Geopark Det Sydfynske Øhav

En ny ambassade ser dagens lys til DGI Landsstævne

Øhavsambassaden – her møder du det gode liv i de fire sydfynske kommuner. 

Et Øhav i verdensklasse! Det er ikke sikkert, at man som borger i Ærø, Fåborg-Midtfyn, Langeland og Svendborg Kommune tænker over, at vi faktisk bor midt i Geopark Det Sydfynske Øhav. Derfor vil geopark-beboere, deltagere og gæster til DGI Landsstævne i Svendborg kunne besøge Øhavsambassaden midt i Landsstævnet. Det sker i festivalzonen ved Jessens Mole på Svendborg Havn.

Test din viden om Øhavet. Lær nyt og sæt navne på de beboede øer i Det Sydfynske Øhav. Og mød en række dedikerede medarbejdere og politikere til en samtale om, hvad der kendetegner det gode liv i geoparken i stort og småt. Nogenlunde sådan lyder opskriften på det, der under DGI Landsstævne i Svendborg bliver til Øhavsambassaden.

De fire sydfynske kommuner forener kræfterne i forbindelse med Landsstævnet, som afholdes i Svendborg d. 30. juni til d. 3. juli. Kommunerne har et enestående samarbejde omkring Geopark Det Sydfynske Øhav, og derfor er det netop geoparken, der er den samlende enhed under Landsstævnet.

Formålet er både at øge kendskabet til Geopark Det Sydfynske Øhav generelt, men også at skabe identitetsfølelse og generere stolthed over at bo i dette vidunderlige hjørne af kongeriget.

-Vi kan alle sammen blive stærke ambassadører for det gode liv i geoparken på tværs af kommunegrænser. Når vi samarbejder bredt, gør vi Sydfyn større for os alle sammen. Vi bliver mere bevidste om alle de muligheder, der er i vores nærhed, og det giver inspiration til at komme endnu mere ud og opleve naturen, Sydfyn og Øhavet, siger Rasmus Elmquist Casper, sekretariatsleder i Geopark Det Sydfynske Øhav.

 

Fakta:

De fire sydfynske kommuner, Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø, etablerede i 2018 Geopark Det Sydfynske Øhav med henblik på at opnå udnævnelse som UNESCO Global Geopark. Formålet er at skabe en stærk fælles identitet som afsæt for lokal udvikling med respekt for både landskaber, kulturarv og den vilde natur.

Geopark Øhavet

 

Hvor mange øer og holme er der egentlig i Det Sydfynske Øhav? Hvis du kender svaret og er frisk på en quiz og en snak om det gode liv, så læg vejen forbi Øhavsambassaden d. 30. juni-2. juli.

Du finder Øhavsambassaden på Jessens Mole, og den er åben torsdag d. 30. juni kl. 15-20, fredag d. 1. juli kl. 10-20 og lørdag d. 2. juli kl. 10-20.