Farvel til besværligt NemID

For en række selvstændige erhvervsdrivende er det nu slut med at rode rundt i pungen efter det rigtige nøglekort. Fra i dag er det nemlig ikke længere nødvendigt at have et selvstændigt erhvervs-NemID, hvis man enten er ejer af en enkeltmandsvirksomhed eller alene kan tegne et iværksætterselskab, anpartsselskab, aktieselskab eller en anden virksomhedsform. I stedet kan det private NemID anvendes.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse 24. februar.

Den nye NemID-ordning skal lette på det administrative arbejde i mindre virksomheder.

- Vi imødekommer nu et længe efterspurgt ønske fra virksomhederne, som vil lette arbejdet med administration og derved frigøre tid til at drive reelle kerneopgaver for over en halv million virksomheder i Danmark,« siger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), i pressemeddelelsen.

I virksomheder, hvor andre end ejeren indberetter til de offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, vil et erhvervs-NemID stadig være nødvendigt. Det er altså kun møntet mod de mindre virksomheder:

- I de små virksomheder er det ofte ejeren selv, der læser digital post, søger refusion ved sygdom eller giver en fuldmagt til en revisor. For dem vil det derfor gøre det administrative arbejde lidt lettere, når de fremadrettet kun behøver at anvende ét nøglekort, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i pressemeddelelsen.

Man regner med, at de nye NemID-regler vil gælde 85 procent af alle virksomheder i Danmark.