Netværk for pårørende til døende - vil du være med til at skabe det?

Netværk for pårørende til døende - vil du være med til at skabe det?

”Hvor ville jeg gerne have haft en at snakke med, som selv havde været i samme situation” – siger en pårørende der har mistet. ” Så skulle jeg bare sige to ord, og så vidste han hvad det var jeg snakkede om! ”

 

Mandag den 16. april 2018 kl. 18-19 i Sundhedshuset, Hulgade 9 i Svendborg, er der informationsmøde om etablering af et frivilligt drevet pårørendenetværk for pårørende til døende. Projektleder Mejse Holstein og brobygger på frivilligområdet Bodil Kristensen fra Svendborg Kommune inviterer til et møde, hvor interesserede kan komme og høre mere.

Vores drøm er, at frivillige har lyst til at etablere og drive et netværk af tidligere pårørende, der vil stille sig til rådighed som samtalepartnere og støtte til dem, der er pårørende til en, der er livstruende syg eller døende. Netværket kan holde til i Frivillighuset.

At være pårørende til en, der er livstruende syg eller døende, kan for mange opleves som at være ”Palle alene i verden”. For selvom man kan have sin familie og sine nære omkring sig, så er man alene med at skulle miste - alene med følelserne og med alt det nye og anderledes. I sådanne situationer kan det være godt at have nogen at snakke med, som selv har været i en lignende situation. En der forstår, hvad der rør sig og som kan bekræfte en i, at det man oplever er ”helt normalt” – at man ikke er den eneste i verden, der har det sådan. Og som måske også kan give gode råd.

Har du lyst til at være med til at etablere dette netværk? Og har du lyst til at indgå sammen med andre frivillige i den arbejdsgruppe, der skal fungere som tovholdere og drive dette netværk? Eller er du bare nysgerrig på, hvad det er vi vil med det her?

Så kom til informationsmøde i Sundhedshuset, Hulgade 9, mandag den 16. april 2018 kl. 18-19. Vi byder på lidt at spise og på informationer om baggrunden for ønsket om netværket.

Tilmelding senest mandag den 9. april til Bodil Kristensen på mail: bodil.kristensen@svendborg.dk eller telefon 24 76 00 49 - her fås også yderligere information.

Vi afholder informationsmødet i forlængelse af INFO BAZAREN der foregår fra kl. 16-18 i Sundhedshuset. INFO BAZAREN er et åbent tilbud til pårørende til alvorligt syge og døende.

Her kan pårørende på uforpligtende vis komme og få informationer og forhåbentlig få svar på nogle af deres spørgsmål. Det kan for eksempel være spørgsmål om økonomi, om reglerne for plejeorlov, eller om, hvordan mulighederne er for at få en frivillig til at være hos den syge, så man kan deltage i fritidsaktiviteter.

INFO BAZAREN er bemandet med boder med forskellige fagprofessionelle, der alle stiller sig til rådighed med viden og svar på det, de pårørende måtte efterspørge.