Kultur og fritid

Kultur og Fritid - corona status

Kulturregion Fyn

Kulturregion Fyn introducerer ny COVID-19 Kulturpulje. Projekterne skal understøtte et af to indsatsområder under Kulturregion Fyn: Kultur & Sundhed og Kultur i Naturen.

Ansøgningsfristen er løbende fra 15. maj til 1. september

https://www.kulturregionfyn.dk/nyheder/kulturregion-fyn-introducerer-ny-covid-19-kulturpulje.

Kulturregion Fyns Kultur & Sundhedspuljen genåbnes for ansøgninger. Puljen er for ansøgere, der i samarbejde med social, sundheds -og kulturaktører, vil udvikle mere langsigtede og ambitiøse projekter, og hvor projektet ikke bevidst forholder sig til COVID-19 situationen. Bemærk to ansøgningsfrister - 15. juni og 1. september.

https://www.kulturregionfyn.dk/nyheder/kultur-sundhedspuljen-er-igen-aaben-ansoegninger.

 

Kommunale idrætsfaciliteter og klubberne

En del klubber og foreninger har de seneste dage henvendt sig med spørgsmål om genåbning af idrætsfaciliteter.

Kulturministeriet udsendte den 13. maj retningslinjer for genåbning for udendørs foreninger og idræt, og på den baggrund kan følgende meddeles:

Udendørs idrætsfaciliteter

Udendørs arealer i Svendborg Kommune kan benyttes, såfremt myndighedernes vejledninger overholdes.

Det er klubbernes og foreningernes ansvar, at aktiviteten kan afvikles på forsvarlig vis.

Det er fortsat ikke muligt at benytte kommunale omklædningsrum eller toiletter i tilknytning til udendørs idrætsfaciliteter

Udendørs fitnessredskaber må fortsat ikke benyttes.

Indendørs faciliteter

Alle kommunale indendørs idræts- og fritidsfaciliteter er fortsat lukkede. Forbuddet gælder også omklædningsrum og toiletter i tilknytning til udendørs idrætsfaciliteter.

Seneste udmelding fra regeringen går på en forsigtigt genåbning af indendørs aktivitets- og foreningsliv den 8. juni (fase 3)

Genåbning af svømmehaller er omfattet fase 4 af genåbningen, som forventes indfaset i august.

Retningslinjer fra Kulturministeriet:

Kulturministeriets retningslinier

 

Dagplejerne i Svendborg og Svendborg Musikskole i helt nyt online samarbejde

Corona-virussen sætter en stopper for at dagplejebørnene, forældrene og dagplejerne kan mødes for at fejre ”Dagplejens Dag” onsdag den 13. maj.

I stedet har Svendborg Musikskole og Dagplejen i Svendborg tænkt ud af boksen.  Dagen bliver fejret online.

I de seneste måneder har projektet ”Musik til Svend fra 0-5” dagligt sendt musik, sang og aktiviteter til dagplejerne og børnene via Facebook. Mere end 700 familier har deltaget i det gratis tilbud.

Denne online aktivitet tager Svendborg Musikskole og Dagplejen til nye højder når vi sammen – men hver for sig – går i luften med en rigtig live koncert, sendt fra Svendborg Musikskole med ”Svend” bandet. Det er målrettet alle dagplejerne i kommunen, der i forvejen har fået sange og program tilsendt, så de kan synge og spille med børnene.

- Det bliver, ligesom sidste år, en fest med blomster, balloner, sang og glæde som vi holder sammen, blot hver for sig. Svendborg Musikskole har i forvejen rigtig god online kontakt til langt de fleste af vores elever, men det bliver spændende, grænseoverskridende og helt nyt for os, at skulle lave online fællessang og -leg til alle skønne børn rundt omkring i vores mere end 100 dagplejere i kommunen, siger musikskoleleder Jesper Rosenkilde.

Hanne Ebbesen, leder af dagtilbud i Svendborg Kommune, er glad for at Musikskolen har tænkt ud af boksen.

- Dagplejen er, som alle andre forhindret i, at samles og fejre dagen sammen, som vi plejer at gøre. Vi er derfor meget glade for samarbejdet med Svendborg Musikskolen – det giver os muligheden for - måske mere i kraft af, end på trods af, at afprøve en helt ny måde hvorpå vi kan mødes om musikken, siger hun

Koncerten sendes live på Facebooksiden ”Musik til Svend” som alle børnefamilier er velkommen til at gå ind på og samtidig på Svendborg Musikskoles egen Facebookside, der er åben for alle.

Koncerten varer en god halv times tid og finder sted på Dagplejens Dag, den 13. maj 2020.
Kl. 10 præcis starter livestreamingen fra Svendborg Musikskoles koncertsal.

Links til Facebookgrupperne:

Musik til Svend: https://www.facebook.com/groups/808671402988191/
Svendborg Musikskole: https://www.facebook.com/svendborgmusikskole/

Yderligere oplysninger.

