Foto: Destination Fyn

Herregårdsruten hylder historien og binder Fyn sammen

Fyns spritnye cykelrute, Herregårdsruten, er netop blevet indviet ved at de fynske borgmestre i samlet flok trådte den første kilometer i pedalerne på Ærø. Det skete bl.a. i selskab med nogle af øens allermest inkarnerede cykelentusiaster fra cykelklubben Flying Heroes. For første gang nogensinde er der etableret en rute, som går hele Fyn rundt inkl. Ærø og Langeland og kan køres både i den ene og den anden retning.

Det er et stærkt fynsk samarbejde og mange timers planlægning såvel ved skrivebordet som på landevejene, der denne sommer udkrystalliserer sig i en 660 kilometer lang og naturskøn cykelrute i det fynske. En spritny rute, der har hele 1600 skiltepunkter og bugter sig smukt ud og ind blandt godt 50 af de 123 slotte og herregårde, som Fyn og Øerne er kendt for.

-Vi har jo i det sydfynske mærket, hvordan cykelturisterne finder vej hertil, bl.a. fordi vi i Svendborg er en slags centrum for den ottetalsformede Østersørute, der åbnede i 2018. Jeg er utrolig glad for, at vi nu er lykkedes med at skabe endnu et stærkt trækplaster for cykelturister sammen - denne gang på tværs af alle de ti fynske kommuner. Med Herregårdsruten er jeg overbevist om, at vi kommer til at opleve endnu flere to-hjulede trafikanter – både lokale og turister, der med den unikke ruteføring væk fra hovedvejene får mulighed for at opleve nogle af de mest naturskønne og uudforskede dele af Fyn, siger borgmester Bo Hansen.  

Herregårdsruten giver rig mulighed for at få masser af kilometer i benene i sit helt eget tempo, men ruten er også inddelt i 14 etaper, som kan vække interesse for en dagstur hos dem, der ikke nødvendigvis vil bruge hele ferien på at cykle.

-Herregårdsruten tapper ind i det momentum, vi har på Fyn og Øerne, når det kommer til tiltrækning af flere cykelturister. Vi er en cykleø, og det har vi arbejdet på siden 2017. Dette arbejde forsætter vi med, så vi kan blive ved med at udvikle cykelturismen og gøre Fyn mere attraktiv for cykelturister med bl.a. vores Bike friends, Bike stations og cykelvenlige hoteller. Alle de indikationer vi har, tegner en udvikling, der går fremad i takt med, at vi udvider porteføljen af oplevelser i sadlen, og vi er overbeviste om, at Herregårdsruten, der kombinerer cykelturen med Fyns historie og vores skønne natur, er så unik en oplevelse, at den skaber stort potentiale for tiltrækning af både danske og udenlandske cykelturister, siger kommerciel chef hos Destination Fyn, Sofia Wulff.

 

Fakta om Herregårdsruten

Ruten er i alt 660 km og kan køres både den ene og den anden vej

Der er opsat hele 1600 skilte, som guider cyklisterne i den rigtige retning

Herregårdsruten er støttet af midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Ruten vil løbende udvikle sig bl.a. med en webbaseret historisk guide og kunstneriske indtryk undervejs

Læs mere om Herregårdsruten her https://www.visitfyn.dk/fyn/outdoor-og-bike/herregaardsruten

 

Fakta om ruten i Svendborg Kommune:

I Svendborg Kommune starter Herregårdsruten ved Broholm Slot, hvor der er mulighed for at overnatte, og bevæger sig ned mod det hyggelige Lundeborg, videre forbi de sydfynske vinproducenter, Skovøre Vin og Svendborg Vingård, som er oplagte at gøre holdt ved. Fra Svendborg by går turen videre til Tåsinge og Langeland, eller du kan tage færgen til Ærø og fortsætte turen der. Videre mod Fåborg kommer du forbi Skjoldemose Gods med Gorilla Park, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med klatreaktiviteter eller tage en overnatning.