Biblioteket bugner af bøger

Dit bibliotek er endelig åbent igen

Svendborgenserne strømmer til de genåbnede biblioteker, der bugner af hjemvendte materialer. Men biblioteket er også åbent for dig, som stadig vil besøge biblioteket hjemmefra.

Udlånet af fysiske bøger nåede skyerne da Svendborgs biblioteker genåbnede mandag før Kristi Himmelfart. Efter mere end to måneders Coronalukning af landets biblioteker og dermed ingen adgang til rigtige bøger, har længslen efter læsestof af pap og papir nået smertegrænsen. Lånerne strømmede til biblioteket mandag d. 18. maj, hvor udlånstallet steg med 52% sammenlignet med samme mandag i maj sidste år.

HYLDERNE BUGNER

Efter genåbningen bliver de gratis biblioteksnet fyldt til randen mange gange dagligt af de tilbagevendende lystlæsere, studerende, børnefamilier og fagbogsentusiaster og budskabet fra kommunens syv biblioteker er klart: Der er mere hvor det kommer fra.

Hylderne bugner nemlig af de mange ny-afleverede bøger, som har ”overvintret” Coronamånederne hjemme hos lånerne og nu står klar for nye udlån til alle bibliotekernes afstandsholdende, håndsprittende besøgende. De mange hjemvendte bøger betyder, at der nu er enestående muligheder for at få læst en bestseller eller en hel bogserie helt uden ventetid.

KLIK ELLER RING TIL DIT BIBLIOTEK

Men ikke alle svendborgensere har fået friheden, og hermed turen til biblioteket igen i forbindelse med genåbningen af samfundet. Mange ældre og fysisk svage borgere skal fortsat beskytte sig mod den fortsatte smittefare biblioteksbesøget, trods alle forholdsregler, medfører.

For denne gruppe gælder, som for alle andre, at bibliotekets formidlere altid kan kontaktes over telefonen indenfor åbningstiden og står klar til at finde de ønskede materialer frem. Også selvom lånerne har brug for gode læsetips og vejledning, eller ønsker sig bøger, der kun findes på andre af landets biblioteker. De fremskaffede materialer kan siden kvikafhentes i bibliotekets ekspedition, også af andre end låneren selv.

På bibliotekets hjemmeside er det selvfølgelig også altid muligt at reservere materialer og gå på netbiblioteket,  det er nemlig altid åbent.

FAKTA OM GENÅBNINGEN AF SVENDBORG KOMMUNES BIBLIOTEKER
 

Bibliotekerne er genåbnet for udlån og aflevering

Lokalbibliotekerne er kun åbne i den betjente åbningstid, se denne på www.svendborgbibliotek.dk

Fra onsdag d. 27. er det igen muligt, i meget begrænset omfang og under skærpede sikkerhedshensyn, at læse aviser, foretage print og kopi samt at mødes i læsegrupper.
Sidstnævnte alene i bibliotekets mødelokaler og mod forudgående aftale.

Borgerservice genåbner fra torsdag d. 28. maj se åbningstider og bestil tid på www.svendborg.dk

Vejledning og bestilling af materialer er muligt ved at ringe til biblioteket på 6223 5000

Reservering af materialer og adgang til bibliotekets digitale services kan foregå døgnet rundt på www.svendborgbibliotek.dk .