Prismodtager Line Lee Jensen i midten flankeret af næstformand i Handicaprådet Mette Kristensen samt formand for DH Christian Reventlow

Handicapprisen 2021

Temaet for uddelingen af Handicapprisen 2021 har i år været ’Ensomhed – en organisation, forening eller ildsjæl, der har gjort noget særligt for at forebygge ensomhed blandt mennesker med handicap’.

Handicaprådet har fået mange gode indstillinger til prisen, og et enigt Handicapråd har blandt disse peget på Line Lee Jensen for arbejdet som tovholder på SIND Fyns Initiativgruppe i Svendborg – en aktivitetsgruppe for psykisk sårbare og ensomme mennesker, som Line støtter og inspirerer med sin egen historie som afsæt.

Initiativgruppen er i gang med at opstarte og udvikle nye tilbud for mennesker med psykisk sårbarhed og deres pårørende i Svendborg. Formålet er at modvirke den ensomhed og isolation, som præger hverdagen for mange psykisk sårbare. De frivillige i initiativgruppen sætter deres eget præg på aktiviteterne, og de finder i fællesskab ud af, hvilke tilbud de ønsker at starte op. Gruppen samarbejder med Impuls – et kursuscenter og mødested for mennesker, der lever med psykiske og sociale vanskeligheder – og herfra får de gode inputs til, hvilke aktiviteter der er behov for.

Prisen – i form af en lille bronzestatuette af den lokale kunstner Sabine Jensen – blev overrakt af Handicaprådets næstformand Mette Kristensen i forbindelse med et mindre arrangement i Byrådssalen den 24. november 2021.

Yderligere information:

Næstformand for Handicaprådet, Mette Kristensen, telefon 2442 0069