Mvh.
Jesper Rosenkilde                                                                               Hanne Ebbesen
Musikskoleleder tlf. 24910010                                                        Dagtilbudsleder tlf. 2948176 

FAKTA:

Orkestret SVEND tager udgangspunkt i det succesfulde samarbejde mellem alle dagtilbud i Svendborg Kommune og Musikskolen. Samarbejdet, ”Musik til Svend fra 0-5”, betyder at alle børn mellem nul og fem år møder musikken i to forløb på hver 12 uger, inden de starter i skolen. Dette forløb styrker, udover børnenes musikalitet, såvel kognitive som sproglige kompetencer og understøtter dermed fagligheden hos såvel institutioner som dagplejere.

 

 

Musikpuljen

Grundet COVID-19 kan Musikpuljen søges løbende i resten af 2020. Musikudvalget behandler ansøgninger hver den 1. mandag i måneden.

Ansøgningsskema her:  Puljeoversigt og ansøgningsskemaer

 

Kulturpuljen

Grundet COVID-19 kan Kulturpuljen søges løbende i resten af 2020

Ansøgningsskema her

 

Kvikafhentning af reserverede materialer

Nu får du mulighed for at afhente dine reserverede materialer på Svendborg Bibliotek. Du får direkte besked, når materialet står klar til dig.

Fra onsdag d. 22. april er det muligt endelig at afhente bøger, du har bestilt på svendborgbibliotek.dk eller via app-en Biblioteket. Kvikafhentningen foregår mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10 – 12 og torsdag 14 – 16.30 på Hovedbiblioteket, Svinget 1.

Du får direkte besked pr. e-mail, når materialet er klar til kvikafhentning.

Biblioteket, som vi kender det, er fortsat lukket

Tilbuddet gælder udelukkende afhentning af reserverede materialer i det begrænsede tidsrum på hverdage. Der er ikke tale om en egentlig åbning af biblioteket, som vi kender det med vejledning og hjælp til gode læseoplevelser fra husets formidlere. Biblioteket som mødested og rum for læseinspiration er fortsat lukket på ubestemt tid.

Hold afstand og sprit hænder

De sundhedsmæssige forholdsregler for kvikafhentning på Hovedbiblioteket er de samme, som vi efterhånden kender fra indkøbsturen: Hent bøger alene, sprit dine hænder af ved indgangen og hold afstand til hinanden. Desuden lægger biblioteket op til, at afhentningen foregår forholdsvis hurtigt. Kvikafhentningen er bemandet af bibliotekets personale.

Vær opmærksom på, hvor materialet er hjemme

Bestilling af materialer foregår som altid på bibliotekets hjemmeside eller i app-en Biblioteket. Når du reserverer materialer, skal du være opmærksom på, hvor det befinder sig henne. Dette ses ved at klikke på materialet. Materialet skal være hjemme på Hovedbiblioteket, hvis du vil kunne hente det i coronaperioden.

Er din ønskede bog hjemme på et af lokalbibliotekerne, kan du sagtens reservere den, men ikke afhente den. Der arbejdes videre med at finde en sundhedsmæssigt forsvarlig løsning for kvikafhentning på lokalbibliotekerne, da disse i øjeblikket i nogle tilfælde bliver brugt af skolerne.

Bestil materialer på www.svendborgbibliotek.dk

 

Aflysning af SVEND – Hele Danmarks Filmpris 2020

Det er i dag besluttet, at aflyse årets uddeling af SVEND-priserne. Prisfesten skulle have fundet sted i Svendborg d. 26. august, ledsaget af seks dages filmfest i perioden d. 21. – 26. august 2020.

Eventchef Anja Mia Haas giver sin fulde opbakning til beslutningen.

- Hvordan vi helt præcist gør herfra er endnu ikke på plads, men det kommer vi til at arbejde med i den kommende periode. Lige nu er det vigtigste, at følge myndighederne anvisninger og at passe på os selv og hinanden - og så glæder vi os til et brag af en filmfest i 2021 i stedet.

Fitness uden fitness-redskaber.

Sådan er det indtil videre i Svendborg Kommune. Vi har lukket det fitness-redskab, der står ved Christiansminde legeplads. Og opfordrer til at løbe eller gå en tur en tur i stedet. Nå ja, du kan også tage armbøjninger eller maverulninger, nu hvor du ikke kan bruge

 

Svendborg Bibliotek

Svendborgs Biblioteker lukker - alle arrangementer i marts er aflyst
Svendborg Bibliotek samt alle lokalbiblioteker holder lukket fra i torsdag d. 12. marts kl. 18 til og med mandag den 13. april.
Yderligere information fra Svendborg biblioteker

Svendborg Event lukker

Svendborg Event på Havnepladsen lukker sit kontor. Foreløbig frem til og med 13. april 2020.

Kontoret kan kontaktes på telefon eller på mail.

Svendborg Event 30 18 58 42

Shopping Svendborg 30 18 58 42

Svendborg Turistbureau 30 18 58 43

Maritimt Center 30 18 58 41

SVEND – hele Danmarks Filmpris 29 47 73 17

www.svendborgevent.dk

Seniorbio

Foreløbig aflysning af sidste film i seniorbio tirsdag den 17.03.20 . For at forebygge spredning af Coronavirus har  Scala og Svendborg Kommune valgt at følge statens anbefalinger om ikke at samles til møder, som ikke er tvingende nødvendige. Scala lukker helt i 14 dage. 

Når situationen blive normal igen, vil vi kigge på om det kan lade sig gøre at lave en erstatningsforestilling.