Sundhedshus åbnet på Egensevej

Drop in hos nyt sundhedshus

Forskellen på det nye hus og sundhedsplejens tidligere placering er, at der nu er plads til både kontorer og konsultationer under samme tag.
- Vores ressourcer bliver på denne måde brugt optimalt. Det giver mere kvalitet i fagligheden, når alle er samlet og kan sparre med hinanden, siger ledende sundhedsplejerske Jane Zenker Bergenhagen.

Det er en myte, at sundhedsplejersker kun vejer spædbørn.
- Vi er her også for unge mennesker med sundhedsmæssige problemer. Og de kan komme ind fra gaden uden aftale, siger lederen.
I sundhedshuset arbejder de med differentiering – de der trænger mest, skal have mest.
I den store, gamle villa er der derfor plads til både individuelle samtaler, børnetjek, mødregrupper og andre arrangementer.

Jane Zenker Bergenhagen er meget glad for det nye hus. Samtidig med at det skaber nye rammer for forældre, børn og unge, er det også en anderledes ramme for sundhedsplejerskernes fysiske arbejdsplads.
- Vi vil gerne afprøve en ny model, hvor sundhedsplejerskerne ikke har en fast kontor plads. Nu kan de hver dag finde dén plads, der giver mening i forhold til dagens arbejde, siger lederen.
Sundhedsplejerskerne kan vælge koordineringsrum, stillerum eller konsultationsværelser alt efter, hvad deres daglige aftaler indeholder. Arbejdsmodellen kører frem til sommer.

For yderligere info:

Jane Zenker Bergenhagen