnere fra hele landet er der lagt op til en smuk oplevelse, der kan nydes i små bidder i løbet af hele februar.

Lysdekorationerne er skabt af en blanding af lejere på Frederiksø og en række danske kunstnere, samt forskellige lokale aktører.

Alle værkerne og dekorationerne er beskrevet i et nyt 'Lys i Mørket'-udstillingshæfte, der udgives i dag og kan hentes og downloades på fremtidenshavn.dk

Her vil man få blik for og viden om, hvem kunstnerne bag værkerne er og hvad værket er udtryk for.

Nye muligheder
De givne omstændigheder ses af mange som udfordringer for fejringer og oplevelser, men sammenfaldet af corona, byggeri og nye lejekontrakter på Frederiksø, har vi valgt at se som mulighed for at udforske, hvad Lysfesten på Frederiksø alternativt kan være i stedet for blot at aflyse, siger Anna Als fra Svendborg Kommunes havneudviklingsteam.
- Vi prøver nogle nye ting af. Formatet, placeringen og tidsrummet er taget op til genfortolkning og nyfunden kreativitet, som hun siger.

På den vis integreres lysglimt på parkeringspladsen på Frederiksø bag de gamle værftsbygninger. Der færdes  mange nye ansigter i denne tid på øen. Dels er Frederiksø ved at undergå̊ en større ombygning, for at skabe bedre og mere åbne byrum på havnen. Dels er 21 nye lejere, der blev fundet i efteråret begyndt at rykke ind og så småt indrette sig og forberede sig på åbning, når restriktionerne er væk.

Svendborg Kommune gør opmærksom på, at alle skal overholde gældende afstandskrav og forsamlingsforbud.
Det er muligt at se alle de nye offentlige værker alle dage fra den 30. januar til den 28. februar. Lyset er tændt fra kl. 17.30 til kl. 22.30 alle dage, i alt 150 timer. Hvis du oplever at det er svært at overholde afstandskrav og forsamlingsforbuddet, bedes du derfor komme tilbage en anden gang.

 

FAKTA

Lysglimt i Mørket fra 30. januar til d. 28. februar

I denne periode vil der løbende være lysdekorationer, -installationer og -værker.

Det foregår omkring den nye parkeringsplads på Frederiksø. Du kan frit gå ned forbi havnen og nyde de lysende seværdigheder i denne periode. Der er adgang ved at gå ad vejen forbi den gamle administrationsbygning til parkeringspladsen. Selve Udrustningskajen mod byen er afspærret pga. byggeri.

Lys i Mørket-udstillingen falder sammen med Kyndelmisse d 2. februar, så man også holder fast i behovet for lys og varme på det, der i traditionen ses som den koldeste vinterdag.

KONTAKT og yderligere info:

Koordinator Dicte Frost, 6066 1280 lysfest@svendborg.dk

Udviklingskonsulent, Anna Als 3017 5761

Find også begivenheden på Facebook og på www.fremtidenshavn.dk