Et fællesskab er en væsentlig faktor for, at vi mennesker kan trives

En bænk til fællesskaber i Krøyers Have

Bænken er en gave fra Svendborg Kommune til den frivillige sociale forening Kontakt mellem Mennesker i anledningen af deres 30-års jubilæum. En bænk, der forhåbentlig kommer til at lægge sæde til gode snakke mellem mennesker, der ikke nødvendigvis kender hinanden på forhånd.

Kontakt mellem Mennesker har i 30 år arbejdet for at skabe gode fællesskaber, sociale netværk og ikke mindst synlighed for det frivillige sociale foreningsarbejde i Svendborg.
- Det at føle sig som en del af et fællesskab er en væsentlig faktor for, at vi mennesker kan trives. Derfor var det en glædelig begivenhed at være med til at fejre, at Kontakt mellem Mennesker i 30 år har arbejdet for at knytte bånd mellem mennesker. Det sætter vi som kommune stor pris på. Siger Hanne Klit, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune. 


Da Kontakt mellem Mennesker i marts i år fejrede dagen blev gaven overrakt i form af et fotografi af en bænk. Nu står bænken i Krøyers Have, og Hanne Klit overrækker den nu for anden gang sammen med John Jensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse samt Anne Højmark, sundhedschef i Svendborg Kommune. Ønsket om en bænk, centralt placeret i Svendborg, kom fra Kontakt mellem Mennesker, fordi de gerne vil have budskabet om at møde hinanden ud til dem, der færdes i byen. Derfor er bænken forsynet med et skilt, hvor der står ”Kontakt mellem Mennesker - Fællesskabsbænken”. Det er Karen Strandhave, formand og Susanne Juhl Paaske, daglig leder i Kontakt mellem Mennesker, der modtager gaven. 


Kontakt mellem Mennesker har gennem 30 år arbejdet med mange indsatser og projekter. Formidling af frivilligjobs, opstart af selvhjælpsgrupper og koordinering af juleaften for mennesker, der ikke har sted at holde jul, er blandt de aktiviteter, foreningen stadig har fokus på. Foreningen er også det lokale Frivilligcenter og fungerer som kraftcenter for udvikling af det frivillige sociale foreningsliv i hele kommunen. Et nyere tiltag er ”politiker i praktik”, der finder sted for anden gang her i september. Her bliver byrådspolitikerne inviteret til at komme i praktik hos en frivillig social forening og få et indblik i deres arbejde.    


Karen Strandhave siger - Vi er glade for det gode samarbejde vi har med Svendborg Kommune. Vi vil gerne understøtte den gode relation mellem politikerne og foreningerne, fordi det er vigtigt, at de har kendskab til den uvurderlige betydning, som de frivillige sociale tilbud har for rigtig mange mennesker.
Nu står bænken i Krøyers Have, til brug for dem, der har lyst - håbet er, at den inviterer til at dele historier med hinanden og skabe kontakt mellem mennesker.