Musik L2022

L2022 Idræt om dagen – fest om aftenen

Når DGI Landsstævne lægger til kaj i Svendborg til sommer, vil byen blive indhyllet i idrætsaktiviteter af enhver slags, glade mennesker i sportstøj og god stemning. Sædvanligvis er der også et musikprogram til et landsstævne, men som med så meget andet, er musikprogrammet under L2022 anderledes. Der er nemlig blevet skruet op for ambitionerne, og på listen finder man store navne som Mads Langer, Lars Lilholt, Tina Dickow, Hjalmer, Pauline, Patina og mange flere.
 

Fritidskonsulent i Svendborg Kommune, Bjarne Abildtrup, har stået for planlægning og booking af musikprogrammet til Landsstævnet:
- Det er helt unik for Landsstævnet i Svendborg, at vi, i samarbejde med gode kræfter i DGI, er lykkedes med at sammensætte et så fyldigt musikprogram, som vi er meget stolte af. Vi har prioriteret et varieret program med noget for enhver smag – både for unge og ældre. Vi har formået at booke et helt ekstraordinært stort musikprogram, og når startskuddet lyder til sommer, vil man kunne opleve flere end 40 koncerter fordelt på de syv scener, som vil være rundt omkring i byens festivalområder. Og for øvrigt har vi et par yderligere overraskelser i ærmet, fortæller Bjarne Abildtrup.


Musik for alle

Det er ikke kun glade landsstævnedeltagere, som kan nyde godt af det af stærke musikprogram. Alle koncerter, på nær Carpark North til afslutningsshowet, er gratis for borgere, turister og selvfølgelig deltagere. Og Bjarne Abildtrup opfordrer til, at man benytter sig af de gode tilbud:
-Alle koncerter er gratis. Deltagere såvel som borgere har mulighed for at opleve de store danske musiknavne, som lægger vejen forbi Landsstævnet til sommer. Vi håber på den måde at skabe et brag af en folkefest for alle, og ikke bare for deltagerne, uddyber Bjarne Abildtrup.
Masser af lokale musikoplevelser Udover de mere nationalt kendte musiknavne, vil man også kunne opleve en masse lokale musikere og bands på scenerne til Landsstævnet – især scenen på Havnen vil danne ramme for store lokale musikoplevelser. I samarbejde med musikforeningen Rytmisk Råstof bliver der arbejdet på at booke en række lokale musikoplevelser. Det lokale musikprogram forventes offentliggjort i løbet af foråret.


FAKTA:

Der er booket omkring 40 koncerter, som vil finde sted over alle fire dage.
Artisterne er: Lars Lilholt, Mads Langer, Tina Dickow, Patina, Hjalmer, Blæst, Pauline, Anne Linnet, Halberg & Friends, Tom Bjerg Band, Lord Siva, Okholm og Pistolerne, 80’erne Lever, Båndsalat, Malte Ebert, Alberte Winding med Band, Sko/Torp, Det Vildeste Band, Carpark North (som kræver billet, da de er en del af afslutningsshowet).

DGI Landsstævne finder sted i Svendborg d. 30. juni – 3. juli 2022.
Scenerne vil være at finde i festivalzonerne: Stævnecentrum ved Ryttervej, Havnen, Byen på torvet og Ollerup.
 

KONTAKTPERSON:
Bjarne Abildtrup,
Fritidskonsulent Svendborg Kommune,
bjarne.abildtrup@svendborg.dk
tlf.: +4530175758