Mens Health Week 2015

Rigtige mænd bruger deres krop

Brug kroppen! Gør hvad du vil, hvornår du vil!

I uge 24 (8. - 12. juni) afholdes Mens Health Week i Svendborg Kommune. Svendborg Kommune arbejder i forvejen med mænds sundhed i sundhedstilbuddet "Vildmænd", og sætter i forbindelse med Mens Health Week ekstra fokus på mænds sundhed med sundhedstjek, konkurrencer og andre sjove aktiviteter.

PROGRAM (se yderligere i vedlagte fil nederst på siden)

Sundhedstjek ved XL BYG,

Nyborgvej 2

Kl. 10-14

Sundhedstjek ved Ungeafdelingen,

Nyborgvej 4

Kl. 13-15

Sundhedstjek ved Genbrugsstationen,

Miljøvej 10

Kl. 10-15

Sundhedstjek ved Stenbruddet

Kl.12-14

Drengerøvsaften

Christiansminde

kl. 18-21

Sundhedstjek ved Genbrugsstationen,

Miljøvej 10

Kl. 10-15

Sundhedstjek ved Gerrits Plads

kl. 10-15

Mens Health Week afholdes for 13. gang i Danmark - Svendborg Kommune har deltaget i den landsdækkende kampagne siden 2012. I år er fokusset på unge mænd, fordi:

Der dør 3 gange så mange mænd som kvinder i alderen 15-24 år.

• Unge mænd har den største overdødelighed af både sygdomme og pludselig død
  • Unge mænd kommer hyppigere til skade og er med i flere trafikulykker, hvor dødeligheden er 6 gange så stor i forhold til unge kvinder
  • Unge mænd har 25 % større risiko for at dø af kræft end kvinder før de fylder 25 år
  • En væsentlig faktor for den øgede dødelighed blandt unge mænd er, at der er 20 % færre der opsøger egen læge i forhold til unge kvinder
  • Unge mænd ryger mere, drikker mere og spiser mere usundt end unge kvinder
  • Unge mænd er i højere grad mere overvægtige end unge kvinder, men langt færre unge mænd opfatter sig som overvægtige

Over hele landet er der aktiviteter, hvor kommuner og organisationer ugen igennem, sætter fokus på mænds sundhed.

Har du spørgsmål i forbindelse med Mens Health Week kan du kontakte projektleder Anne Bøgegaard på telefon 21 26 28 06.