Seks nominerede til Svendborg Kommunes kulturpriser 2018

Kulturpris 2017

Seks nominerede til Svendborg Kommunes kulturpriser 2018

Kultur og Fritidsudvalget har nu valgt de seks nominerede kandidater til årets to kulturpriser. De nominerede til Svendborg Kommunes kulturpris og ungdomstalentpris er fundet ud af et samlet felt på 26 indstillinger.

Præsentation af de nominerede og afsløringen af de to prisvindere finder sted ved en åben prisfest i Borgerforeningens Guldsal lørdag d. 8. december kl. 14.00.

Borgere, såvel som råd og institutioner har i efteråret haft mulighed for at indstille kandidater til de to priser. Et fagligt udvalg bestående af repræsentanter fra Kulturelt Samråd, Musikrådet, BaggårdTeatret, Svendborg Bibliotek og B&U Teatret har udvalgt feltet af nominerede til de to priser.

De nominerede kandidater afslører et bredt felt af såvel spirende som garvede kunstnere og kulturaktører, der med deres virke yder en ekstraordinær indsats for at synliggøre Svendborgs sprudlende kulturliv, fortæller formand Kultur- og Fritidsudvalget Lars-Erik Hornemann, og fortsætter

Der er både de, der gennem en årrække har arbejdet med kunst og kultur og sat Svendborg på landkortet, og unge aktører, der brænder for at tilføre vores område nye kulturoplevelser. Det er vigtigt for mig, at vi blandt andet med vores kulturpriser er med til at anerkende de mennesker, der bidrager stort til Svendborgs mangfoldige kulturliv, slutter Lars-Erik Hornemann.

Nominerede til Kulturprisen

Svendborg Kammermusikforening

Musikforeningen Rytmisk Råstof

Peter Michaelsen

Nominerede til Ungdomstalentprisen

Benjamin Hingebjerg – 23 år – klassisk slagtøj

Rasmus Dahl Nielsen – 20 år - musiker

Anna van Deurs – 16 år – filmskaber

Kulturprisen tildeles en person eller gruppe af personer bosiddende i Svendborg Kommune, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være en kunstner eller en kulturperson. Prisen består af et kunstværk samt en cittaslowkurv og et gavekort

Ungdomstalentprisen tildeles en ung eller en gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et specielt talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune. Prisen består af en skulptur samt et rejselegat.