Cykelsti

Cykelsti forbi Hvidkilde er en realitet

65 millioner kroner er på vej til forbedrede forhold for cyklister i Svendborg Kommune, og størstedelen af beløbet går til at etablere en cykelsti forbi Hvidkilde Gods.


Der er penge på vej fra Transportministeriet til to cykelsti-projekter i Svendborg Kommune. Der er blandt andet afsat 63 millioner kroner til etableringen af en cykelsti forbi Hvidkilde. Det er, hvad det samlede projekt koster, og dermed er den fulde finansiering på plads.

-Det bliver en spektakulær cykelsti til glæde for kommunens borgere og fremtidige cykelturister. Vi har nogle særlige hensyn og potentialer på Sydfyn, og det er heldigvis noget, der bliver anerkendt fra Christiansborg. Derfor vil jeg gerne sige tak til forligsparterne, som gør det muligt at realisere et stort projekt, siger borgmester Bo Hansen.

Også borgergruppen, Foreningen til fremme af Sikker Cykelsti mellem Ollerup og Svendborg, er særdeles tilfreds med, at der nu er afklaring på forholdene for cyklister på strækningen mellem Svendborg og Ollerup.

-Det er fantastisk. Det ser ud til, at man har lavet en god og grundig løsning, der tager hensyn til natur og kulturarv, som er forenet med behovene fra en cykelsadel. Det bliver Danmarks smukkeste cykelsti-etape, og det taler derudover ind i en større dagsorden om bevægelse og trivsel. Når man sår asfalt, får man bilisme. Når man sår cykelsti, får man børn og voksne, der bevæger sig, forklarer Jens Fabricius Hansen fra borgergruppen.

Vejdirektoratet har udvalgt projekterne ud fra en række parametre, blandt andet trafiksikkerhed, sammenhæng med det øvrige cykelstinet og uheldsdata. Alt afhængigt af, hvor kompleks det enkelte projekt er, kan det tage mellem et og tre år at anlægge de nye cykelstier.

-Det er en debat, der har stået på i årtier, der bliver lukket nu. Det er en stor dag for Sydfyn. Det bliver en endnu større dag, når vi kan klippe snoren til den nye cykelsti, men nu er der ingen tvivl om, at den dag kommer, lyder det fra Flemming Madsen, formand for Teknik- og Erhvervsudvalget i Svendborg Kommune.

Udover de 63 millioner kroner til en cykelsti ved Hvidkilde Gods, får Svendborg Kommune også 2 millioner kroner til at etablere stikrydsning i Vester Skerninge.

-Etableringen af stikrydsning i Vester Skerninge er mindst lige så vigtigt et projekt som Hvidkilde-cykelstien. Det får stor betydning for mange børn omkring Vestermarkskolen, som får en tryggere skolevej, uddyber Flemming Madsen.

Arbejdet med cykelprojekterne kan påbegyndes i 2022. Næste år er cyklens år, og det har Transportministeriet valgt at markere ved at afsætte 400 millioner kroner til ny cykelinfrastruktur over hele Danmark.