Ingen grund til at kede sig i vinterferien

Skal du holde vinterferie hjemme i år med børnene? Nu kan du orientere dig om vinterferiens aktiviteter på www.aktivsvendborg.dk

Vinterferien er lige om hjørnet, og igen står foreninger og kulturaktører i Svendborg Kommune klar med en række ferietilbud og aktiviteter hele ugen for store, små og barnlige sjæle. På skolernes kommunikationsplatform AULA kan alle skolebørn, og deres forældre, hente en flyer, der kan inspirere til de mange tilbud inden for sport, spejder, spil, kultur og kreativitet.

-Vi håber, at rigtig mange børnefamilier vil benytte lejligheden til at tjekke hjemmesiden aktivsvendborg.dk ud, når de skal planlægge den kommende vinterferie. Her er god inspiration at finde til spændende aktiviteter, fortæller Hanne Ringgaard Møller, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Af spændende, nye aktiviteter på årets program fremhæves blandt andet at opleve spejderlivet ”på hovedet”. Det bliver en dag, hvor man spiser aftensmad til morgen og først går i seng når solen står op. Derudover laver FC Kurant indendørs fodbold for piger, mens man kan tage sine børn med på Maritimt Kulturværksted og sammen bygge et lille skib.

De fleste aktiviteter har et deltagergebyr, men der er også gratis aktiviteter, for eksempel på Svendborg Bibliotek, som udforsker, nå ja, afføring. Her kan man både høre ”lortehøjtlæsning”, få fakta om lort og gå på jagt efter den rigtige lort på. Årets børnekunstudstilling på SAK – Kunstbygning er klar allerede fra uge 5, her er fri entré til at se, hvad børn fra 3 år har fået ud af temaet Maritimt Mekka – over og under havoverfladen.

 

Fakta

Det er Folkeoplysningsudvalget, der i en årrække har opfordret kommunens foreninger til at arrangere aktiviteter for børn i skolernes ferier. På den måde kan de også få inspiration til, hvad man kan gå til i sin fritid, når ferien er slut.

Se tilbuddene om vinterferieaktiviteter i Svendborg Kommune, uge 7 på www.aktivsvendborg.dk/