Gratis Transport til Europa-Parlamentsvalget i Svendborg Kommune

Gratis Bus eller Flextur

Den 9. juni, på dagen for Europa-Parlamentsvalget, tilbyder FynBus gratis transport til og fra dit valglokale. Du kan rejse uden omkostninger med regional-, lokal- og bybusser eller benytte en flextur ved at fremvise en valgbillet.

Hvordan bruger du valgbilletten?

Valgbilletten giver dig gratis transport begge veje på valgdagen. Hvis du allerede har et periodekort (pendlerkort, rejsekort med pendler kombi, Ungdomskort, Pensionistkort Fyn Rundt, Langelandskortet), gælder ordningen ikke for dig, og refusion er ikke muligt i henhold til FynBus’ rejseregler.

Sådan får du en valgbillet via RejseBillet Appen

Personer over 18 år kan "købe" en valgbillet gratis i appen RejseBillet. Billetten er gyldig i 30 minutter og kan erhverves mellem kl. 08.30 og 20.30 på valgdagen den 9. juni. Billetten kan benyttes i både busser og letbane på Fyn og Langeland. Du skal være fyldt 18 år, være stemmeberettiget og fremvise ID ved kontrol. Billetten er tilgængelig i appen fra den 7. juni, men er først gyldig på valgdagen.

Hent en valgbillet i bussen

Du kan også få en gratis valgbillet direkte i bussen. Vis dit valgkort til chaufføren, og du vil modtage en valgbillet, som gælder for turen retur.

Flextur til Valgstedet

Bestil flexturen på telefon 63 11 22 55 - tryk 1, og oplys at du skal til et valgsted. Flexturen dækker kun transport fra din hjemmeadresse til dit valgsted og retur. Du skal bestille både ud- og hjemtur samt oplyse valgsted. Selvbetjeningen kan ikke benyttes til valgkørsel. Vis dit valgkort til chaufføren på udturen. Du kan bestille flextur fra den 27. maj.

Handicapkørsel

Borgere, der er tilmeldt Handicapkørsel, kan også få gratis transport tur/retur til et valgsted. Bestil kørslen på telefon 63 11 22 55, tryk 1, og oplys at du skal til et valgsted.

Gran Fondo kan påvirke din rejseplan 

Bemærk, at busdriften vil være påvirket af cykelløbet Gran Fondo. 

Der må generelt forventes forsinkelser mellem kl. 10.00-17.00 på mange ruter.

Det drejer sig om ruterne 110-111, 152 og 920.

Derudover kan der også forventes forsinkelser samt omkørsel i Svendborg for ruterne 230, 240-241, 250 og 930-931.

Læs mere på Fynbus' hjemmeside.