Erhvervsfremme

Flere arbejdspladser og mere omsætning inden for maritime og IT-erhverv

 

Erhvervsfremmeprojektet ShareFifty5, der er født på Sydfyn, har de seneste fire år hjulpet maritime virksomheder og IT-branchen med at komme tættere på hinanden. Samtidig har virksomhederne fået mulighed for at opgradere kompetencerne over en bred kam – og det virker. Flere arbejdspladser, mere omsætning og øget eksport er forventningen fra de deltagende virksomheder.

Siden 2018 har ShareFifty5 haft fokus på kompetenceudvikling og vækst inden for to lokale styrkepositioner på Sydfyn – de maritime erhverv og IT-branchen. Flere end 300 virksomhedsejere, ansatte og iværksættere har benyttet sig af tilbuddet, og det glæder projektleder Charlotte Kirkegaard Flugt:

-Vi kunne godt se, at der var et stort behov for at føre de to brancher sammen, og at det kunne give nogle gode effekter. Men vi havde ikke drømt om, at så mange virksomheder og iværksættere ville afsætte tid til kompetenceudvikling i en travl hverdag. Det tyder på, at vi har fået skabt nogle særdeles relevante tilbud, forklarer Charlotte Kirkegaard Flugt.

Resultatet efter fire år med skræddersyede kompetenceudviklingsforløb til iværksættere og virksomheder er, at de deltagende virksomheder forventer at skabe flere end 86 arbejdspladser, øget omsætning og mere eksport som direkte følge af deres medvirken i projektet.

-De forventninger, der var til omsætning og arbejdspladser, da projektet blev indledt, er indfriet – og overgået. Det er flot. Med dette projekt er der blevet skabt attraktive arbejdspladser, som betyder, at man kan tiltrække bosætning og erhverv. Samtidig er vi ved at afsøge mulighederne for at fastholde de gode erfaringer fra projektet, så effekten forankres på længere sigt, siger borgmester Bo Hansen.

Da projektet tog sin begyndelse for fire år siden, kendte de to brancher kun meget lidt til hinanden. Det betød blandt andet, at især maritime virksomheder var tilbageholdende med at investere i digitale løsninger:

-Hvis maritime erhverv i Danmark skal beholde den førerposition, som danske, maritime virksomheder har i den internationale konkurrence i dag, er det afgørende, at branchens forretningsmodel, produkter og ydelser bliver meget mere digitaliserede, uddyber Charlotte Kirkegaard Flugt.

Den Maritime Startup Hub er opstået i forbindelse med ShareFifty5. Hubben har til formål at investere i vækstiværksættere, der kan bringe vækst til Det Blå Danmark. Den første virksomhed, der i 2018 blev optaget Den Maritime Startup Hub, er DanaDynamics fra Svendborg.

-Vi kan ikke sige, at vi ikke havde født denne her virksomhed, hvis vi ikke havde været med, men der var helt sikkert ting, der var blevet meget anderledes. Det har haft stor betydning for vores vækstrejse, at vi har fået mulighed for at blive kvalificeret til og optaget i hubben, siger direktør i DanaDynamics, Lasse Møller.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Charlotte Kirkegaard Flugt, projektleder, ShareFifty5, telefon 29632516

Bo Hansen, borgmester, telefon 29272959

Lasse Møller, DanaDynamics, telefon 51824634