Borgermøde 27. april 2015 om ny sundhedspolitik

Svendborg Kommunes nuværende sundhedspolitik skal revideres, og kommunen inviterer derfor alle borgere til borgermøde om ny sundhedspolitik.

Sundt liv og sunde rammer

I udviklingen af Svendborg Kommunes ny sundhedspolitik ønsker Social- og Sundhedsudvalget at høre borgernes holdning og forslag til sundhed og den nye politik.

Kommunen inviterer derfor borgere til et offentligt møde mandag den 27. april kl. 16-18 i Borgerforeningens Guldsal, hvor der er mulighed for at komme med input til den kommende politik.

Ifølge Sundhedsloven er det kommunens ansvar at skabe rammer for en sund levevis og have sundhedsfremmende og forebyggende tilbud til borgerne. En ny sundhedspolitik for Svendborg Kommune skal derfor sikre et sundt liv og sunde rammer for alle borgere i kommunen.

Et bredt sundhedsbegreb

- Sundhed er vigtigt for alle i kommunen, unge som gamle, da sundhed handler om oplevelsen af at leve et godt liv, hvor man kan håndtere både fysiske, psykiske og sociale udfordringer, siger Hanne Ringgaard Møller, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Hanne Ringgaard Møller vil åbne mødet efterfulgt af et kort oplæg af kommunens sundhedschef, Anne Højmark. Derefter vil blandt andet følgende sundhedsemner blive præsenteret og drøftet ved en række stande:

• Sundhed og det gode liv
  • Lighed i sundhed – sundhed for alle
  • Sunde børn og unge
  • Sundhedshus
  • Mental sundhed – trivsel og velvære
  • Sund med sygdom
  • En sund kommune – sundhed som branding

Mødet afsluttes med en let anretning og lidt at drikke fra Kulturcaféen.

Fakta:

Borgermødet holdes mandag den 27. april kl. 16-18 i Borgerforeningens Guldsal, Ramsherred 4, 5700 Svendborg.
Der kræves ingen tilmelding.

Yderligere oplysninger:

• Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller